Waltin: ”Palmebjörk blir borta ett bra tag”

Sista träningen innan matchen mot Rögle är avklarad och vi kan konstatera ett par saker. Jon Palmebjörk spel inte och kommer inte att göra det på ett tag, Jens Ledin är tillbaka i Björklöven och Simon Lundström får en ny chans på backplats.

Det blir ingen träningsrapport, jag kom aalldelespå slutet av träningen, men såg tillräckligt mycket för att kunna gissa att laget ser ut så här i morgon.

Kevin Lindskoug, (Johan Matsson)
Stefan Andersson, Per Hållberg, Lucas Sandström, Mark Hurtubise, Kim Karlsson
Alexander Hellström, Rasmus Edström, Felix Maegaard-Scheel,Stefan Öhman, Emil Lundberg
Karl-Johan Lundström, Tommy Wargh, William Quist, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Niklas Johansson
Simon Lundström, Andre Ekström, Emil Wrenman, Jens Ledin, Henrik Nyberg

– Ja Simon får chansen igen. Han har gjort det bra. Sedan med Jens och Emil vet vi vad vi får. Det känns bra, säger Mats Waltin.

Smart drag säger jag. Ledin är ju en funktionell center och då kan Kim Karlsson lira i förstalinan där han fungerat och slipper vara center. Nu tycker jag att fjärdelinan med Ledin, Wrenman (som är tillbaka) och Nyberg är en checkingline som kan avlasta på ett bra sätt.

Angående de skadade då. Vad säger Waltin där?

– Jon fick ju ett bakslag när han spelare och är tillbaka på första steget i trappan (hjärntrappan efter hjärnskakning) så han blir borta ett bra tag. Vi får se hur länge det tar för honom. Det är alltid svårt med sånt där, säger Waltin.

– Harty är på is, men han bara småputtrar på under förmiddagarna. Dessutom är han långt ifrån där han behöver vara fysiskt så det dröjer länge innan han är den Harty som han vill vara.

– Lavander är klart närmast av de skadade. Någon gång i slutet på nästa vecka kan han vara tillgänglig för spel.

Så vad är då fokuspunkten inför matchen mot Rögle?

Powerplay och boxplay. Björklöven har släppt in fyra mål i boxplay på 12 utvisningar de två senaste matcherna.

– Vi måste stänga igen i box. Det läcker lite mycket nu. Jag har kollat på målen och det är inte positionerna som är fel, det var ett individuellt misstag och en som studsade på Ackes klubba senast, men vi måste lyckas stänga igen så att vi får lite självförtroende i boxplay igen, säger Waltin.

I powerplay var Björklöven strålande borta mot Almtuna och Karlskoga, men här har de tre senaste matcherna inte varit bra i den spelformen.

– Vi har duttat runt för mycket utan att vara riktigt farliga. Det har varit för uddlöst. Sedan har vi blivit väldigt isolerade till en kant nu när Jon varit borta. När vi gjorde mål i ”PP” innan spridde vi spelet på båda sidorna och fick en del genomspel genom boxen. Vi måste få tillbaka spelet på båda sidorna och bli mer distinkta i avsluten och på returerna. Det har vi jobbat på den här veckan.

 

13 kommentarer

 1. Tyko

  Fan så illa att Jon kommer va borta länge. Inget allsvenskans tunnaste trupp har råd med. Kvalserie neråt säkrad. Illa Grönberg! Du har misslyckats, halva säsongen och truppen sjukt tunn.

 2. KALLE

  nu är det kvalseien och grönberg sitter du och titta någon gå i T3CENTER vad är man betalat 120 KR för tjuo bom passnigar noll mål ELLER 1 MAX 3 PÅ HEMMA PLAN värva inan det försent JAG TROGEN PÅ H men man blir så förbanad waltin vi ska starta matchen bra man slutar 0 1 10 min

 3. Carl

  Tycker du vi ska skylla på Grönberg för att Jon, Harty och Lavander är skadade Tyko?

  Grönberg har gjort ett bra jobb med förutsättningarna han har haft, jag tror vi kommer att få in en eller två spelare till nu efter att Nevva och Boström lämnat skutan.

  Vi ska inte vara för negativa, vid vinst imorgon kan vi gå från plats 12 till 8 om det vill sig väl, så pass jämn är serien. Lövenfansen har ofta svårt att se glaset som halvfullt:)

 4. Carl

  Om vi känner oss frustrerade, fundera på hur Västerås, Södertälje och AIK känner sig, som haft dubbelt så stora spelarbudgetar än oss.

  Märkligt att Ledin får spela by the way, vad jag har hört så hör han till dom sämre i Teg. Kul med Wrenman dock.

 5. KALLE

  ska björklöven spel i rikserien för damer så kan inte spel i det börjar bli så när joakim fagervall var tränare i löven när konkursen var ett brev på posten 2010 så du som tror att löven vinner mot rögle i morgon det får du titta upp på sjärnorna och harty och lavander kan björklöven var uttan det noll på det två spelarna

 6. KALLE

  du som kallar dig tobbe tro du Björklöven spelar shl om fem år det tro inte jag ett lag som spelar mest i egen plan halvan om så 10 15 år så spelar björklöveni shl men se till att bygga ny arena är sveriges sämsta ishall en fall färig

 7. Bullen

  Kalle: Det är nog bättre att du håller dina oförståeliga åsikter för dig själv.

  öööhhhh… Jag titta stjärna och Borklöven vann 3 mål 0.

 8. KALLE

  ishall är fort sveriges sämsta ishall hur många år har jag dom ska bygga ny den kall det inte mycket att var stolt över men löven spel bra men löven tunn trupp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.