Matchdag – Timrå borta

Konkurslaget Timrå väntar borta för Björklöven. Senast Löven vann borta mot Timrå var 26/10 och då var det efter straffar. Mattias Hedlund avgjorde. Senast Björklöven vann under full tid borta mot Timrå var i samband med att pucken uppfanns. Nu har lagen spelat i olika serier under väldigt lång tid, men statistiken talar inte för Löven när det handlar om Eon Arena. På två matcher i fjol blev det 0-1 efter straffar och 1-6 i fjol.

Innan vi lämnar det negativa landet ska vi ta och konstatera att Björklöven fortfarande inte tagit tre poäng på bortais i Allsvenskan denna säsongen. En enpoängare mot Södertälje och en tvåa mot Asplöven är bortapoängen så här långt. Det placerar Löven trea från slutet i bortaligan. Som tu är så ligger Löven tvåa i hemmaligan med 11 poäng på fem matcher och 12-7 i målskillnad på fem matcher. Inget lag har släppt in färre mål. Hemmastarka Löven är tillbaka…

Nu väntar alltså Timrå, ett Timrå som är det hemmasvagaste laget i hela serien. På fem matcher har det blivit tre poäng och målskillnaden är 7-12. I senaste matchen förlorade Timrå hemma mot Asplöven med 1-3.

Alltså har vi en himla massa motsägelser som  stångas med varandra. Återstår att se vilken som går segrande ur striden.

Ska jag säga något om matchbilden så tror jag att Löven kommer att stålla upp med sitt styrspel som de gjort på bortaplan (och även hemma ibland) vilket skapar en tät och chansfattig match. Jag tror på en målsnål historia där hur bra Löven kan stänga igen, hur bra deras kontringar lyckas och hur bra Lövens powerplay fungerar är avgörande.

Kommer jag att vara på plats i Eon Arena? Har påven en lustig mötta? Alltså Ja!

Laget:

Trolig laguppställning sett till fredagens träning.

Målvakter: Kevin Lindskoug (Johan Mattsson) – Ja, vem vet, det är ju som en tombola i år.
1:a femman:  Alexander Hellström, Stefan Andersson – Linus Boström, Kim Karlsson, Felix Maegaard-Scheel.
2:a femman: Per Hållberg, Patrik Nevalainen – Nicklas Johansson, Stefan Öhman, Johan Lorraine.
3:a femman: Erik Lindahl, Alexander Ribbenstrand – Jon Palmebjörk, Mathias Trygg, Mats Lavander
4:a femman: Rasmus Edström, Jonathan Harty, Emil Wrenman, Viktor Ekeståhl-Jonsson, William Quist

William Quist värmer på morgonen i dag, men allt tyder på att han åker med.

Mina nycklar till seger:

¤ Defensiven & målvakterna. Nu när Björklöven för första gången i år har ett större antal backar ska defensiven kunna fungera. Möter laget dessutom en motståndare som på hemmais snittar 1.2 mål per match så ska den definitivt fungera. Den här matchen ska Björklöven gneta ut Timrå i hörnen, låta Lindskoug se puckarna och sopa bort returerna.

¤ Powerplay. Timrå har dragit på sig näst minst utvisningar i serien i år. Det kommer alltså inte att bjudas på några PP-lägen så de som kommer måste ta varas på. Speciellt nu när Jon, Stefan och Stefan kommit igång med poängproduktionen.

¤ Spelvändningar. I början på säsongen tyckte jag att Löven hade en del flygande spelvändingar. Nu i de senaste matcherna har det varit lite väl mycket burskydd och pucktransport. Spelar du på bortais med en tät defensiv då måste du vända snabbt. Annars blir de rena chanserna få.

Sagt från Lövenhåll:

– Vi har mött Timrå två gånger i år och har bra koll på dom även om det är stor skillnad på tränings och tävlingsmatcher. Vi måste krympa ytorna och få stopp på dem tidigt. Vi vet vad vi ska göra, säger Mats Waltin.

– Det känns skönt att jag har fått göra ett par ordentliga träningar. Jag har suttit på läktaren med myror i benen och är riktigt spelsugen, säger Rasmus Edström.

Noterbart om Timrå:

¤ Egna produkten 20-årige Ludvig Nilsson har varit bästa poängplockare i år för Timrå med 9 (5+4) poäng på 10 matcher. Fjolårets nyförvärv Andre Hult har varit näst bäst med 8 (2+6) poäng på 10 matcher.

¤ Att Ludvig Nilsson leder laget poängmässigt säger något om Timrå. Hela 13 spelare är 21 år eller yngre (Jämfört med Lövens två) och nio spelare kommer från egna led eller klubbar i närområdet.

¤ Timrå är efter Björklöven det svagaste laget på tekningar i hela serien. Alltså en kamp om vem som ska ramla på pucken…..typ.

¤ Timrå har skulder till kronofogden på 1,1 miljoner och lever med ett konkurshot den här säsongen även om Timrås klubbchef Lars Nolander yttrat att det inte alls är en lika jobbig situation som för ett år sedan då klubben gick igenom en rekonstruktion.

Sagt från Timrå-håll:

–  Det är jättetråkigt att vi ska hamn i det. Vi kunde legat under med ett par puckar efter sex minuter. Nu förlorade vi mot ett bättre hockeylag i slutändan. Så är det bara, men det ska inte behövas att säga till laget efter sex minuter att matchen startat, säger tränare Roger Forsberg till Timrås hemsida om 1-3 förlusten mot Asplöven där han tog Time-Out efter sex minuter.

– Vi har bra koll på Björklöven då jag jobbar med deras förre headcoach och många spelare är kvar från i fjol. Sedan har vi mötte dem på försäsongen två gånger. Vi ska hitta farten igen i spelet, spela med en hög frekvens och inte låta Löven ställa upp och styra. Sedan måste vi komma åt deras spelvädningar och deras powerplay som varit bra, säger Forsberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.