Bloggkrönika: ”Det går fort i hockey”

Rubriken är värsta klyschan någonsin, men det kan inte blir mer sanning än så när det kommer till Asplöven – Björklöven och när det kommer till läget för Björklöven i Allsvenskan 2014.15.

För två omgångar sedan var Björklöven bara två poäng från kvalstrecket, spelet såg horribelt ut. Vi pratar alltså sju förluster på åtta matcher, laget hade gjort två mål på tre matcher. Det såg inte bra ut.

I lördagens match mot Asplöven inledde visserligen Björklöven ganska bra, men tre utvisningar senare stod det 0-2. När laget sedan i andra perioden inte tog vara på sina chanser och Asplöven både briljerade och fick hjälp av såväl domarens skridsko då stod det 1-4. Det såg inte bra ut.

Då hände något. Tre mål på sex minuter och vändningen var fullbordad. Att sedan Lucas Sandström mycket fint assisterad av Stefan Andersson bombade in 5-4 var bara ett fullbordande av faktumet att ”Det går fort i hockey”

Med segern mot Karlskrona och med vändningen mot Asplöven har Björklöven gått från kris till ett helt okej läge. Laget har gjort 10 mål på två matcher, har två raka segrar, fem poäng ned till kvalstrecket och ligger på samma poäng som serienian.

Dettaskeende ställer en del frågor. Är allt bra nu?

Svaret är nej!

Björklöven spelar fortfarande med fem backar plus en junior vilket inte fungerar i längden. Klubben måste ta ett beslut snart om Jonathan Harty ska bytas ut. Det går inte att ha en importspelare som är skadad konstant.

Björklöven saknar fortfarande Jon Palmebjörk. Han är lagets bästa målskytt, viktigaste spelaren i powerplay. Om Jon blir borta en längre tid måste nästan något lånas in.

Men om Björklöven kan ta en trepoängare mot Karlskoga på tisdag så går de till julvila i ett ganska bekvämt läge ändå. Detta trots alla skador och förlustraden.

Det bästa med segern i Haparanda var att Lucas Sandström och Emil Lundberg nätade. Inte bara nätade utan båda var aktiva och inblandade i det mesta. Lucas står just nu på 15 poägn, varav 10 mål, Emil ståtar på 12 poäng varav 10 mål. Dessa två herrar är en tydlig skillnad mot Björklöven i fjol. Det är bara att konstatera. Det finns fler matchvinnare i år, därför kan du inte räkna ut Björklöven på det sättet man kunde under fjolårssäsongen.

Till sist vill jag tala om målvaktsvalet. Patric Wener verkade närmast förnärmad när jag tog upp det under intervjun med honom efter matchen och visst Johan Mattsson hade ett par bra räddningar. Han borde dock ha tagit 2-0 målet tycker jag och alla de där räddningarna som han gjorde. Jag är övertygad att Kevin Lindskoug också tagit dem. Jag kan inte förstå att om du har ligans näst bästa målvakt och den 13:e bästa. Då väljer du att spela varannan match. Speciellt som Mattsson inte ens tillhör Björklöven. Satsa på den målvakten som är bäst och den som tillhör klubben. Allt annat är bara märkligt, men Hirsch, Weber och Waltin vet något som vi andra inte förstår.

Ps: 40-18 i tekningar mot Karlskrona, 39-25 mot Asplöven. Vad är det som händer. Första gången i år Löven vunnit tekningarna två matcher i rad. DS:

Läs mer om matchen:

Makalös vändning av Löven- (Live + kortreferad)

Fyra snabba efter matchen (till mig)

TV: Sandström: ”Vi vann rättvist) 

TV: Wener: ”Mattsson var fantastisk i dag”

TV: Lundberg: ”Viktigt med ett tidigt mål i tredje”

Webbkrönika: ”Galet, men härligt”

5 kommentarer

  1. Ray

    Jo, vi vet alla hur det är med målvakterna
    Men bortsett från skadelistan börjar det se mkt bra ut.
    Det som är intressant är ju att Löven har haft så dålig självkänsla.
    Fy fan vad det lokala laget fick stryk (många år sedan) och då gick löven på halvfart.
    Tänk om dom började jobba fullt ut.
    Men dom behöver Kevin, så är det!
    Dock gillar jag f.o-staten det säger allt!

  2. kjka

    Målvaktsvalet är väl OK men säger ändå lite om den skrala musikaliteten hos ledningen. Varför spelar ni aldrig med bästa uppställningen??
    Jo för att DjurgårdsGrönberg är sportchef. Alla Lövensupporter vet ju oxå att Kim/Quist är bästa kemin, hallåååå….Vakna……
    Oskarshamnsuppställningen gnager oxå fortfarande hos mig, dåååligt….

  3. Marty

    Helt sjukt ang målvaktsvalet. Är det bara från rad 2 och uppåt som man ser en fruktansvärd skillnad på Kevin och Johan? Till Kevins fördel dvs…

  4. 80-tal Lövare

    Otroligt stark vändning. Detta har vi sett vid några tillfällen denna säsong. Glädjande är att det verkar finnas en stark moral i laget till att lyckas. Trist med dessa skador,snart kommer julvilan och förhoppningsvis har vi en stark trupp efter den och,en bättre start på det nya året jämfört med ifjol.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.