Matchdag – Vita Hästen borta

Vita Hästen på bortaplan. En historiskt svår match för Björklöven som nästan aldrig blir en seger. Senast lagen möttes i Norrköping spelade Björklöven ut Hästen, men föll. Då var Vita Hästen ett topplag, nu är det nya förutsättningar. Ett lag i fritt fall, och ett annat i backkris. Bloggen ger dig det viktigaste inför matchen.

Match två på denna tour för Björklöven. Noterbart är att den bara är en av två bortaturneér i år. Det har varit väldigt många enkelmatcher så här långt. Ifjol hade Löven fem eller sex dubbelmatcher.

Hur som helst går Björklöven från att möta seriens puckstarkaste lag till att möta det pucksvagaste laget som helt ser att motståndarna har pucken och kontrar in segrarna.

Vita Hästen inledde serien makalöst bra och var i topp ganska länge, men har fyra raka förluster, 3-6 mot Malmö, 2-4 mot Karlskoga, 1-4 mot Karlskrona och 3-5 mot AIK. Laget har börjat sjunka i tabellen och fortsätter raset kan laget vara i bottenstriden om fyra, fem omgångar. Precis där ALLA inför säsongen trodde att Hästen skulle vara.

Normalt skulle matchbilden vara att Björklöven för spelet och Hästen kontrar, men nu när Löven spelade så ultradefensivt senast och har så får backar funderar jag på om laget verkligen vill spela så.

Därför är det med en skum känsla där inget av lagen riktigt vill ha pucken vi går in i matchen. Därför ska det bli intressant att se vilka som tar initiativet. För mig är det här en helt öppen match som är helt omöjlig att sia.

Jag är själv på plats i Himmelstalundshallen ikväll och rullar igång liverapporten vid 18-tiden.

Laget:

Kim Karlsson är ett frågetecken ikväll, men jag tror att han spelar. Jens Ledin meddelade Grönberg igår att klubben skulle ta ett beslut om under dagen. Min bror säger sig ha sett honom på flyget till Stockholm i går, men kan ha misstagit sig. Jag tror att han spelar. Allt annat vore vansinne om han bara kan och vill om ni frågar mig.

Exakt hur laget formeras ikväll är inte helt klart, speciellt då jag inte haft möjlighet att se någon träning, men så här tippar jag.

Ledin kan naturligtvis även gå som center i fjärdelinan om Löven snurrar på fem backar.

Målvakter: Kevin Lindskoug (Johan Mattsson)
1:a femman: Karl-Johan Lundström, Tommy Wargh – Lucas Sandström, Mark Hurtubise, Kim Karlsson
2:a femman: Alexander Hellström, Simon Lundström – Felix Maegaard-Scheel,Stefan Öhman, Emil Lundberg
3:a femman: Rasmus Edström, Jens Ledin  – William Quist, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Emil Wrenman
4:a femman: Andre Ekström, Mats Lavander, Henrik Nyberg

Mina nycklar till seger:

¤ Kampen. I en match går det bra att verkligen ta offerrollen. ”Vi mot världen” när du är så brandskattat som Löven var senast mot Malmö. Frågan är om Löven orkar att göra det igen. Om det ska bli seger måste laget slita som djur i 60 minuter likt matchen mot Malmö. Det höll i 45 minuter senast, nu måste laget klara de i alla 60.

¤ Offensiven. Löven möter ett sämre lag än mot Malmö. De måste våga vara offensiva även med ett kort manskap. Löven har minst en, kanske till och med två femmor som ska kunna hota Hästen i deras zon.

¤ Misstagen. När Björklöven förlorat i Norrköping har det handlat om misstag och kontringar där Hästen straffat Björklöven och där måste laget se upp. Löven har inte råd med några rena bjudningar om det ska bli seger.

Sagt från Lövenhåll:

– Vi orkar ändå stå emot väldigt bra med kort manskap mot vi tycker jag seriens bästa lag på deras hemma is. En heroisk insats. De som var med jobbade otroligt hårt. Killarna krigade tills sista svettdroppe, säger Patric Wener till Björklövens hemsida.

–  VI är lite kort om backar, men under en kort period kommer de att bli stärkta av att spela mycket. När det gäller Vita Hästen så får vi se upp med deras kontringar, säger Wener.

Noterbart om Vita Hästen:

¤ Vita Hästen har inför matchen mot Björklöven värvat backen Carl Ackered senast från Vimmerby.

¤ Vita Hästen är laget i serien som spenderar minst tid i anfallszon och som har minst puck av alla lag i Allsvenskan. Trots det har laget gjort 70 mål vilket är nionde flest i serien.

¤ Markus Eriksson, Norrköpingssonen, är lagets bästa poängplockare med 24 (7+17) poäng. Noterbart är att Eriksson tidigare topp i Allsvenskan har varit 32 poäng. Han har alltså hittat sitt livs form som 28-åring med sin moderklubb. Noterbart är att Justin Donati som inledde stekhett har varit skadad och sedan inte kommit igång. Han har stannat på 12 poäng (7+5) på 16 matcher.

¤ Hästens målvakt Axel Brage står i målet ikväll. Han inledde serien som absolut bästa målvakten, men har tappat efterhand när Hästens form svalnat. Trots det är han fortfarande trea i målvaktsstatistiken med 92.84 procent och 2,34 insläppta mål per match. Bara Johan Hlomqvist och Kevin Lindskoug har varit bättre. Noterbart är dock att andramålvakten Johannes Jönsson har ännu bättre statistik med sina 93.88 procent och 1.92.

¤ Riley Armstrong (höftböjaren) och Anton Brehmer (fingret) saknas för Hästen mot Löven.

Sagt från Hästenhåll:

– Vi ska inte stressa upp oss. Men det måste ta stopp här. Vi har snackat lite om det och så, men alla lag har upp- och nedgångar också. Vi måste tillbaka till det tighta spelet. Men vi är ett bra gäng och kommer lösa det, säger Hästenbacken Viktor Amner till Norrköpings tidningar.

– Björklöven är ett lag som gjort det lika bra som vi hittills. De är med i racet. Sedan tror jag inte vi kommer möta den pressen som vi gjort mot Malmö och Karlskrona men sådant vet man egentligen aldrig, säger tränaren Niklas Czarnecki till samma tidning.

4 kommentarer

  1. mb

    Som vanligt kommer kvällens motståndare vända sin negativa trend mot oss ikväll. Det har ju varit så hitills i höst så ingat talar för att kvällens match blir annorlunda. Kan bara önska att jag har fel och att Löven vänder denna otrevliga trend ikväll, men tror ej att de orkar efter MATCHEN i måndags.

  2. Vecchi

    Denna förlust är så in i helvete onödig , Grönberg får ta på sig förlusten till fullo . Fan skandal att inte kunna låna in spelare när konkurenterna lånar till höger och vänster när dom saknar spelare . Fattar inte varför löven inte kan ??? Samarbetet med Teg / Vännäs kan dom ju oxå lägga ner när INGEN tillkommer .
    Det värsta med förlusten är att Hästen fan inte är bra . Sen när vi går kort om folk och är jävligt slitna så kastar dom in Matsson i mål när Kevin är STEKHET – tjänstefel delux .
    Tåget går nu Löven , ser INGET dom talar för oss på Fredag , inte ens hemmaplanen , tyvärr .
    Publik på fredag – inte en kotte mer än 3 100 .
    Grymt grymt besviken på Grönberg och W/W som kör med social verksamhet när det gäller målvakterna .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.