Första SHL-målet av Calle Grundström

När vi ändå är inne på Löventalanger så har en av de allra största den senaste åren, 17-årige Calle Grundström gjort sitt första SHL-mål för Modo ikväll.

Han styrde in 2-3 mot Växjö i Vida Arena när Modo tillslut föll med 3-5.

Grundström har gjort sju matcher i Modo-trjöan och har producerat 21 skott på mål, men det här var det första som letade sig in,

Grundström var en av Björklövens bästa spelare i deras 97-lag som skördade framgångar för två år sedan och bl.a vann Modocupen, vilket är lite av inofficiella SM.

Grundström var med och vann TV-pucken 2012-13, där han gjorde 15 poäng på 8 matcher. Han har dessutom meriter från U17 och U18-landslaget och har för Modos J20-lag i år gjort 13 poäng (8+5) på 11 matcher.

En talang i förskingringen alltså som levererar.

2 kommentarer

  1. SkanstullsLövet

    Precis den typen av spelare som man hade sett varit kvar i Löven. Men det sker ju inte annat än att spelaren då kan erbjudas spel på högsta nivå i J20 till att börja med, så ytterligare ett tecken på att satsningen ekonomiskt måste ske på juniorsidan, även om det innebär mindre pengar till A-laget. Ännu hellre skulle man ju se att det jagades sponsorer som dedikerat satsade på ungdomsverksamheten, men det kanske är lättare sagt än gjort att hitta dessa?

    • Kasper

      Ja, vi behöver snacka mera om Löven J20 och dess satsning. Det kan inte nog betonas hur viktigt det skulle vara för laget att gå upp till SuperElit. Det är alldeles för få därute som inte förstår varför våra talanger lämnar. Gemene man ute på byn som gillar Löven pratar ju inte alltför mkt J20 direkt. Undrar hur förbundet ser på allting. Visst, Lövens J20 har ju spelat sig ur SuperElit. Men samtidigt så har vi ett hockeygymnasium(än så länge) och att spela mot Kramfors och Vännäs senaste åren har ju inte varit alltför utvecklande. Det ska dock sägas att hittils i årets J20 Elit Norra så har ju Löven inte på något sätt dominerat. Blir nog svårt att spela sig upp i år. Trots samarbetet med grannklubbarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.