Talangkollen

Nu är J18-Elit- och J20 SuperElit-serierna färdigspelade. Björklövens J18-lag klarade av målsättningen att komma topp-fem i Elit Norra och är därmed kvalificerade till J18 Allsvenskan efter jul. J20-laget ligger i skrivande stund på en tredjeplats i J20 Elit Norra. Att Löven producerar väldigt många talanger vet vi redan om. Men hur går de för alla spelare därute, här kommer en lista.

Skärmavbild 2014-12-15 kl. 13.10.55

Skärmavbild 2014-12-15 kl. 13.11.06

Totalt är det 24 Löven och Tegsspelare ute på vift. 27 om vi räknar med Mella. Jinglöv och Såsser. Tänk vilket juniorlag och a-lag Löven hade haft om de hade fått behålla alla dessa. Men man ska inte gråta över spilld mjölk utan måste blicka framåt åt vad som behöver göras för att få ett i SuperElit.

Men det är inte bara mörker i Löven juniororganisation. Som jag började detta inlägg så är J18 klara för allsvenskan. Som jag har rapporterat tidigare så vann Oskar Matushkin poängligan bland backar i J18 Elit Norra. En ytterligare glädjande sak är att Lövens målvakt, Jacob Carlsson vann räddningsprocentligan i J18 Elit Norra.

Utöver detta så har sju juniorer (åtta om man räknar Anton Öhman) fått pröva på spel med Lövens a-lag. Det är också ett gott kvitto på juniorverksamheten, men den har alla förutsättningar till att bli en Sveriges bästa.

 

Etiketter: ,

5 kommentarer

  • Erik Åström (inläggsförfattare)

   Tog inte med han då han aldrig tillhörde Lövens U16-lag utan spelade i Vännäs istället.

 1. Henrik

  Måste tyvärr rätta dig där, Jacob Andersson och Anton Öhman spelade i u16 sedan valde båda två att spela i vännäs j18 de sista 3-4 veckorna av säsongen.

  • Erik Åström (inläggsförfattare)

   Då ber jag om ursäkt. Gick efter elitprospects och enligt dem var Jacob aldrig med i U16-elitlaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.