Löven rider på segervågen

Åttonde segern på tio matcher, fjärde raka, en sniper som levererar, en kulturbärare som också gör det.

Ett försvarsspel som är tätt bakåt, två målvakter som levererar och ett anfallsspel som numera är effektivt.

Det finns inte så mycket att klaga (jo lite, men vi tar det längre ned) på just nu när det gäller Björklöven. Det är egentligen bara att konstatera att de gröngula är ett väldigt harmoniskt lag med gott självförtroende just nu som vinner hockeymatcher även när starten som den i dag var, inte är den bästa och när tränaren skäller ut laget efteråt.

Det är bara att rida på den vågen, knipa så många poäng som det går. Oskarshamn hemma i nästa match. Hörde jag tre poäng?

Björklöven-Timrå 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (12.23) Andreas Molinder (Emil Pettersson).
Andra perioden: 1-1 (5.08) Emil Lundberg (Felix Maegaard-Scheel, Stefan Andersson), 2-1 (11.37) Mark Hurtubise (Stefan Öhman).
Tredje perioden: 3-1 (7.10) Alexander Hellström (Mathias Trygg),
Skott:22-22 (5-9,11-7, 6-6)
Utv: Bjö: 5×2 min, Ti: 6×2,

Domare: David Bergman
Publik: 3618

Min syn på matchen:  

En ganska frejdig förstaperiod spelmässigt, men inte direkt den bästa av Löven som var lite för slarviga, saknade ödmjukhet och gled lite för mycket..

För Björklöven var det bara Lucas Sandström som gladde. Vilket andra byte han hade. Två offensiva tacklingar som hette duga, två räder och läckra passningar. Vilket självförtroende han visar upp just nu. Så mycket ett par avgörande mål kan göra med en spelare.

Björklöven har lyckats överbrygga onödiga utvisningar bra den senaste tio-matchers perioden och så även i denna period. Sex man på isen först och sedan en solklar slashing på Kalle. Otroligt onödiga utvisningar båda två, men starkt dock att klara utvisningarna även om Ludvig Nilsson bara skulle satt 1-0 för Timrå. Han hade öppen kasse, men sköt på Lindskougs benskydd.

1-0 målet var logiskt. Det är sånt som händer mot ett frejdigt lag och inte spelar färdigt situationer. Kim Karlsson droppar med fyra spelare på väg framåt istället för att gå på mål, spelet vänder och firma Molinder/Pettersson gör det bra för Timrå. Kanske inte uppenbart, men jag tycker att det är lite Kims mål. Fullfölj situationer.

Efter målet fick Löven aldrig något grepp om spelet utan det flängde fram och tillbaka utan tydlig struktur. Lyckligtvis för Löven kom inget 0-2 mål.

Björklöven vaknade dock till rejält i andra perioden. Som om de fått en hårtork i paus. En riktigt underhållande period.

Quist vaknade till allra mest från start. Han har utan tvekan högst toppfart av alla Björklöven på skridskorna. Hans två aktioner där han först gick köksvägen och sedan i nästan byte vrickade genom mitten var värda ett mål, men sådana ska ju göras också. De ges inte bort.

En bit in i perioden vaskade W & W om i kedjorna och det gav effekt direkt. Emil Lundberg, Kim Karlsson och Felix Maegaard-Scheel placerades i hop och pang kom 1-1. Björklövens hetaste spelare över fem matcher, Stefan Andersson sköt och Emil Lundberg tryckte in returen, precis den egenskapen som han är ganska ensam om i Löven.

En stund senare kom även 2-1.

När Hurtubise fick pucken på vänsterkanten sa jag rakt ut, som om han kunde höra typ, ”Visa klass då” och han skickade upp pucken rakt upp i bortre krysset. Det blir inte mer klass än så. Transatlant-sniper var ordet.

Det har ju varit ett fungerande koncept på slutet att klara av tre mot fem situationer, så varför inte igen… Men skämt å sido, det måste blir slut på dessa onödiga aktioner i 4 mot 5 från Lövens sida. Nu var det en puck-out av Quist.

Starkt att kunna sortera ut 3 mot 5 även om det var mot seriens sämsta lag i powerplay, vilket syns. Timrå har inget riktigt hot i powerplay.

En väldig kamp från start i tredje perioden. Trots att känslan redan då var Björklövenseger så är aldrig 2-1 en trygg ledning.

Och Björklöven tog heller inte vara på sina chanser inledningsvis. Kim Karlsson hade en makalös som aldrig ens blev ett skott, Löven spelade sig genom ett powerplay utan att näta, men när Acke Hellström (!) sedan fick skottläge, då satt trean där.

Hans första mål (och poäng för den delen) för säsongen, hans andra i Allsvenskan någonsin och dra mig på en vagn. Trygg stod för ett klassartat förarbete.

