Ribben fär inte förlängt

Det har snackats om det ett tag ”Han kan väl inte få förlängt” har det andats.

Nu är det klart. Alexander Ribbenstrand gjorde sin sista match mot Asplöven.

– Att vi inte förlänger avtalet med Alexander Ribbenstrand är ett beslut taget med hänsyn till vår budget. Han har varit mycket värdefull för oss ur ett såväl sportsligt som socialt perspektiv. Vi önskar Alexander lycka till med fortsättningen av hans säsong, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg till Björklövens hemsida.

Helt rätt enligt mig. Han har inte varit tillräckligt bra.

Han har i mångt och mycket varit ganska usel, men tog sig rejält mot slutet när han fick spela med någon annan back än Erik Lindahl.

Både plus/minus-statistiken och utvisningsstatistiken har bättrats.

Så här ser hans statistik ut.

20 matcher, 1 poäng (en assist), 16 utvisningsminuter, -9 i plus/minus (inne på 9 framåt, 18 bakåt) och 15 skott på mål.

Ribbenstrands 18 mål bakåt är sämst i hela serien. Nu har han räddat upp det lite med att vara inne på mycket framåt, men det är besvärande ändå.

Efter att ha spelar i 10 klubbar på 11 år så väntar nu en ny klubbadress för Ribbenstrand så småningom. Det säger ändå något att han aldrig blir kvar på samma plats.

3 kommentarer

  1. Ray

    Han var väl fördyr med tanke på prestationen? Kändes lite vårdslös på alla sätt och vis. Att Grönis inte tagit in någon billig lösning på try är ju konstigt.
    Behövs ju inte mkt för det ska bli backbrist igen. Vidare är ju risken för nya skador större om man börjar köra hårt med några få.
    Sedan om Wargh ska till Teg någon eller några matcher, tar det ju en stund innan han kan gå för fullt…
    Tycker nog dom kan låta Trygg göra honom sällskap, så kanske han får tillbaka lite självförtroende. Var det inte han som enligt han själv kom till Löven för att han skulle synas och få en plats i norska landslaget?

  2. Johan

    Kolla på intervjun med Ribbenstrand från dagen efter värvningen. Den låg på Björklöven.com tidigare… Anade oråd där och är inte ledsen nu när man avslutar kontraktet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.