Att inte göra mål i powerplay

Det kom en förlust tillslut. Det går inte riktigt att göra halvdana insatser och fortsätta att vinna i längden.

Oskarshamn är visserligen seriens sämsta bortalag, men på något sätt kändes det ändå som att så stabila är inte Björklöven att segrarna bara ska kunna staplas ovanpå varandra oavsett insats.

Jag trodde själv på seger, men av det jag kunde se på min dataskärm (såg matchen från basketen ikväll) så var det ingen bra match från Björklövens sida.

Ett kallt konstaterande är att om du får spela powerplay i elva minuter som Löven fick göra i första och andra perioden utan att skapa ett giftigt läge, då vinner du sällan. Lite märkligt att det såg så dåligt ut i PP, med tanke på att just spelet i numerärt överläge blivit så mycket bättre på slutet. Frågan är om det är tillfällighet skapad av febersjuke Stefan Öhmans frånvaro eller en ny trend.

Mina kollegor Otterhall och Ruuth som var på plats har levererat detta:

Liverapporten och kortreferat

Presskonferensen efter matchen

Fyra snabba frågor till Oterhall

Video med bröderna Ekeståhl

Video med Lucas Sandström

Tomas Ruuths webbkrönika

Några korta reflektioner kan jag ändå ha:

¤ Peter Lyth har en förmåga att krångla till de flesta matcherna. 59 utvisningsminuter. Ett matchstraff, en femma, två två-plus-tvåor och ytterligare 13 tvåor. Speglade det matchen?

¤ Björklöven vinner possesion (56-44), tekningar (29-24) och tid i offensiv zon (15.42-13.26) i samma match, men förlorar skotten 26-33 och matchen. Intressant statistik. Det säger något om hur ineffektiva Björklöven varit när det gäller att spela sig fram till avslut.

¤ Waltin valde att köra på tre rullande treor med backpar och centrar, men byta forwardspar. Jag skulle föredragit tre femmor och juniorerna plus en till som avbytare. Är det bara jag. Lövens juniorer är trots allt en bit från allsvenskan. Det beröm de får är ofta med tillägget (för att vara junior). Det måste in en eller två spelare snart, definitivt en center. Så är det bara.

¤ 3470 är en okej siffra, men jag hade trott på över 4000 ikväll. Vad är det som gör att hockeyn ändå inte är sådär riktigt het även om Löven går ganska bra i år?

Vi avslutar med Palmebjörks kommentar som hördes i bakgrunden på intervjun med Ekeståhlarna.

”Jag var sämst på isen i dag.”

Räkna med en revanschsugen Palme på tisdag.

5 kommentarer

 1. Ray

  Dagens björklöven behöver inte ”hemmadomare” men Lyth är ju konsekvent mot Löven

  Hur får dessa döma?
  Han mot AIK (borta) var ju lika.
  Lätt för Löven att få en 2:a men åt andra hållet friar dom.

  Hatar dom Björklöven?
  Det är ok – men någon borde väl se hur det pågår match efter match?
  Dom ska helt enkelt inte döma löven matcher.

  Sedan saknades Öhman, det är en stöttepelare av rang…

 2. Tyko

  Att inte förändra att icke fungerande powerplay, riktigt illa av waltin och Wener att inte ändra på PP kedjorna när det ser helt uselt ut. Felix bombade allt bland annat, en het Quist som skapade grejer i varje byte fick inte en sekund i PP. Rikligt dåligt coachat rakt igenom idag!

 3. kjka

  Waltin får ta på sig den här förlusten, vilken dålig musikalitet i laguppställningen. Att ställa en sån 1:a femma på isen är ju orättvist mot alla. Och Nyberg i PP igen. Och olika forwards-sammansättningar hela tiden. Sen var ju matchen ett bevis på Stefan Ö:s betydelse för oss.
  Domarinsatsen var ju för bedrövlig oxå, åt båda håll.

  Sen är det lite kul hur nördig man är och hur man påverkas av björklövens matcher. Förträngning direkt efter matchen. -Det är ju bara idrott. I helvete heller, sa barn-barnet! Sen börjar det gnaga. Förbannade Lyth. Hur faan kunde han sätta ihop……..
  Känns djävligt surt nu på lördagsmorronen……

 4. SkanstullsLövet

  Waltin tog ju delvis på sig ansvaret för förlusten på PK:n och det är bara att konstatera att det där med att rulla centrar och forwardspar var en riktigt dålig idé.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.