Truppkoll med Grönberg

I dag stundar match borta mot Malmö och nu när Björklöven fick ytterligare två skador i senaste matchen mot Rögle ringde jag till sportchef Fredrik Grönberg för att kolla läget, som meddelar att laget får klara sig på fem backar i matchen mot Malmö.

Har ni fått någon dom på Nicklas Johansson och Per Hållberg?

– De är placerade i hjärntrappan och sedan får tiden utvisa hur länge de blir borta. Först är det 48 timmars vila som gäller innan de får pröva på lättare promenader.

Jonathan Harty, hur är hans status?

– Tanken är att vi ska nu börja trappa upp hans träning och att han ska kunna spela för fullt i träningsmatchen mot Teg, och vara tillbaka fullt ut efter juluppehållet. För tillfället kör han rehab på is men blir det inte bättre och att han inte håller för att lägga på träning får vi ge upp denna säsong och han får fokusera på nästa. Han är ung och har länge kvar på sin karriär, så vi vill inte riskera den.

Du har tidigare sagt att du letar en center och en back, är planen den samma fortfarande?

– Nu ligger förstaprioriteringen på forwards och det börjar hända saker på spelarmarknaden. Men jag kommer inte stressa genom någon affär utan spelaren ska passa in hos oss. I dag har vi fem backar och tolv forwards, Hållberg och Stefan saknas från Röglematchen. Men Stefan är snart tillbaka då han är hemma av personliga skäl och Hållberg tror jag är tillbaka snabbare än Nicklas. Så jag känner ingen panik på att få in spelare då bredden på spelarena i Teg, Vännäs och bland våra juniorer är så pass hög.

Jens Ledin tycker jag verkligen gjorde en stabil instats mot Rögle, hur ser planen ut med honom?

– Verkligen och jag tycker Simon skötte sig mycket bra också när han kom in. Nu har Jens en viktig tenta på tisdag och det är därför han inte är med i dag, men jag hoppas att vi kan använda oss utav honom på fredag, vi får ta en match i taget med honom.

Jag fick in ett tips om att Robin Sterner ska vara under er radar, stämmer det?

– Jag vet att han får sparsamt med speltid i Rögle och var inte med mot oss, så jag kan tänka mig att de letar alternativ, men nej vi för ingen dialog med Robin.

13 kommentarer

  1. Stefan

    Förklara för mig hur man tänker när man har 12 forwards i en trupp????? Är ju grovt jävla tjänstefel, finns ingen sportchef i hela världen som bygger ett lag så. Nära på skandal kan jag tycka…..

  2. Eskilstunalöv

    Erik, vad tror du om en spelare som Stephen Dixon som sägs vara på väg bort från Luleå? Han är ju center och det sägs ju vara det vi behöver ha in.
    Eller är allsvenskan inte intressant för en spelare som Dixon?

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Han skulle vara en mycket bra förstärkning för Löven. Men jag tror, utan att ha fakta, att han är i en lönenivå som bara Löven kan drömma om.

  3. Henrik

    Spelaren med det nästan osannolikt sköna namnet James Sixsmith (!) har ju hamnat i frysen i Södertälje, tröjorna skulle ju sälja in dom pengarna:)

  4. stefan

    Vad jag kan räkna till Erik så har löven endast 12 forwards plus wrenman. Kan ha räknat fel men tror banne mig det är så illa. Känns inte riktigt som ett vettigt upplägg. Rätt idiotiskt att sparka spelare utan att vara nära nya värvningar. Detta kommer straffa löven framöver då man får slita enormt hårt på truppen. Känns som en tidsfråga innan raset kommer likt fjolåret

    • SkanstullsLövet

      Yup, vi har tolv fwds plus Wrenman och då ska man komma ihåg att Lavander är en av de tolv. Och då ser det ändå bättre ut där än på backsidan. Där har vi sju man inklusive Harty.

      Vi går på knäna nu och det är en mycket riskabel taktik eftersom man sliter rejält på de få spelare som finns och därmed riskerar ännu fler skador. Jag misstänker att Löven inte har pengar att värva för såvida inte Neva och Boström hittar en ny klubb som tar över lönekostnaden, och därför försöker man pressa deras agenter till att anstränga sig för att göra det genom att förklara dem icke-önskvärda. Men det är ett högt spel som sagt.

  5. Tommy

    Det finns 2 alternativ:
    1. Pengarna är slut så vi har inte råd med full trupp
    2. Fullkomligt värdelös sportchef
    Tror på 1.
    Risken för upprepning av fjolåret är stor. Vi går runt på lite folk och de bästa spelar väldigt mycket som i sin tur sliter hårt.
    Vi kommer med stor sannolikhet tappa en massa onödiga poäng.
    Hästen borta nästa, snacka om viktig match…….
    Less att höra snacket om att det finns så bra kvalitet i närområdet……

  6. Tyko

    Ser ut som att förra året kommer upprepa sig. Något måste ju va fel? Och Grönberg verkar vilja göra samma tabbe som blixt, sitta lugn i båten och även då frysa ut 2 killar som behövs som fan just nu….

  7. Daniel

    Det mest tragiska i kråksången är ju att dom sparkades ”för att dom inte skulle kunna få nån speltid” detta trots att vi bara hade 6 backar + Harty som är borta hela säsongen…. Tror han på allvar att de 6 backarna kan spela en hel säsong utan skador??? Vips är 3 skadade och då kan man ju lika gärna lämna WO. Alla andra lag har minst 8 backar i en trupp. Är ju rent löjligt

    • Canoah

      citat: ”för att dom inte skulle kunna få nån speltid” detta trots att vi bara hade 6 backar + Harty som är borta hela säsongen….

      Den orsaken är bara ett fint sätt att säga att någon inte duger och du bör leta en ny klubb.

      Jag tycker fortfarande att det är rätt att skeppa Boström och Neva och de ska inte tillbaka in i laget nu…MEN då måste vi värva också. Men jag förstår också Grönberg att han vill hitta rätt. Transferfönstret stänger 31 januari och vi behöver rätt killar, inte breddspelare. Vi kan lika gärna fylla ut truppen men junisar och lån från Teg/Vännäs. Det vinner hockeyn i regionen på iaf på längre sikt. Vi kan inte åka ur med den truppen vi har men det är klart det är ett ogynnsamt läge just nu med alla skador mm. Jag tror att vi redan denna vecka har värvat en center iaf och med Andersson tillbaka i spel så kan vi iaf mönstra 3 backpar plus extraback, sen ev låna in någon back från närliggande klubbar. Ser inte backsidan som det största hotet utan vår brist på centrar + offensiva spelare.

  8. Vecchi

    Gräv Eric gräv , något måste väl vara på ingång nu ? Lån till att börja med i denna skadesituation som uppstått men även nyförvärv !!! Något (ra) måste in till imorgon ( torsdag ) .
    Du har ju näsa för sådant

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.