Bloggkrönika: Viktig målexplosion

Vem hade trott? Eller, vem såg detta komma? Inte då jag. Innan matchen var jag orolig hur denna match skulle sluta. Jag trodde Karlskrona skulle sänka Löven självförtroende ytterligare – men istället blev det helt tvärtom och vi fick se ett lag spela ut och göra hela fem mål mot serietvåan.

Mats Lavander sa efter matchen att de hade pratat innan matchen om att det var dags för samtliga spelare skulle rannsaka sig själva och tänka efter vad de kan bidra med för att lagspelet ska börja fungera. Det var verkligen ett vinnande recept. Jesper Thörnberg (som blev skickade från Södertälje med noll poäng som facit) visade vägen när han rakade in en retur. Jag tror det var en viktig signal för hela laget. Att just han, som är nästan minst i laget, vågar skita ner sig framför mål, i ett område där det oftast gör ont att kliva in i.

I andra perioden kommer den verkliga islossningen. Trots att de förlorar skotten med 7-11 vinner de perioden med hela 4-1! Även här är det av samma anledning som i det första målet. Björklöven spelade med fart och framförallt: De vågade vara obekväma framför mål samt när de hade farten i anfallszon kom även kreativiteten fram.

Jag tror att denna målexplosion kan vara guld värda för laget. Jag tror och hoppas att de tar med sig det positiva från denna match och jobbar vidare på. Ett lag kan aldrig lita på att en femma ska göra allt framåt. Det är hela laget som måste hjälpas åt. Då vinner man matcher, precis som idag!

***

Måste passa på att berömma Maksim Matuhskin. Vilka kliv han tar för varje säsong och i dag fick han dominera isytan inför ögonen på pappa Igor. Han var inblandad i KHK:s samtliga mål, varav två mål. Synd han har kontrakt även nästa säsong, men till säsong 16/17 ser jag honom gärna i en Löventröja!

 

Mer om matchen:

Målkalas för Löven

Wargh: ”Det var ketchupeffekten” (plus)

TV: Sandström: ”Vi var det bättre laget”

TV: Tränarna efter matchen

TV: Mats Lavander efter matchen

4 snabba efter Lövens seger (plus)

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Pingback: Bloggkrönika: Viktig målexplosion | Lövenbloggen | KHK Focus

  2. SkanstullsLövet

    Skönt något så djävulskt att Löven vann igen! Jag hade nästan räknat in tre förluster till innan jul. Känns extra bra med fem olika målskyttar, speciellt Thörnberg och Hurtubise, behövs självförtoende och motivation hos de två.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.