Nevalainen och Boström får träna med J20

Patrik Nevalainen och Linus Boström är på väg bort från Björklöven.

Det kunde vi med konstatera tidigare i dag efter Fredrik Grönbergs intervju med bjorkloven.com.

Ikväll blev det ännu mer klart. I dag gjorde nämligen duon sin sista träning med laget för tillfället.

Från och med nu till att Björklöven hittat nya klubbar åt spelarna tränar båda med Björklövens J20.

– Det stämmer. Bollen ligger hos deras agenter just nu. Vi har meddelat att vi inte kan erbjuda spelarna den speltiden de förtjänar i Björklöven just nu. Vi måste naturligtvis erbjuda spelarna möjlighet att träna för att hålla sig i så bra form som möjligt så länge de inte funnit någon annan klubb och därför tränade de med A-laget i dag, men kommer sedan att träna med J20, säger Fredrik Grönberg.

Du känner inte att det blir tunt på backsidan med Harty skadad och utan Nevalainen?

– Nej, vi har tidigare under säsongen använt Erik Lindahl i A-laget och vi har möjligheten att låna Oscar Molin om det händer något. Vi klarar vi oss bra på de backar vi har.

Vad är huvudanledningen till att spelarna plockas bort från A-laget?

– I grunden handlar det hela om att vara rättvisa mot både Patrik och Linus och mot oss själva. Vi hade kunnat ha kvar de ett par matcher till med lite eller ingen speltid utifrån hur vi värderar just nu och då tror vi att det här är bättre för alla parter.

Uppgifter till bloggen gör gällande att näste man till rakning är William Quist. Han ska enligt dessa uppgifter blivit erbjuden till en annan allsvensk klubb under måndagen.

– Det känner jag inte till, säger Fredrik Grönberg.

Så William Quist är inte på väg bort från klubben?

– Nej! Inte i nuläget.

* * *

Så då återstår det att se om uppgifterna var helt felaktiga, om Grönberg inte visste om det, men det stämmer ändå eller om Grönberg inte ville säga något till mig om det.

Hur som helst. Det händer grejer inom Björklöven just nu.

Henrik Nyberg för övrigt har fått förlängd tryout.

– Vi vill se mer av Henrik, framförallt i matchspel. Vi har därför kommit överens om att förlänga hans tid hos oss t o m den 16 november. Därefter fattar vi ett nytt beslut, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg till Björklövens hemsida.

Min gissning är att Nyberg tar Quists plats i fjärdelinan och att Quist börjar på bänken. Vi får se om jag får rätt.

26 kommentarer

  1. Canoah

    Boström och Neva kan jag fatta men Quist!? Visserligen sjukt skadebenägen men när han var som bäst så var han ju en av våra absolut bästa spelare.

    Då är det mycket bättre att skeppa 80-åringen Lavander. Han kan ju knappt åka skridskor, så dålig kropp har han nu. Nej ge Lava en tjänst som säljare på kansliet istället.

    En annan är ju Trygg som inte visat mycket på slutet

  2. Hasse

    VARFÖR skulle Löven göra sig av med Quist? Finns INGEN anledning till detta? Han har ju vart en av lagets bättre spelare när han spelat…

    Vad händer?

  3. H stå vänster

    Hoppas verkligen att uppgifterna om Quist inte stämmer. En av få spelare som har kapacitet att skapa lägen ur ingenting. Visst har han varit skadad/medicin problem, men det är väl fart som man vill ha i laget? När han valde att vara kvar vet jag att många av oss blev mkt nöjda, vilket vi kanske inte är när det gäller en del andra forwards i truppen sett till avtal/prestation. Nä tänk om tänk rätt. Quist ska vara kvar!!

  4. Reut

    Vilka otroligt bra nyheter. Det är skönt att få veta att man inte är galen, att dessa två herrar inte håller måttet och att jag väljer att rotera nya junisar varje dag framför Bosse och Neva..

    SÅ JÄVLA SKÖNT.
    Jag garanterar bättre resultat med dessa borta. Kul för ”våra” killar att få hitta ny vilja, speltid och självförtroende förhoppningsvis i någon skön klubb.

  5. Erik

    Varför skulle Nyberg ta willes plats??? Säg en anledning? Och gör sig Grönberg av med Wille lägger ja fan ner den här jävla skiten! Fan håller karln på med! Tycker för övrigt att det känns trist att Nevva å Boström får gå men förstår det.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Ja Erik nu får du ställa dig den frågan för Wille börjar allafall på bänken i dag. Det visar laguppställningen.

