Lundberg ska slå sig tillbaka

När han lämnade isen skadad  hemma mot AIK den 4 Oktober var Emil Lundberg en av Björklövens hetaste spelare. Nu 36 dagar senare ska han slå sig tillbaka in i laget.

– Jag vill klättra upp i hierarkin igen, säger Emil Lundberg.

Emil Lundberg tränade i dag tillsammans med William Quist och Viktor Ekesthål-Jonsson. Alltså i vad som ser ut att bli Björklövens fjärdekedja mot Almtuna. När laget tränade powerplay vilade Lundberg.

Det var där vårt snack började i dag efter träningen.

Hur mycket spelar du i morgon (läs i dag)?

– Jag kan inte alls vara säker på min plats i laget just nu. Jag kanske spelare med Wille och Viktor, jag kanske blir 13:e forward. Det vet jag inte. Jag är redo att spela i morgon, men hur mycket det blir. Det får vi se, men jag ska slå mig in i laget igen, säger Lundberg.

Ett skadad ledband i knäet var det som tog honom från spel. Då efter 9 matcher och en liten snutt av AIK-matchen hade det blivit fyra mål vilket fortfarande bara toppas av Jon Palmebjörk och Stefan Öhman med fem.

– Det fungerade bra innan skada så det kom jobbigt, men från början var det ändå inte så farligt. Då kunde jag inte gå så då kunde jag acceptera att jag inte kunde spela. Sen när det började bli bättre, men när det gick så sakta så var det väldigt jobbigt.

Du såg stel ut från början och verkade haft lite dålig kondis också när du kom tillbaka i träning?

– Först och främst så gjorde det ont från början och det var hämmande, sedan behövde jag vänja mig vid att köra med ett nytt skydd. När det gäller konditionen så kunde jag ju inte träna alls från början och då var det jobbigt när jag gick på is.

Hur är formen nu?

– Den är bra. Sista veckan har vi kört ganska hårt och det har varit bra för mig som är på väg upp i form.

Känner du av knäet något nu?

– Det låser sig ibland, men så kommer det att vara hela säsongen. Jag får vänja mig, men det ska inte vara några problem. Jag kan inte skylla på knäet om jag gör en dålig match,

När du blev skadad hade du en ganska central roll i laget. Spelade powerplay och gjorde en del mål. Nu mer Hurtubise i laget och med några spelare som höjt sig är konkurrensen helt plötsligt stor. Hur känns det?

– Jag måste bevisa mig på träningar och på matcher där jag får chansen. Jag vill klättra upp i hierarkin igen, men det är upp till mig att göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.