Matchdag – Oskarshamn hemma

Oskarshamn ligger i botten (näst sist), Oskarshamn ligger även i botten (trea från slutet) i formtabellen över de tio senaste matcherna.

Om det inte hade varit för Waltins totalsågning sist hade jag anat en chans till underskattning i dag.

Nu ska det bara inte hända. Fokus kommer att ligga på förstaperioden, inställningen och insatsen där.

När lagen möttes senast (förlust 1-2) var det Björklöven som spelade en galet tillknäppt hockey. De senaste matcherna har det varit Oskarshamn som gjort detsamma.

Dock brukar det bli öppna matcher i Umeå mellan dessa lag så jag tror på en sådan historia även nu med målchanser åt båda håll.

IKO vill vända en trend, Löven vill vända en dålig första periods trend. Det kommer att smälla från start idag.

Laget:

Jonathan Harty är skadad i sin höft fortfarande. Wener sa i går ”Jag är förvånad om han spelar före jul”

Mats Lavander klev av inför Almtuna med sin trasiga rygg och missar matchen. Oklart hur länge han blir borta.

Jon Palmebjörk ska det beslutas sent om. Han tränade dock för fullt i går.

Så här ser laget ut sett enligt rapporter från gårdagens träning.

Målvakter: Johan Mattsson (Kevin Lindskoug)
1:a femman: Rasmus Edström, Acke Hellström, Kim Karlsson, Mark Hurtubise, Lucas Sandström.
2:a femman: Stefan Andersson, Per Hållberg, Henrik Nyberg, Stefan Öhman, Nicklas Johansson.
3:a femman: Tommy Wargh, Karl-Johan Lundström,William Quist, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Emil Lundberg.
4:a femman: Felix Maegaard-Scheel, Andre Ekström, Adam Ählström
Extraback:

Emil Wrenman spelade med Teg i onsdags och kan således inte spela med Löven ikväll. Lite förvånad att han inte får en plats ens när det inte får att få ihop fullt lag längre.

Mina nycklar till seger:

¤ Starten. Allt fokus kommer att vara där. Skulle Löven komma ut platta vet jag inte hur Waltin reagerar. Jag hoppas att det inte knyter sig och har hamnat för mycket fokus på starten, men den är sannerligen i fokus inför den här matchen och då är det en nyckel.

¤ Utvisningar. Björklöven har de senaste tio matcherna gått från att vara seriens minst utvisade lag till att nu med sina 94 tvåor vara fjärde mest. Mycket handlar det om dumma utvisningar som sex man på isen, puck-out, slashingar mot ofarliga spelare och trippingar i offensiv zon. Detta måste städas bort, annars straffar det Björklöven snart..

¤ Rid på vågen. Ett par spelare har riktigt bra självförtroende just nu. Hurtubise öser in poäng, Lucas Sandström likaså, Stefan Andersson har gjort poäng i fem matcher i rad och Emil Lundberg har kommit tillbaka från skadan suveränt. Använd de heta spelarena, ge dem mycket istid och i viktiga situationer. Alltså coacha precis som senast. Det gäller att smida medan järnet är varmt.

Sagt från Lövenhåll:

– Nu ska vi göra en bra match i 60 minuter. Det håller inte i längden att inte vara med från början. Målsättningen är att vi ska ta över matchen direkt från start., säger Patric Wener.

Noterbart om Oskarshamn:

¤ Oskarshamn är tredje bästa laget i numerärt underläge med 83.33 procent. Noterbart är också att laget med sina 85 tvåminutare är det minst utvisade laget i hela serien. Lite kul då att Oskarshamns tränare Fredrik Söderström beskrev laget som ”en öppen anstalt” på upptaktsträffen.

¤ Oskarshamns bäste poängplockare är Greg Squires (som har Umeåagenten Granberg som agent). Han har med sina 19 (8+11) poäng helt klart gjort succé i ett underpresterande lag. Han har stått för ett par riktiga soloräder under säsongen. Bakom honom är det tätt med Camilo Meittinen (12p), David Rodman (12p), Lukas Eriksson (11p).

¤ Oskarshamn är en till motståndare med dålig tekningsstatistik. Timrå är näst sämst, men IKO är tredje sämst med sina 45.30 procent. Alltså en chans för Löven att ta ett steg där.

¤ Oskarshamn kommer från fem raka förluster, 1-2 mot Rögle hemma, 1-4 mot Almtuna borta, 2-3 est mot Asplöven hemma, 3-4 e.st mot Södertälje borta och  1-2 mot Vita Hästen e.st hemma.

¤ Oskarshamn är ligans sämst bortalag med bara en seger under full tid och 8 poäng på bortais så här långt den här säsongen.

Sagt från IKO-håll:

– Vi har en tid av sämre resultat och prestationer bakom oss, av förklarliga skäl är vi inte nöjda med situationen. Självfallet reflekterar vi över läget, vad vi kan göra bättre och hur vi går vidare. Däremot ger det oss inget att gnälla eller tappa tron. För oss ligger fokus på fortsättningen, det vi faktiskt kan påverka, säger tränare Fredrik Söderström.

– Nu väntar Björklöven, med fyra raka segrar. En högintressant utmaning för oss. Vi ska få ordning på effektiviteten framåt, mycket handlar om beslutsamhet, dessutom krävs mod att vilja utmana lite mer i det kreativa spelet. Försvarsspelet över hela banan måste vara rejält och genomföras fullt ut matchen igenom. Dessutom upp med energin ytterligare, där ligger en stor utmaning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.