Trygg blev skeppad tillslut

Det har varit ”the talk of the town” sedan beskedet om Nevalainen och Boströms truppfrånfälle blev offentligt.

Här i bloggen har det rasat in kommentarer med buskapet ”Skeppa Trygg”.

Nu kom beslutet även från Björklövens sida under torsdagen.

Trygg får efter 1 mål, 3 assist på 22 matcher lämna Björklöven.

Att Trygg får gå är inte så märkligt. Utöver ovanstående siffror har han haft 59-101 i tekningsstatistik. Bland de som tekat över 50 tekningar i Björklöven är det överlägset sämst.

”Han är en spelare med spetsegenskaper i offensiven. Han ska leverera mål och poäng”

Så lät det från Björklövens sportchef Fredrik Grönberg när Trygg värvades från Vålerenga.

Vi har haft en dialog där vi tillsammans kommit fram till att detta är bäst för båda parter och vi önskar Mathias varmt lycka till i fortsättningen, säger Fredrik Grönberg nu till Björklövens hemsida.

Han var helt enkelt inte bra nog och det var bra att även Grönberg kunde svälja stoltheten över den felrekryteringen och göra något åt det.

Frågan är nu vem som kommer in. Björklöven har bara tre centrar.

Om ni frågar mig är det en transatlant till på väg in, men jag har inga källor på det, det är bara vad jag gissar.

11 kommentarer

 1. Tyko

  Måste ju komma in nån fort! Truppen börjar bli jäkligt tunn nu igen. Skulle va intressant att höra Grönbergs tankar om framtiden när det gäller truppen med tanke på det det som hänt senaste tiden.

 2. ögat

  Hoppas på att det blir Lavander näste man att gå . Då kommer ca 85000 loss i månaden att värva en som kan åka skridskor,dribbla, tackla mm. Han är helt slut som spelare ! hoppas fler sett det

 3. Elias

  Tycker allt som grönberg gör lyser av kvalité.
  Älskar att han törs ta obekväma beslut, inse sina misstag och åtgärdar dom.
  Bara det kommer in en finfin center nu då 🙂

 4. Enskedelövare -73

  Jag tror att en spelare presenteras imorgon strax före matchen,alternativt under dagen.
  Värvningen är klar och finansierad.
  Eftersom beskedet om Trygg kom idag så är det redan klart för man gör väl klart med en ny innan man skeppar iväg någon.
  Hur som helst är det ett bra besked,är man inte bra nog så får man lämna.
  Ang Lavander så är det nog svårare kontraktsmässigt..

 5. Gröngul

  Nu är det dags att värva någon med klass! Och fort måste det gå! Måste även hålla med ögat att skeppa Lava vore något för att frigöra ännu mera kosing..

 6. tobbe

  De lär ju redan ha en spelare på g..grönberg har säkert sökt någon att byta ut trygg med de senaste 5 matcherna och nu fått napp och därför så kommer beskedet nu. Att truppen ser tunn ut kan jag väl inte hålla med om.. Är det bara jag eller börjar björklöven kännas väldigt farliga frammåt!? Hurtebuise,palmebjörk,öhman,sandström,lundberg och quist är ju riktiga hot frammåt!! Börjar verkligen gilla hur det här laget kommer ihop. Hoppas bara mestadels stannar kvar nästa säsong, vilket jag är rädd att alla inte gör t.ex lundberg,hurtebuise och kanske quist. Alla får dock meeer än gärna stanna.

  • Enrico

   Kanske inte mer än gärna, tänk på att dessa är bra spelare på allsvensk nivå, men nästa säsong spelar Björklöven i SHL, då behövs ännu bättre. Kalla det gärna hybris, men får man inte hybris i sån här medgång är det ju meningslöst att vara supporter, jag vill njuta fullt ut och hoppas ibland också efter alla motiga år. 😉

   Visst är det lite av en utopi, men som jag ser det, och som jag sagt tidigare, behövs inte så mycket för att det här laget på allvar ska kunna hota toppen i HA. In med en till Polisback med lite storlek, tyvärr håller inte K-J eller Harty riktigt den nivå jag vill ha, men Hållberg klarar spelet förutsatt att han har rätt backartner.

   Sen behövs en till naturlig center, som är stark i defensiven och vinner tekningar, men gärna kan stänka in nån balja då och då. Är han dessutom högerskytt skulle vi äntligen kunna se fyra kedjor som alla har både L & R, vilket jag ser som ett stort plus. Hurtubise center i ena topplinan och Öhman i den andra med Palmebjörk på kanten. Wille, Kim, Lucas, Emil och Felix kan roteras beroende på form och kemi, kanske även Wrenman vid tillfällen.

   Sen vill jag ha ner Nicke i en 4:e-lina med Nyberg och VEJ, två energiknippen som kör som galningar och en trygg center som håller ställningarna bakåt. Inga krav på produktion men ska vara jobbiga att möta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.