Hurtubise: ”Jag har producerat och det är det jag är här för”

Mark Hurtubise kom till Björklöven den 18 Oktober. Sedan dess har laget tagit 25 poäng på 14 matcher, gått från nästjumbo till att sniffa på en playoffplats. Bloggen tog ett snack med Hurtubise om den första tiden.

Mitt i denna hets kring att värva och lösa ”spelarkrisen” i Björklöven så tar vi och slänger in ett litet snack med Mark Hurtubise.

Jag intervjuade honom efter matchen hemma mot Rögle. Det blev en artikel på webben då, men det blev ett långt snack så en del extramaterial blev över med frågor som inte rörde den matchen.

Så här har ni extramaterial med Mark Hurtubise.

Du har spelat 12 matcher (nu har han spelat 13, men intervjun gjordes i lördags) med laget nu. Hur har den första tiden varit och hur tycker du att du själv levererat?

– Jag visste riktigt vad jag skulle förvänta mig när jag kom, men vi har spelat bra förutom i två, tre matcher och tagit poäng i de flesta sedan jag kom så det har känts bra. Vi har hittat sätt att vinna även när vi inte fört matcherna. När det gäller mig själv så har jag producerat poäng och mål och det är ju det jag är här för så på det sättet är jag nöjd. Jag hoppas att laget är nöjt med min insats också och det känns så efter den feedback jag fått från coacherna.

Du har spelat med Lucas Sandström och Kim Karlsson oftast. Hur har det fungerat?

– Lucas har jag spelat med nästan hela tiden i fem mot fem förutom nu på slutet när vi fått skador och jag fått dubbla lite, men det har känts bra. Lucas känner jag ju från tiden i Leksand så jag visste att han hade bra fart och han har levererat bra sedan jag kom hit med ett par matchavgörande mål.

När du kom till laget låg de näst sist och hade förlorat mycket. Hur var det att komma till ett förlorande lag?

– Jag pratade med min agent innan jag skrev på och frågade. Ska jag verkligen gå dit. Laget ligger ju sist. Kommer det att passa mig? Han sa att det var tillfälligt. Han berättade att laget haft en del skador, en del folk borta som var på väg tillbaka och att nya tränare kommit in som höll på att bygga något nytt. Jag kan inte svara för hur laget spelade innan jag kom, men efter att jag kom hit så har vi inte spelat som något bottenlag. Vi har hittat ett sätt att ta poäng oavsett motståndare och det är så du gör för att ta dig upp i tabellen.

Hur har det varit vid sidan om. Du har ju bott i Sverige ett par år, men här är det kallt, mörkt och snön ligger på marken. För vissa transatlanter är det lite ovant?

– Jag är från Kanada så det är inga problem. Jag är van vid mörkret, kylan och snön. Sen är det väldigt mycket fokus på hockeyn, men killarna har tagit emot mig bra och fansen är verkligen bra. Så är det överhuvud taget i svensk hockey. Jag har varit i Leksand, AIK och nu Björklöven och det finns ett stort intresse för hockey.

Nu väntar en ganska tuff period med 7 matcher på 16 dagar innan juluppehållet. Ni har en del skador och ett ganska tunt lag. Hur känner du inför den perioden?

– Jag gillar när det är tätt mellan matcherna. Det ska vara nästan som i NHL för att jag ska vara nöjd. Från en match till en annan. Att spela match är det bästa jag vet och jag är tränad för att klara det. Det ska bara bli roligt med tätt mellan matcherna om jag ser det till mig själv. Sedan när det gäller laget så kan jag inte fokusera på vilka som är borta eller hur många vi är. Vi har de spelare vi har, det är bara att prestera utifrån det. Jag själv gillar när jag får mycket speltid. Innebär det här att jag får spela fler byten så är det bra, men jag är här för att leverera framåt för laget och ska göra det på de byten som jag får.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.