Träningsrapport 8/12 2014

Björklöven tränade en dryg timme på måndagen. Två nya, ingen William Quist, ingen Wener och en ganska slapp träning, men pigga insatser från Lindskoug och Lundberg samt ett powerplay som fungerade ganska bra är en sammanfattning av spektaklet.

När, var hur?

Björklöven tränade 14.00-16.00 i A-hallen, T3 Center.

Första halvtimmen var det bara de gråa spelarna på isen som åkte omkring, kände efter och sköt lite. Sedan andra halvtimmen körde målvakterna med Hurtubise och Lucas som matade dem med skott. Allt lett av Hirsch.

Sista timmen körde Löven lagträning.

Laguppställningen:

Målvakter: Kevin Lindskoug, Johan Matsson

Blå: Karl-Johan Lundström, Tommy Wargh, Lucas Sandström, Mark Hurtubise, Kim Karlsson

Vita: Alexander Hellström, Rasmus Edström, Felix Maegaard-Scheel,Stefan Öhman, Emil Lundberg

Bröd: Anton Öhman, Stefan Andersson, Jesper Thörnberg, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Mats Lavander

Grön Gustav Jonsson, Henrik Nyberg, Jens Ledin

I Grått: Per Hållberg, Jonathan Harty, Nicklas Johansson

Saknades: Jon Palmebjörk, Emil Wrenman, William Quist

Noterbart:

¤ En träning som till en början såg ganska slapp ut. Då körde Löven ett antal avslutsövningar, sedan när laget gick över till att nöta PP blev intensiteten bättre. Skottövningen en mot en som kördes efter PP-spelet hade klart högre tempo än övningarna före. Sedan efter PP-spelet gick Löven igenom deras uppspel för de nya killarna och då var tempot lite såsigt igen. Övningen strtade fem mot no, sedan lades försvar till så att den blev fem mot tre.

Träningen avslutades sedan med spel fem mot fem i en längre sekvens.

¤ Av de som hade grått på sig deltog Jonathan Harty i en del övningar, Hållberg och Nicke körde bara själva före träningen. Jon är längst bort från spel och är inte på is just nu. Närmast till spel ska Per Hållberg vara som eventuellt ska kunna testa i helgen.

¤ William Quist saknades. Blev sjuk strax före träningen.

– Magsjukeliknande symptom. Vi får hoppas att han kan friskna till, men han är ett frågetecken för matchen i morgon, säger Waltin.

¤ Patric Wener saknades på träningen. Det var av personliga orsaker, men han är tillbaka i båset i morgon. .

¤ Emil Wrenman är tillbakaskickad till Teg igen.

Reflektioner:

¤ Hur såg då Anton Öhman och Jesper Thörnberg ut.

Öhman ser rörlig ut och att han fick spela powerplay direkt på första träningen samt att han placerats med Stefan Andersson säger en del om att Löven tänker använda honom till det han är bra på.

Thörnberg har fortfarande ett bra skott och är lite samma spelartyp som Lucas Sandström. liten kompakt, fartfylld, men med dåligt självförtroende i sitt fina skott då han inte producerat på länge. Sköt väldigt många skott utanför.

¤ Det sprudlar inte direkt av energi på Björklövens träningar just nu. Kanske är det formsvackan som talar, kanske är det bara så det är på vissa träningar, kanske är det något annat, men det är känslan allafall.

¤ Dock tyckte jag att spelet i powerplay fungerade rätt bra. Hurtubise dunkade in ett skott, Stefan Andersson ett annat. Ganska bra rörelse.

¤ Emil Lundberg är het i målskyttet även på träningarna. Över huvud taget känns han väldigt fokuserad hela tiden. Han vill verkligen något.

¤ Emil Lundberg gick dock bet en gång. I en två mot en övning blev han helt öppen, skulle slå in den, men Kevin Lindskoug gjorde en makalös räddning. Emil började skrika åt honom ”Det går inte”. Hirsch blev helt galen av glädje. Kevin är sjukt tävlingsinriktad på träningarna.

Citatet:

Mats Waltin när laget skulle träna två mot en.

”Jag vill se djävligt mycket mål i den här övningen. Djävligt många mål alltså”

Vill ni höra något från nykomlingarna i Löven – Thörnberg och Öhman så rekomenderar jag webb-tv intervjun här.

5 kommentarer

  1. Stefan

    Låter lite illavarslande med ”det sprudlar inte direkt av energi….”, hoppas det bara är en engångsföreteelse….eller håller man på att tappa modet och viljan helt 🙁 !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.