  6. Enskedelövare -73

    Jag förstår Grönbergs ”tänk”.
    Det han försöker göra är att skapa utrymme i budgeten för att få in andra spelartyper.
    Quist är en bra spelare men ack så skör och sett till lönen kan man få in stabilare spelare/spelare.

    Lavander sitter på ett dyrt kontrakt och det är svårare att bryta gissar jag,håller med om att det är slöseri med pengar att inte ha en kille som kan göra sig själv rättvisa på isen.

  7. Robban

    Nevva har tyvärr inte levererat så bra under denna säsong och Boström jobbar och sliter men kommer som inte någonstans så att dom blir utlånade eller släpps känns inte orimligt. Känns till och med ganska klokt även om det är lite tråkigt då jag uppskattar personer med stora lövenhjärtan. Hade man fått önska så hade dom båda börjat leverera och varit några snäpp bättre men som det ser ut nu kanske detta är bäst.

    Men Quist tycker jag ha varit riktigt bra under denna säsong. Han har absolut inget att skämmas för. Ser gärna att han är kvar om det nu inte är så att dom vill släppa honom för att frigöra pengar och på så sätt värva någon ännu bättre spelare. Men Quist tycker jag har varit nyttig för Löven de matcher han spelat med sin storlek och framförallt fart som han kommer med.

  8. Fredde

    Skickar han Wille så skiter jag i allt som
    Har att göra med björköven. Fy fan vad less jag är på Grönberg. Hur i helvete tänker han? Wille är en spelar som kan skapa saker ur ingenting!!! Nu är jag förbannad!!

  9. Tyko

    Kräver att Grönberg går ut med och säger vad som gäller med Quist. Blev helt knäckt nu, kommer inte kunna sova…. Är det risk för att en av lagets bästa ska skeppas iväg??? Fan fan fan. Finns ju så många som är sämre!! Kräver dementi av dessa uppgifter annars dör en del av löven för mig.

    • Läskunnig

      Om du provar läsa inlägget du vildsint kommenterat så ser du ju vad Grönberg säger om Qvist!! Han dementerar det ju och säger att han inte ens känner till det. Omg…

  10. Johan B

    Länge har Björklöven valt att inte ta nödvändiga beslut och förändra truppen under säsongen som elitklubbar som Malmö , Leksand, Västerås mfl gjort varje säsong. Här har vi en sportchef som tar nödvändiga beslut ovh vill få in bättre spelare, då gnäller folk. Mycket bra agerande av Grönberg och de som gnäller högst här är garanterat släkt och vänner till de spelare som underpresterat. Mycket bra Grönberg

  11. tobbe

    Quist är ju kung men det är klart det inte händer mkt i den kedjan han är nu…jag har ju hellre quist framför lavander,ekeståhl, johansson (inte dålig dock) men i hvete att han ska fara najnajnaj sätt in han där lavander är i stället!

  12. Gustav

    bara rätt att Nevalainen får lämna. har inte presterat bra under tiden han har varit här. lite tråkigt att Boström får lämna dock.

  13. Martin

    Att Quist skulle vara på väg bort är helt galet. Han är ju stekhet iår, och har flera gånger på egen hand gett valuta för inträdet till T3.

    Han borde inte vara hotad, men ifall han är; ”Rädda Wille – hel eller skadad!”

  14. Pingback: Patrik Nevalainen och Linus Boström på väg bort från Björklöven

  15. Leif

    När skall du förstå att PM på gycklarforumet TCIM i 11 fall av 10 inte stämmer? Patetiskt Gustav! Skilj på verkligheten och det som skrivs på det där forumet

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Denna nyhet är inte hämtad från något forum. Källan har aldrig skrivit en rad på TCIM. Att det sedan blis masspyskos när det kommer ut ett sånt rykte är en annan sak. Ännu en gång tror ni att jag plockar en massa nyheter från forumet. Jag har inte citerat TCIM eller skrivit något baserat därifrån på över 8 månader. Förstå att jag och andra på VK/Folkbladet har andra källor.

  16. Coachen

    Kommer aldrig att förstå att man släppte Isak Ahrling till en klubb utanför utlåningsklubbarna, Ahrling var ju klart bättre än Nevva i alla matcher han spelade förra säsongen och fullt i klass med Molin. Tänket och transfers med spelare från våra egna led skickar ju inga jättebra signaler till egna grabbarna i de yngre leden….

  17. alexander

    Då kan ju Lavander göra dessa herrar sällskap, maken till inkompetent och avdankad spelare har jag inte sett på länge i Björklöven.
    Att han är bland de bäst betalda och har längst kontrakt övergår mitt förstånd.

    ALLVARLIGT, STYR UPP

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.