Bloggkrönika: Offensiven gäckar Löven

Mora är ett topplag och direkt när domare Thomas ”Kuben” Andersson släppte pucken visade de varför. De första minuterna åkte de åttor runt Björklövenspelarena och hade de inte varit för Kevin Lindskoug hade de kunnat stå både 1- och 2-0. Men Löven redde ut stormen och tog även ledningen i matchen.

Men efter målet hade Löven inte mycket att hämta, offensivt. I det övriga spelet slet de och offrade de sig men när Mora har en lagkapten som heter Kevin Mitchell så är det inte så lätt att försvara sig, inte ens för Alexander ”Acke” Hellström.

Björklöven har ett ganska stabilt försvar, de har två mycket bra målvakter. Problemet är att de får lägga när så mycket energi i försvaret att de inte riktigt orkar gå till anfall. Extra tydligt blev det i dag. Och när dessutom Jon Palmebjörk saknas är det än tydligare.

Björklöven skjuter minst i allsvenskan. De gör minst mål, endast 1,94 mål per match. Här har laget en stor nöt att knäcka, hur ska de börja göra mer mål? För de släpper trots allt in bara 2,56 per match. Defensiven skapar därmed varje match möjligheter för laget att vinna matcher, problemet är att offensiven inte gör det.

Jag skulle vilja se laget börja ta mer risker i sitt anfallsspel, då det är nu ganska trygga i både försvars- och målvaktsspelet, komma med högre fart när de vinner puck i försvarszon, ha en forwards som ligger lite högre upp i banan. Nu ska de gärna stanna upp och låta motståndarna mobilisera sitt försvar. Men som det är nu har laget inte det där lilla extra att plocka fram för att få in pucken i mål. De har ingen backgeneral likt Kevin Mitchell. Nu har de två forwards och en back som all offensiv kraft ska gå igenom. Fler måste kliva fram och bli mer desperat i anfallszonen!

Mer om matchen:

 Mardrömsbesked – och soppatorsk (plus)

Mora blev för svårt för Löven

TV: Gustav om debuten

”Det värsta jag vet” (plus)

Fyra snabba efter Lövens förlust (plus)

TV: Andersson: ”Vi räcker inte till”

TV: Tränarna om matchen

Isacson: Är det kris nu Björklöven? (plus)

10 kommentarer

  1. Eric

    Alla lirare som gör många mål skjuter mycket. Löven skjuter aldrig. Visst saknar vi spelare men idag fanns det inte en retur att gå på ens. SKJUT, för fan.

  2. Ray

    Det är ett problem med många orsaker.
    Men att spela med så få backar är ett av dom grundläggande problemen.

    Har man råd att ha 35% av backarna i frysboxen när man saknar både pengar och ambitioner att skaffa nya?
    Kommer Neva & Co skaffa nya lag denna säsong?
    -knappast,va?
    Med den logiken borde väl t.ex Lavander också träna med juniorerna?

    Sedan ska man väl inte gråta över en torsk mot Mora hemma som är seriens bästa bortalag men poängtappet mot Malmö och hästen hade förmodligen undvikits med fler backar.

    Nu kommer en dålig självkänsla smygande och en storspelade målvakt kanske inte räcker.

    Dom fyra lagen som tampas om dom två åtråvärda sista platserna ser just nu ut att vara Timrå, Oskarshamn, vita hästen och Björklöven men hellre ett negativt kval än inget. Så himla spännande. Och jag är 100% säker att Löven hänger kvar. Men det känns jävligt onödigt när man vet vilken kapacitet dom har om dom får spela med fullt lag…

  3. löven104

    Du har så rätt Ray ! men 35% av backarna i frysboxen ? är väl att ta i ! 1 av 8 blir 35% ?
    Måste värvas minst 1spelskicklig back med offensiv som styrka , och minst 1center av hög kvalite
    samt en målskytt ! Lavander kanske borde få ngn tjänst inom löven som skulle passa , och avsluta spelandet ,givetvis med sänkt lön . Skulle kanske skapa möjlighet att värva ngn !

    • Ray

      Jag slog ett snitt med båda i frysboxen mot 5 och 4 ordinarie backar dvs 33 och 40% och avrundade till Grönis fördel

      Håller med om att Lavander som verkar vara en guldklimp skulle må bättre att få ett jobb som lagledare och stå bakom grabbarna och pusha. Blir lättare än att spela semiskadad och inte kunna prestera som han vill. Och vara en länk mellan spelare och lagledningen. Teamledare/ players manager. Sedan kan han väl kliva på om han blir friskare… Tex tar ryggskador år att läka fullt ut, om det är det han lider av mest. Kan ju inte vara kul att ha det så där.

      Vidare förstår jag inte varför man inte skriver in prestationskrav i kontrakten?
      Spelarna har ju krav och ibland outs.

      Ännu mer vidare undrar jag var alla ersättare tog vägen?
      Personligen hade jag ringt Fredrik Wargh kan ju inte vara alltför dyr när mer än halva säsongen har gått.
      Och ett tips är ju att betala en fast summa per match så man slipper fler utgifter för folk som är skadade/semiskadade/i frysboxen.

      Ber om ursäkt att det blev lite långt…

  4. AH

    Jag tycker att både Boström och Neva ska komma tillbaka. Vad jag hört har Grönberg kört ett fult spel mot dessa samt att han gjorde samma sak med ”kingen” innan säsong. Jag har även hört att Kim har varit på gång bort från laget p.g.a missnöje flera gånger under säsongen. Jag tror stenhårt på att vi måste bygga en lövenkänsla i laget igen. Det skulle locka mer publik och sponsorer och jag tror att stämningen skulle bli bättre i laget då också. Vad jag hört är Waltin en oldschool tränare som inte tycker om misstag vilket jag tycker märks genom att spelarna inte vågar i offensiven. Allt jag hoppas på nu är att vi håller oss kvar även denna säsong.

    • Enrico

      Jag tror inte att det är så mycket ”old school” att en tränare inte gillar misstag. Fråga Babcock, Quenneville eller vilken toppcoach som helst i NHL hur de ser på saken.

  5. Ernie

    Sedan känns det ju väldigt onödigt med två rejäla domartabbar i matchen. De två sista målen föregås av en grov offside och en handpassning. Vi behöver inte den typen av missflyt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.