Matchdag – Karlskrona hemma

Topplaget Karlskrona som besegrade Mora i förra matchen på besök. Det låter som en omöjlig uppgift för hjärnskakade Björklöven, men brukar det inte vara just när laget är som mest nederlagstippad de faktiskt levererar?

Björklöven är inne i en riktigt jobbig sekvens av säsongen. Fyra raka förluster, sex på sju senaste och det har heller inte sett bra ut på isen i de senaste matcherna. Dessutom är backsidan i kris efter Rasmus Edströms skada.

Då kommer alltså Karlskrona med sju segrar (alla under ordinarie tid) på åtta matcher till Umeå. Ett Karlskrona som gjort 31 mål på de matcherna. Alltså seriens, tillsammans med Malmö och Västerås, formstarkaste lag.

Allt, egentligen allt pekar på en ny förlust för Björklöven utom det faktum att Björklöven besegrade Karlskrona hemma och att Björklöven inte förlorat fler än två raka hemmamatcher någon gång i år. Laget brukar bita ifrån hemma.

Vi kan räkna med en matchbild där Karlskrona vänder spelet snabbt, där de spelar i väldigt hög fart och har mycket puck.

Frågan är om Björklöven kan stå emot och frågan är om Björklöven kan hitta kraft att höja sitt spel efter två ganska bedrövliga insatser.

Laget:

Ut med Rasmus Edström, även han hjärnskakning. Blir borta till efter jul. Gustav Jonsson kommer in som sjätte back. Laget lär dock rotera på fem.

I övrigt samma lag som senast. Frågetecken för William Quist.

Målvakter: Kevin Lindskoug (Johan Mattsson)
1:a femman: Stefan Andersson, Alexander Hellström  – Lucas Sandström, Mark Hurtubise, Kim Karlsson
2:a femman: Karl-Johan Lundström, Tommy Wargh – Felix Maegaard-Scheel,Stefan Öhman, Emil Lundberg
3:a femman: Gustav Jonsson, Anton Öhman  – Jesper Thörnberg, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Mats Lavander
4:a femman: Andre Ekström, Jens Ledin Henrik Nyberg

Extra: William Quist ???

Mina nycklar till seger:

¤ Kevin Lindskoug. Karlskrona är ett offensivt starkt lag och kommer att skapa chanser. Så är det bara. Tillbaka med Kevin in i målet, var omänsklig och stäng igen. Så tar Löven poäng.

¤ Starten. Så sköra som Björklöven varit de senaste matcherna så är starten essentiell för laget. Använd publiken och få in första målet. Då är mycket vunnet. Uppförsbackar är inget för Löven i decemberformen.

¤ Lundberg/Öhman/Scheel. Den linan har varit lagets bästa i flera matcher nu. Den måste fungera igen, speciellt när Hurtubise, Kim och Lucas blivit så osynliga. Ska någon formation frälsa Löven som det ser ut just nu är det den.

Sagt från Lövenhåll:

– Karlskrona har hög fart och det gäller att vara redo för det. Med hårt jobb kan vi störa alla lags styrkor och med det också förstärka deras svagheter. Vi vill visa upp ett starkt hemmaspel med hög passion, säger Patric Wener till klubbens hemsida.

– Vi måste studsa tillbaka mentalt. Sedan gå in och göra en riktig krigarinsats. Karlskrona är ett mycket bra lag. Fast vi vann senast här hemma och gjorde en mycket bra första halva av matchen där nere. Vi tar med oss det positiva, säger Mats Waltin till kollega Johnsson.

Noterbart om Karlskrona:

¤ Karlskrona gör flest mål per skott av alla lag i serien med 10.88 i avslutsprocent. Totalt har KHK gjort 99 mål vilket är flest av alla lag i serien.

¤ Med tanke på detta har laget en ganska medioker PP-statistik med 21.31 procent. 26 mål har det blivit i powerplay. Dock är laget näst bäst i serien i boxplay med 84.75 procent.

¤ Bästa poängplockare i KHK är Joel Kellman med 24 (12+12) på 28 matcher, en poängsumma han delar med fjolårets succéman Alexander Bergström som även han har 24 poäng (7+17). Intressant med Kellman är att han är förstaårssenior och bara gjorde 8 poäng i Allsvenskan i fjol. Han kommer ursprungligen från Karlskrona, men har varit en vända i HV71:s organisation. Karlskrona har samma problem som Björklöven, alltså att de inte har något lag i J20 SuperElit.

¤ Att Karlskrona ligger på andra plats i serien är egentligen helt galet. Laget gick 3,5 miljoner minus i fjol och får får inte uppvisa röda siffror i år om det ska klara elitlicensen. Både VD och sportchef såväl som tränare byttes ut efter förra säsongen. Laget tappade spelare som Jesper Jensen, Pär Lindholm, Jordan Smotherman, Martin Janhols och Nick Angell. Totalt är det bisarra 178 poäng. Trots det är de kvar i toppen av serien och trots de ekonomiska problemen har laget kunnat värva bl.a. Joel Kellman, Russ Moyer, Kelsey Tessier, Patrick Galbraith, Niklas Lihagen, Tom Linder och Jason Walterns inför säsongen och nu även Vyacheslav Trukhno under säsongen.

¤ Emil Larsson, Mikael Kurki och Russ Moyer, alla tre skadade saknas för Karlskrona. Sedan är inte nyförvärvet Vyacheslav Trukhno spelklar än.

Sagt från Karlskrona:

– Vi ska fortsätta där vi slutade matchen i tisdags med bra fart och skapa mycket målchanser. Förra matchen är historia och det gäller att kunna prestera här och nu.Alla matcher är täta och dagsformen avgör många matcher nu.Vi behöver vara vakna från start och jobbar konsekvent i vårt spel så har vi goda chanser att ta tre poäng. Ska vi lyckas med det så gäller det att alla bidrar med hårt jobb, säger KHK-tränaren Pelle Hånberg inför matchen till klubbens hemsida.

– Jag har egentligen inget bra svar på den frågan, men de vill säkert spela ett tätt försvarsspel och försöka spelvända på oss, säger Hånberg om varför Björklöven är så mycket bättre hemma än borta.

3 kommentarer

  1. Erik

    Varför får aldrig Oscar matuchkin chans i a-laget?? Är väl det bästa löven har i juniorsamnamhang just nu. Skrik kontrakt med grabben.

  2. Pingback: Matchdag – Karlskrona hemma | Lövenbloggen | KHK Focus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.