Karlskrona för Nevalainen

Det räckte inte med nyheter för idag, det skulle komma en till och det är lite av en chock. Visst det var klart att Patrik Nevalainen lämnar, men ikväll blev det klart att han plockas upp av serietrean Karlskrona som Björklöven möter på torsdag.

Det blev klart tidigare i dag att Patrik Nevalainen lämnar Björklöven efter att suttit i frysboxen ett tag. Nu är det klart också vilken klubb han lämnar för. Karlskrona HK.

–  I och med de skador vi nu fått på Russ Moyer och Mikael Kurki så känner vi oss tvungna att bredda backsidan. Vi har uppemot 10-12 matcher framför oss som är viktiga i kampen om de åtta första platserna. Vi fick förfrågan tidigare om Patrik men då var inte behovet lika stort som nu. Nu är läget ett annat och vi tar då in Patrik för resten av säsongen. Han är en spelskicklig right-back som har spelat allsvensk hockey flera år. Det är en härlig kille som alltid varit omtyckt i lagen han har spelat med. Jag hade själv Patrik en kortare tid i Almtuna. Vi får nu mindre oro för skador och dessutom får vi in en revanschsugen spelare som vill framåt i sin karriär. Vi välkomnar Patrik till ett härligt gäng hockeykrigare i KHK, säger Pelle Hånberg, tränare för Karlskrona till klubbens hemsida.

Läs mer om övergången här.

Jag fick information i torsdags kväll om att två allsvenska lag ska ha visat intresse för Patrik Nevalainen. Jag trodde inte riktigt på det med tanke på förra säsongens insats, men nu får Patrik en jättechans i ett bra lag.

En riktigt bra lösning för Nevalainen som får fortsätta spela i Allsvenskan.

Björklöven då? De får lös hans lön och bör vara nöjda över det, men det måste kännas ironiskt när ett klart bättre lag väljer att plocka en spelare som du själv menar inte är önskvärd.

 

2 kommentarer

  1. Pingback: Karlskrona för Nevalainen | Lövenbloggen | KHK Focus

  2. Puck

    Det beror ju på vilken lön han har. I Löven har han presterat som en junior men haft lön som en stjärnback. Kanske blir tvärtom i khk. Poängen med frysboxen är ju att få spelaren att välja: Antingen sitter jag på en fet lön säsongen ut eller så går jag ner i lön och får chansen att spela till mig ett hyfsat kontrakt till nästa säsong. Men jag önskar honom lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.