Träningsrapport 27/11 2014

Fyra juniorer och Emil Wrenman, men varken Jonathan Harty eller Jon Palmebjörk syntes till. Dessutom tränade Björklöven inte en minut powerplay. Bloggen besökte torsdagens träning.

När, var hur?

Björklöven tränade 16.00-17.30 i A-hallen, T3 Center.

Lagträning 16-17 och sedan individuell tid på is.

Laguppställningen:

Målvakter: Kevin Lindskoug, Johan Matsson

Gröna: Stefan Andersson, Per Hållberg, Lucas Sandström, Mark Hurtubise, Kim Karlsson

Vita: Karl-Johan Lundström, Tommy Wargh, William Quist, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Niklas Johansson

Blåa: Simon Lundström, Erik Lindahl, Emil Wrenman, Andre Ekström, Henrik Nyberg + en till spelare från J20 som jag inte kände igen.

Röda:Alexander Hellström, Rasmus Edström, Felix Maegaard-Scheel,Stefan Öhman, Emil Lundberg

I Grått: Mats Lavander (åkte bara omkring och kände sig för. Var inte med på några övningar)

Saknades: Jonathan Harty och Jon Palmebjörk (Båda tränade på förmiddagen på öppen is istället)

Noterbart:

¤ En tudelad träning. Första halvtimmen väldigt individuelle med avslutsövningar i friläge efter olika åkbanor och en mot en övningen jag beskrev ovan för att sedan handlade det om fem mot fem spel med fokus på inspel i zon under en lång sekvens. Avslutningsvis spelade Löven två mot två och tre mot på liten yta..

¤ Löven körde en en mot en övning där en forwards skulle ta sig förbi en back i mittzon en mot en och sedan avancera för avslut. Där kunde vi konstatera att:

Acke manglade fast varenda forward vid planket, Wille är grymt svårt att ta en mot en, han var bästa forward i övningen och att Kalle Lundström blev slagen typ varje gång oavsett motståndare.

¤ Kim och Hurtubise kom två mot noll en gång i fem mot fem spelet. Kim hade skottläge, men passade för sent till hurtubise och det blev inte ens ett avslut.

¤ Linus Boström och Patrik Nevalainen kom gåendes förbi träningen tillsammans med J20-laget från B-hallen till gymmet. Dun stannade upp ett tag, kollade på träningen, pekade lite och surrade med varandra. Måste kännas konstigt att se så många juniorer på isen och bara vandra förbi.

¤ Träningen avslutades allafall med ett riktigt läckert mål signerat Lucas Sandström och Mark Hurtubise som klapp-klapp spelade i tre mot tre spelet fram till ett högt avslut från Hurtan.

Reflektioner:

¤ En ganska snäll träning tempomässigt. Jag tyckte heller inte att tränarduon manade på laget så mycket.

¤ Björklöven skapar oerhört få målchanser i fem mot fem spelet på träning. Är offensiven så trubbig eller vet motståndarna för väl vad de andra vill göra?

¤ Trots bristen i senaste matchen tränade Björklöven inget powerplay under träningen.

¤ Jons frånvaro gör mig mycket tveksam till om han spelar mot Rögle på lördag.

Citatet:

Mats Waltin om Björklövens inspel i zon:

”Vi måste alltid få in spelare i mitten när vi tar oss in i zon. Gör vi inte det spelar det ingen roll hur hårt två spelare jobbar på pucken vi lägger ned i hörnet. De har inga spelalternativ. Det är spelaren i mitten som öppnar upp hela andra sidan”

Intressant och jag håller med. Ofta lägger Björklöven pucken djupt, jobbar ned, vinner puck, men har inga spelalternativ.

Mats Waltin efter träningen:

”Ni ska veta det. Ni gör jävligt sköna framsteg i sättet vi vill spela och agera på. Vi är i November nu. Var är vi i mars?”

5 kommentarer

 1. Tom Berg

  ”Ni ska veta det. Ni gör jävligt sköna framsteg i sättet vi vill spela och agera på. Vi är i November nu. Var är vi i mars?” Svaret kan mycket väl vara kvalserien. Maken till tunn trupp…..

 2. tobbe

  Tycker truppen ser ganska bra ut men jag gillar inte riktigt att w/w hela tiden kastar runt forwards femmorna..de hinner ju aldrig spela ihop sig. :/ Men annars så tycker jag vi har ganska bra spelare men lite lite spelare nu då vi skeppat iväg trygg,boström och neva så blir de nån skada så kan de bli tungt men om alla är frisk så tror jag vi klarar oss bra.

 3. ADO

  Som svar på Ws retoriska fråga känns svaret tyvärr utifrån hur de två senaste matcherna sett ut: negativ kvalserie.

 4. ögat

  Lavander till j20 oxå ett måste han bidrar inte med nånting . Tänkk om löven fick lös 85000 i månaden karl kan varken åka eller tacklas dags att sluta !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.