Alltid dessa Asplöv

Att det ska vara så svårt att slå detta Asplöven. Nu tog visserligen Björklöven två poäng borta senast, men historisk har Björklöven svårt för Asplöven.

Mot offensivt skicliga lag har Björklöven varit bra på att ställa om och kontra in mål. Mot lag som Vita hästen har Björklöven tagit tag i taktpinnen och spelat ut. Så har det sett ut på slutet. Asplöven är inget lag som går att placera i ett fack. Dom bara kör och en får vi se vad som händer. Det passar inte det strukturerade Björklöven anno 2014-15.

Dock bjöds Löven på en hel del spelvändningar, men tog inte vara på dessa. Mest typiskt var det när Nicklas Johansson fick två två mot ettor efter varandra i boxplay, men inte fick till något vettigt avslut vid nåot av tillfällena.

Björklöven har gjort 33 mål på 20 matcher. Det är egentligen makalöst att laget fixat ihop 27 poäng med 33 mål. Det kommer inte att hålla i längden. På något sätt måste det här laget bli spetsigare och det räcker inte bara med Hurtubise.

Björklöven–Asplöven 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)
Andra perioden: 1–0 (14.53) Kim Karlsson (Stefan Andersson, Lucas Sandström).
Tredje perioden: 1–1 (10.20) John Henrion (Jacob Lagace).
Fjärde perioden: 1–2 (4.49) Marcus Bohman (Christian Jaros, Jacob Lagace).
Skott: 24–24 (4–7, 10–8, 7–4, 3–5).
Utv, Björklöven: 5×2. Asplöven: 2×2.
Domare: Pierre Schilken, Luleå.
Publik: 3726.

Min syn på matchen:  

Löven fick en mardrömsstart på matchen med Ribbens 2+2:a. Undra vad han sa till Schillken? Starkt att kunna jobba av de fyra och sedan ytterligare två minuterna i boxplay. Lucas Sandström hade för övrigt ingen bra dag på den fronten. Han tog två utvisningar och båda var solklara. Nu missade Schillken så mycket annat som var solklart så man vet ju aldrig, men Lucas Sandström har det som en avigsida att han ibland tar en del slarviga utvisningar.

Efter utvisningarna fick Löven energi av att ha klarat detta och hade en fin del av perioden med bra fart. Framförallt William Quist och Viktor Ekeståhl-Jonsson såg ut att ha fart under skridskorna.

Den energin försvann dock snabbt och Asplöven tog över igen. Så såg det ut. Initiativet böljade i matchen.

I andra perioden kom målet för Löven och det är bara att konstatera. Björklöven måste skjuta mer. De skjuter minst i hela serien och ju färre puckar som går mot mål, ju färre kommer att gå in. Sotten är inte allt, men utan skott får du inga skitmål som detta var.

Andra perioden var den bästa i matchen av Björklöven. Där tyckte jag att laget hade kontroll på Asplöven.

I tredje perioden öste Asplöven framåt vilket öppnade upp matchen och gav båda lagen lägen. Hade Björklöven varit lite effektiva kunde de avgjort matchen. Nu fick de istället se John Henrion, trots en jätteräddning av Lindskoug på första läget, göra 1-1 för Asplöven. Att det sedan blev 12-2 i förlängningen kändes faktiskt mest som en tillfällighet.

I förlängningen för övrigt missade nämnde Pierre Schilken tre solklara utvisningar på Asplöven. Jag förstår inte att en Luleåbo tillsätts till matchen och jag förstår inte hur han valde att döma den här matchen. Det bara skrek Peter Lyth om honom.

Avslutningsvis i matchanalysen kan vi konstatera att Björklövens powerplay fullständigt havererade denna match. I de två lägena Löven hade så kom de knappt in i zon med kontroll en enda gång.

Detta är ett problem. Jag vet att Löven jobbar på det på träningarna. Jobba hårdare, säger jag.

Värt att notera:

¤ Mark Hurtubise gjorde inga poäng denna dag, men han har en hög lägstanivå. Han är verkligen Björklövens bästa spelare. Det händer något när han är på isen, han hade som vanligt flest skott på mål med 5 st. Sedan vann han 6 av 9 tekningar. Han är lagets tveklöst bästa tekare. Noterbart var att Löven inte förlorade tekningarna den här matchen. 26-26 slutade de.

