Nevalainen: ”Löven kommer alltid ligga nära hjärtat”

Patrik Nevalainen gjorde debut i Karlskrona i går. I morgon kommer han tillbaka och möter sitt gamla lag.

Nevalainen fick spela dryga sju minuter för sitt nya lag Karlskrona i deras seger 4-2 mot Mora. Han stod för en assist i powerplay, hade ett skott på mål och plus ett i plus/minus statistik.

Ni hör honom själv om matchen här:

I morgon kommer han hem till Umeå igen för att möta sitt gamla lag och sportchefen-tränarna som fryst ut honom.

En mycket speciell situation att möta laget han spelade för alldeles nyss, laget han har i sitt hjärta och som han egentligen skulle vilja vara i.

Ännu mer speciellt är det då Björklöven enligt källor till bloggen fortfarande betalar halva Patriks lön. Detta är på intet sätt bekräftat av Björklöven, men om vi ser till hur marknaden fungerar så är det mycket troligt. Löven betalar (eller betalade av vid lämnandet) även en del av Mathias Tryggs lön, precis som Björklöven inte betalar hela Mark Hurtubise lön. Hans förra klubb Ilves står för en del där.

Det värsta exemplet i Allsvenskan just nu är Södertälje som har sex spelare runt om i Allsvenskan vilka de betalar en del av lönen för.

Sedan har vi andra exempel som Matt Fornataro. Han avgjorde mötet mellan Västerås, hans förra klubb som betalar en del av hans lön och Mora, hans nuvarande klubb.

Kommer Patrik Nevalainen avgöra mot Björklöven i morgon.

Troligen inte, men det vore en bra story.

3 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Det är inget jag känner till. Med tanke på rådande ekonomiskt läge så tror jag inte det. Jag tror Löven försöker rida ut stormen fram till jul. Skulle dock inte Harty vara tillbaka då så lär han bytas ut. Om jag förstått det rätt ska Harty testas i en träningsmatch mot Teg Söndag den 21 December. Funkar han inte då skickas han. Detta är alltså ett rykte, inte träningsmatchen utan det med Harty.

  1. Pingback: Nevalainen: ”Löven kommer alltid ligga nära hjärtat” | Lövenbloggen | KHK Focus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.