Bloggkrönika: En seger med bitter eftersmak

Efter två raka förluster studsade Björklöven tillbaka och vann mycket stabilt med 3-0, hemma mot Rögle. De kämpade, slet och hade en målvakt som lös lika klart som stjärnorna på himmlen utanför ishallen, den kalla novemberkvällen.

Men trots att Björklöven kanske gör deras bästa instats för säsongen, att de visade upp en jäkla krigarinställning, gjorde tre mycket vackra mål och hade en lagkapten som visade varför han är lagkapten och styrde sina trupper exemplariskt, är jag orolig. Djupt orolig. Björklöven hade innan matchen en tunn trupp och efter segern mot Rögle är den nu ännu tunnare. Både Nicklas Johansson och Per Hållberg utgick från matchen efter att både fått en smäll mot huvudet. Den första prognosen är att de båda är borta minst en vecka.

Som tur var hade de plockat in både Emil Wrenman och Jens Ledin, både skötta sig mycket bra när de var inne och de spelade lugnt och säkert. På backsidan hade de idag Simon Lundström på bänken och när Per Hållberg fått lov att kasta in handuken fick Simon kliva in och visa upp sig, vilket han återigen gjorde bra.

Men vad händer nästa match? Kommer Ledin och Wrenman vara med? Orkar Simon, som trots allt är junior, göra ännu en stabil match på måndag? Orkar Stefan Öhman och Hurtubise spela nästan vartannat byte ännu en match?

Här har Grönberg något att bita och en plan b måste komma. Är det inte dags att Löven kryper till korset och lyfter in Boström och Nevva i truppen igen? För att avlasta. För att helt enkelt inte slita sönder de spelare som är hela och friska.
Nu tror jag inte att dessa två herrar kommer att spela men någon måste in, då det inte alls är säkert att Ledin kan spela på måndag. Och det snabbt, annars riskerar Löven att hamna i samma elände som i fjol.

Mer om matchen:

”Viktig att bryta trenden” (plus)

TV: Öhman: ”En mycket bra kamp”

TV: Lindskoug höll nollan

Webbkrönika: Mod och Lindskoug gav seger (plus)

Nya skador för Björklöven (plus)

Seger igen för Björklöven

TV: Tränarna efter matchen

4 snabba efter segern mot Rögle

TV: ”Vi vill se Kevin dansa”

5 kommentarer

  • Enrico

   Av dessa herrar ser jag bara Alexander Larsson som riktigt bra förstärkning i dagsläget, då han är en center med energi som kan ha en del speltid i 3:e/4:e kedjan. Kan Hurtubise och Öhman vara hela och köra centralt i toppfemmorna med normal speltid och med producerande forwards på kanterna. Karlsson, Palme, Quist, Lucas, etc. Felix eller Wrenman kan fylla ut enstaka matcher vid skador. Men får jag se Nicke i en toppkedja eller Kim som center i en defensiv kedja igen ger jag snart upp.

 1. Läktarcoachen

  Allvarligt varken Lundström eller Lindahl tillför något i allsvenskan. Dom håller inte ens hör div 1 klass, det måste in något nytt både på back och forwardssidan annars håller set här inte.

  Trots allt så tycker jag att Löven idag gjorde säsongens bästa hemmamatch och Kevin var grym i målet, världsklass säger jag.

 2. Ray

  Ser bra ut.
  Ledin och Wrenman är bra.
  Jag tror dom har mer att ge.
  Nytändning är dagens ord.
  Jag tror även att det kan fungera med Neva & Co, men vad vet jag.

 3. Ronny

  Imorgon är det match mot ett riktigt bra lag och vilka spelare har Löven med sig till Skåne och Malmö tro?? Några spelare som Dom lånat ut kanske är med imorgon (första december), vem vet?!?!
  Låna från Teg och Vännäs eller inte….lycka till och ta minst en poäng imorgon i Malmö och mot Malmö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.