¤ Mattias Trygg har vi väntat länge på att han ska tända till, men det händer liksom inte. Han stod för en ganska bedrövlig match denna dag. Tappade puckar i fel lägen, förlorade samtliga tekningar han ställde upp i och missade ett kanonläge.Det är bara att konstatera att detta är en fiaskovärvning av Grönberg.  OM kontraktet är billigt, bryt det. Går inte det. Placera honom i fjärdekedjan istället och ge minimalt med speltid.

¤ Riktigt bra tryck på ”H” genom hela matchen. Jag tycker att GD har höjt sig den senaste tiden.

¤ Löven var på väg att vinna skotten i en match, men efter förlängningen hade Asplöven gått ikapp och det blev tillslut 23-23.

¤ Alexander Ribbenstrand har en match kvar på sitt kontrakt. Han tog 2+2 utvisningen i början av matchen och han tappade klubban när 1-2 målet gjordes, men samtidigt var han stabil i defensiven. Han blandar och ger Ribbenstrand.

John Slettvoll kom med en oväntat kommentar om Ribben på läktaren

”Han har gjort det riktigt bra i Löven den där Ribbenstrand” sa den gamla Löventränaren.

¤ Acke Hellström visade ett lugn som vi inte sett tidigare. Han hamnade i en situation med Henri Snäll där han tidigare kanske hade börjat slåss. Nu höll han bara ned armarna och höll sig kvar på isen.

¤ På samma tema. Såg ni Bryhnisveens försök att trashtalka Hurtubise på slutet. Hurtan bara igonerade honom.

Mest intressant sagt efter matchen:

Mats Waltin

– Det är bekymrande med vårt powerplay. I en sån här match där det är tajt och få chanser så måste du ta vara på de chanser du får.

Viktor Ekeståhl-Jonsson:

– Vi måste bara bli mer effektiva. Vi missar för många lägen och tvekar för mycket i avsluten. Det är svårt att vinna matcher om vi bara gör ett mål.

– Jag var inne på ett mål bakåt i dag. Det är aldrig okej så jag är inte nöjd med min match. Det kan man heller inte vara när laget förlorar.

Stefan Andersson:

– Det är väldigt surt att tappa den här matchen och bara få en poäng. Vi borde kunna avgöra matchen i tredje perioden, men vi tar inte vara på de chanser vi får.

Vill ni höra fler kommentarer rekommenderar jag:

Presskonferensen

Snack med Stefan Andersson

Snack med Viktor Ekeståhl-Jonsson

5 kommentarer

  1. Tyko

    Är trygg kvar efter uppehållet så blir jag riktigt missnöjd med Grönberg. Sämsta nyförvärvet någonsin i löven. Ribben bör ersättas med en vass forward. Bör man ju kunna ha råd med om man skeppar både trygg och ribben.

    • Lars H

      Tyko:
      Du har inte varit supporter så länge du då?
      Finns många dyrare och sämre…
      I modern tid Jesse Schultz tex. För att nämna en i alla fall

  2. Jan-Erik B

    Gustav
    Du trodde på Mattson i målet. Alla vi övriga ansåg Kevin vara rätt person och vi fick naturligtvis rätt. Men strunt i det. Mera intressant är varför du inte vill medge att det är du som svarat på mitt inläggsresonemang om planekonomi i tänket vad betr. målvaktsprioriteringen. Ingen annan Gustav har vare sig skrivit eller kommenterat nåt inlägg.
    Ha det bra jag gillar din blogg så var inte ledsen.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Alla mina svar undertecknas Gustav Pettersson. Den kommentaren var inte det. Det var en kommentar från en som kallade sig Gustav. Så är det bara. Jag sitter på fakta. Sedan har jag en fil. Kand i statsvetenskap så jag har koll på planekonomi. Angående målvakterna tyckte jag att Lindskoug borde stå, han borde vara förstemålvakt, men när jag pratade med Hirsch fick jag andra vibbar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.