Löven bäst i Allsvenskan just nu

Björklöven har vunnit sex av åtta matcher sedan Mark Hurtubise kritade på för klubben.
Sanningen är att Björklöven är seriens bästa lag sedan Hurtubise kom till laget.

Så här ser formtabellen ut för de senaste åtta matcherna för alla lagen.

Matcher, segrar (ful tid), oavgjorda, förluster, målskillnad och poäng.

Björklöven      8 4 3 1 24 – 19 17
Västerås        8 4 2 2 27 – 17 16
Timrå             8 4 2 2 25 – 23 15
Mora             8 4 2 2 23 – 24 15
Malmö           8 4 1 3 21 – 17 13
Vita Hästen    8 3 2 3 20 – 18 13
Oskarshamn   8 3 3 2 20 – 17 12
Karlskrona      8 3 1 4 27 – 25 11
Asplöven        8 2 3 3 24 – 27 11
Rögle             8 3 1 4 18 – 19 10
Almtuna         8 2 3 3 21 – 23 10
AIK                8 2 1 5 22 – 27 8
Södertälje      8 2 1 5 17 – 22 8
Karlskoga       8 1 3 4 22 – 33 7

Ni ser. Björklöven i topp. Vi kan konstatera så som så många gånger tidigare att serien är väldigt jämn, att Västerås är på uppgång de med samt att Timrå haft en väldigt fin period.

AIK och Södertälje har det tungt, men även intressant att Karlskoga rasat så mycket.

Förutom ovan nämnde Hurtubise som fått igång förstalinan så har Löven varit väldigt befriade från skador den senaste tiden vilket också förklarar formkurvan.

Nu är frågan hur länge denna fina formkurva kan hålla i sig.

 

11 kommentarer

  1. kaLLe aNKa

    Hej Gustav.

    Oavsätt rak linje eller inte, bra jobbat. Mycket intressant att se denna starka form från löven just nu. Självklart är det ännu mer kul att se att man faktiskt har den bästa formen i serien för tillfället. 😉

    Nu tror jag att det har mycket att göra med att man har nästan inga fler skador kvar i laget och har fått en tio tal matcher med grabbarna i HA ( dom första tio matcherna var som träningsmatcher för löven) för tränings matcherna 5+ 1 var ett skämt. Men nu ser mycket ut att ha fallit på plats. Man var då knappast redo för nersläpp i Malmö i premiären!

    Men självklart har Mark varit minst lika viktig, med tanke på hur mycket bättre det går för Lucas Sandström, som inte alls var i denna goda form innan Mark.

    Och PP med Jon, Öhman, Mark i spetsen fungerar ju riktigt bra!

    Så precis som du säger skadorna är inte längre på 5-6 spelare ( bra spelare ) och att man fått in en riktigt vass spets spelare som Mark har förändrat allt. Men vi får inte glömma bort två riktigt vassa målvaker, där jag personligen tycker att kevin är strået vassare.

    Ps. Waltin nu är det nog på tiden att vara lite mer nöjd över löven och sluta vara så jävla neutral och ödmjuk, ödmujkhet kommer man långt med och är bra. Men bara till en viss gräns. Efter matchen mot Almtuna så tyckte deras tränare att löven var det bättre laget sett till hela matchen och vann rättvist, medan waltin var lite mer försiktig…

    Sen tycker jag att löven var enormt starka som vänder 2-0 och 4-2 och det trots att Almtuna hade 6 spelare på planen med domaren, när har man sätt att man åker på utvisning för att man tar ett försent skott på mål sist? Sen så släppte han en del klara utvisningar som Almtuna borde ha fått, man ska inte klaga på domaren. Men allvarligt talat så måste han ha rökt hasch innan matchen!?

    Hoppas i alla fall inte den pajasen dömmer fler löven matcher.

    • Johan

      Han åkte inte för skottet. Han sa nåt dumt. Det blev bråk efter skottet och det var i samband med bråket och inte skottet som domaren signalerade. I övrigt var han kass så du har rätt i det hela.

      • kaLLe aNKa

        Ok, fick den uppfattningen att det blev 2 min för att han tog ett skott efter signalen. 😉

        Då var han bara dålig då och det händer ju ibland åt båda hållen…

  2. Tyko

    Nåt nytt angående Wille? Eller va det fel info du hade fått? Känns ju fortfarande skumt att han va 13e forward inför Almtuna matchen… Nåt måste ju ligga bakom det beslutet.

    • Peken

      Lineupen inför en match behöver man inte lägga allt för stor vikt vid. Quist tog Lavanders plats i tredjefemman och när matchen var summerad hade han haft tredje mest istid bland forwards. Dags att släppa det där snacket nu, han ska ingenstans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.