Ett snedsteg för Löven

Efter vissa storförluster som den hemma mot Malmö kände jag att oj, oj, oj, det här ser inte bra ut. Var ska det här sluta.

Det gör jag inte efter den här matchen mot Västerås. Krasst så är det ett i nuläget skadekänsligt Björklöven utan Jon Palmebjörk som inte haft någon kontinuitet i sin viktigaste formation på slutet som förlorar mot ett bra lag som under fem minuter har maximal utdelning.

Var Björklöven sämre än Västerås? Ja, helt klart.

Är Björklöven på väg ned i avgrunden? Nej, det går inte att dra några sådana växlar av den här matchen.

Kan Löven studsa tillbaka på lördag är det här historia.

Vad kan vi då konstatera? Björklöven behöver värva en center/forward och Kevin Lindskoug borde stå merparten av matcherna.

Det tycker jag allafall.

Läs mer om matchen här:

Liverapport och kortreferat
4 snabba efter matchen
Webbkrönika ”Värva Grönberg”
Presskonferensen
Videointervju med Felix Maegaard-Scheel
Videointervju med Henrik Nyberg
Plustext med Emil Lundberg och Mats Waltin

Min syn på matchen:  

En tät förstaperiod där Björklöven verkligen låg på rätt sida hela tiden i defensiven och lät Västerås styre spelet. Sedan var linan med Quist, Hurtubise och Sandström uppe och visade sig i anfallszon ibland. Nästan så att det var småfarliga till och med.

I slutet av första perioden tog Västerås över rejält och det fortsatte i andra perioden. Det blev inte bättre av att Stefan Andersson tog en solklar utvisning. Egentligen inget dåligt boxplay, men en miss när Montpetit får komma igenom och det gav 0-1, Sedan tog domaren en felaktigt beslut, visade ut Kalle Lundström efter avblåsning varpå Robin Jacobsson får sitt livs träff från blå upp i krysset.

Sedan fick Björklöven sin chans i powerplay, men utan Palmebjörk och utan självförtroende i ”PP” så ville det sig inte alls. Istället kontrade Västerås in 3-0 och det är bara att konstatera att Scheel har rätt. Löven gav bort för många puckar i mittzon under uppspelsfasen. Alla gav inte två mot ettor som på 3-0 målet, men däremot blev det offensiva spelet helt utan tajming och rytm med alla pucktapp.

Efter 3-0 kändes matchen död. Visst Löven har vänt ett par matcher, men känslan var annorlunda i dag. Västerås kändes där och då lite för bra. Lite för säkra i medgång och med något för mycket puck och matchbild.

Björklöven vann skotten i slutperioden, men det var mycket knallpulver och inte riktigt verklighet.

Värt att notera:

¤ Jag gav tre i våran 3-2-1 lista till Lucas Sandström. Jag tycker att han visar upp en energi och ständigt skapar trots att han inte har full kontroll, men sanningen är att bäst utifrån sina förutsättningar var Andre Ekström. Jämfört med den nivån han spelar på normal klarar han det här tempot väldigt bra. Sen är han ingen Palmebjörk ändå. Så är det.

¤ Tekningarna. Hur gick det den här gången? 34-23 till Västerås och Björklöven förlorade samtliga perioder. Individuellt var Hurtubise igen den enda som hade plusstatistik med 11-9.

¤ Puckinnehavet 60-40 procent och 19.03 mot 12.24 i anfallszon säger något om hur den här matchen såg ut, men samtidigt var det förväntat att VIK skulle ha puckinnehavet på hemmaplan och allt.

¤ Tommy Wargh sköt flest skott i Björklöven med fem, men det var ingen vidare kvalitet på dessa förutom ett som var farligt i powerplay i tredje perioden.

¤ Kedjan med Quist, Hurtubise och Sandström var inne på både målen bakåt i fem mot fem. Både efter felpass i mittzon.

¤ Tommy Wargh hade mest speltid av alla i Löven med 22.00. Mest av alla forwards hade Emil Lundberg med 19.42.

Mest intressant sagt efter matchen:

Mats Waltin:

– Det är oerhört viktigt att vi får igång det igen. Det är de första vi ska jobba med när vi kommer hem (angående powerplay)

Felix Maegaard-Scheel:

– Vi tappade för mycket puck i mittzon och gav bort för många två mot ettor och tre mot tvåor.

Emil Lundberg:

– Det sköna är att allt ändå kan bli bättre och då har vi ändå varit okej den första halvan av serien.

4 kommentarer

  1. SkanstullsLövet

    Nej, Västerås är ett mycket bättre lag än Löven när det stämmer för dem, det är bara att acceptera. Det är dock påtagligt att Löven är sjukt beroende av Öhman och Palmebjörk för attkunna producera framåt och vinna matcher. Hur har det gått när antingen den ena eller båda varit saknade, rent statistiskt?

  2. Daniel

    Skulle vara kul om du i nästa intervju med Grönberg kunde kolla om man överhuvudtaget kollar efter spelare i T.ex Ryssland/Ukraina/Tjeckien ,osv.
    Är ju väldigt sällan man ser yngre lovande spelare från öst spela i allsvenskan/shl

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.