Acke passade sedan på att sänka Jimmie Jansson fullständigt. Regelrätt, men Jansson var som en blöt fläck efteråt.

Från 3-1 och in kändes det som en säker historia. Kevin Lindskoug fick briljera lite och ända smolken i bägaren var väl att det inte blev något mål i powerplay på fem chanser.

I slutändan är det en match som Björklöven vinner och det ska dom vara nöjda över, men starten var inte bra och laget drar på sig alldeles för mycket onödiga utvisningar som kommer att straffa sig i längden.

Men så dålig som Mats Waltin tyckte att Löven var. Nä så dåliga tycker jag inte att de var.

Värt att notera:

¤ Björklöven vann tekningarna med 37-26 (halleluha). Till och med Ekeståhl-Jonsson hade plusstatistik med 12-9, Mathias Trygg hade naturligtvis inte det (4-5). Jorden är inte platt.

¤ Jag har klagat lite på Henrik Nyberg och värvningen av honom tidigare. Han ska ha en sak. Han jobbar riktigt hårt. Hans forechecking är verkligen intensiv. Dock så har han verkligen inget skott och är en ganska speltekniskt eländig spelare på den här nivån även om han är ung. Det är en kraftig nedgradering att ha honom som right-skytt i PP istället för Palme. Kom tillbaka säger jag bara.

¤ Genomsnälle Stefan Anderssons utvisning för roughing i andra perioden kan ha varit den första i karriären (typ), men som Otterhall sa på pressläktaren. ”Han är ju polis”…

¤ Det är så att jag börjar fundera på Björklövens tre mot fem statistik.Vad jag kan minnas är laget sju av nio i den spelformen i år. Laget är makalösa på att krångla sig ur dessa till synes omöjliga situationer.

¤ Vad är det med Kim Karlsson och att avsluta. Var sitter det egentligen. Hans miss när han frispelas och slottet i tredje är ingen slump att han tappar och inte får iväg. Det är något som bara inte stämmer där.

¤ Någon som noterade ståplats-sittplats interaktionen i tredje. Bra gemensamt tryck av alla i ”ladan” mot slutet. Nu med alla segrar. Kan det bli över 4000 på fredag?

¤ Jag har inte sett W & W mixa så mycket med formationerna i en och samma match som idag. Det fungerade, men varför gjorde det? Jo för att Waltin tyckte att INGEN gjorde vad de skulle i första perioden. Intressant att se så mycket coaching hur som helst.

¤ Waltin hyllade Hellström efter matchen, men spelade honom ”bara” 17.43. Bland det minsta jag sett på länge..

¤ Emil Lundberg är verkligen tillbaka från sin skada. Ibland när spelare varit skadade måste de smyga tillbaka. Emil är samma spelare som före skadan. Trots alla missade matchen är han bara ett mål bakom Lucas Sandström (sju fullträffar) som Lövens bäste målskytt.

Mest intressant sagt efter matchen:

Mats Waltin:

Ja i princip hela presskonferensen var ju intressant. Bara att kolla in den här om du missat den.

Min favorit var: ”Det är skamnivå inför hemmapublik och sponsorer.”

 

6 kommentarer

  1. Carl

    Nyberg är en av dom bättre i Löven, finns inget att klaga på i hans spel, han är som Nicke Johansson, fast bra.

  2. Linus

    Tyckte första va sådär, men inte var det sämre än att det ändå var jämt. Lustigt att waltin inte ens kan lyfta de positiva grejer som trots allt fanns idag.
    Sedan undrar jag varför ingen vill intervjua Trygg? Man har ju ingen aning om hur han är alls och hur han ser på sin insats hittills. Pigg idag förövrigt. Bra aktion vid 3-1.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Helt rätt. Det var längesen någon intervjuade Trygg. Jag gjrode det efter Oskarshamn borta, men sedan dess har ingen surrat med honom.

      • P2

        Jag vill också höra något från Trygg. Kan du inte jaga rätt på honom på fredag. Lite som en fan request. Fråga hur less han är på ordvitsar om sitt namn.

  3. Kjell Karlsson

    Överdriven kritik av Waltin. Dags att se honom glad på en presskonferens tycker jag. Såg han inte att vi bara blev frånåkta, i EN period.
    Sen kan jag sakna lite musikalitet i sammansättningen av laget. Stackars Stefan Öhman m Niklas J och Nyberg i PP, hallåååå…..
    Och para ihop radarparet Kim/Quist igen. Kim måste ha mer puck, han kommer ju bort med Hurtubise/Sundström. Sen tycker jag det är dags att belöna Ekeståhl m bättre omgivning. Han kommer att få en lång karriär i SHL tror jag. Jättekul att se Warg istället f Nevva oxå….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.