Ekeståhl slog huvudet – ”Ingen fara”

Tillbaka igen. Trist med det korta uppehållet, men vi får mynta den nya lagen ”Du skola aldrig glömma datorladdaren hemma om du har en ASUS som inga multiladdare fungerar för”.

Vi ska först och främst börja på en positiv not med några kalla fakta. För det är mycket positivt just nu.

¤ I och med straffsegern mot AIK behåller Björklöven sin plats som seriens formstarkaste lag, nu över nio matcher och än mer imponerande så gör det så utan att spela på topp i match efter match. Det är imponerande. något annat går inte att säga. Jag noterar dock att aftonbladets hockeyblogg som naturligtvis fokuserade på krisande AIK tyckte att en poäng mot Björklöven inte är okej. Alla verkar inte ha noterat vilka som är seriens formstarkaste lag.

¤ Emil Lundberg har fått fem frilägen på hela säsongen och satt fyra av dom. Det är en underskattad kvalitet att få in pucken oavsett omständigheter när läget kommer.

¤ Lucas Sandström har nu avgjort tre matcher i rad. Han tar nu upp kampen med Jon Palmebjörk om vem som har gjort fler ”gwg:s – Game-winning goals”. Det är nu tre lika i matchavgörande mål från duon.

¤ Henrik Nyberg fick förlängt kontrakt säsongen ut. Det betyder att Löven nu har 12 forwards igen även utan Boström. Eller det beror på hur du räknar. Med Emil Wrenman som numera spelar med Teg mestadels är det 13. Jag hoppas att han imponerade mot AIK. På mig imponerade han inte mot Almtuna, men det finns tid nu för att göra det.

* * *

Sen tränade Björklöven i dag mellan 14.00 och 16.00.

Jag var inte själv på träningen i dag, men kollega Erik Åström (Ja vi är kollegor nu igen) var där.

Han bjöd på denna bild.

ekeståhl_ERAS_001

 

Viktor Ekeståhl-Jonsson fick ett felskär i en två mot en situation, braka in i sargen, träningen blåstes av tillfälligt och Ekeståhl leddes av isen. Därefter satt han ett tag i båset och såg mörbultad ut.

Jag tog ett snack med honom efter träningen.

– Det var bara för stunden som jag var lite groggy. Jag slog i huvudet i sargen och vilade en stund, men sen var jag tillbaka igen mot slutet av träningen. Det är okej med mig, meddelar Ekeståhl.

Förhoppningen är att alla utom Harty ska spela på onsdag mot Timrå. Det avgörs om Palmebjörk spelar beroende på träningen i morgon.

Jag ska åka förbi och se så att alla överlever träningen.

2 kommentarer

  1. tobbe

    Som du nämnde att aftonbladet tycker de är en skam att aik förlorar mot björklöven förstår inte jag…alla verkar tro att vi absolut är seriens sämsta lag vilket jag inte håller med om någonstans faktist. T.ex så har draggskott tippat oss som förlorare de tio senaste..lr ja iaf de 7 senaste. Jag skulle vilja påstå att vi har ett riktigt bra lag nu faktist! Bra mix av ung o hungrig och lite äldre med rutin. Jag menar hurtubise,palmebjörk,öhman,lundberg,scheel (måste bara lossa lite för han) kim, sandström och quist är ju alla i mina ögon riktigt bra och vips så har jag nämnt mer än halva forwards besättningen, stabila målisar och backarna har verkligen ryckt upp sig! Kanske är bra att motståndarna underskattar oss endå, för de kan jag lova att många lag gör (de tänker att löven är som ifjol) 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.