Grönberg gräver efter guld i USA – bland annat

Björklövens sportchef har länge letat efter en förstklassig center. Han hoppades länge på att kunna knyta till sig Alexander Larsson – den affären sprack men Grönberg hoppas fortfarande kunna hitta ett guldkorn.

– Jag ligger alltid och scannar marknaden, men det är en ekonomiskt fråga också. Om vi väljer att ta in spelare ska vi känna att den spelaren ska tillföra något, det kommer krävas mycket för en ny spelare att slå sig in i den befintliga truppen. En sådan spelare är oftast ganska dyr och då gäller det att vi får ihop den ekonomiska helheten tillsammans med våra partners. Det börjar dock att lätta på marknaden nu, säger Fredrik Grönberg till bloggen på frågan om han fortfarande letar en center.

Jag har fått indikationer på att du letar efter en center i Nordamerika, är det främst en nordamerikan du vill ha in?

–  Det behöver inte vara en nordamerikan. Jag hade en långt gången dialog med Alexander Larsson vilket är en en skridskostark spelare, så det är den spelartypen som jag söker.

Hur ser du på laget i dagsläget?

–  Jag tycker att vi komma en bra bit på vägen inom gruppen inför den sista delen. Vi vet att vi har en stark defensiv och att vi kan göra 5-6 mål om så krävs. Nu gäller det att kunna kombinera dessa två bitar och spela bra över en längre tid. Det är det som är kvar, att kunna kombinera ett starkt försvar med anfallsspelet. Vi har byggt en känsla där vi känner att vi kan kliva in i varje match och har möjligheten att ta tre poäng.

Hur är det med Jonathan Harty, är planen fortfarande att han ska kunna spela mot Teg?

– Ja och efter det kommer väva in honom i spel under mellandagarna. Han har tränat för fullt under ett tag nu och under de två kommande veckorna blir avgörande. Det är en helt annan påfrestning att spela matcher. Det är möjligtvis på backsidan det kan komma att bli förändringar. Sju kontrakterade backar tycker jag räcker gott då vi har flera juniorer som kan fylla på samt spelare i både Teg och Vännäs, Gustav har visat att han verkligen kan vara med och slås på om en plats på åtta backar. Om det inte fungerar med Harty så får han koncentrera sig på att bli spelklar till nästa säsong och vi får försöka ersätta honom.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. P2

    Har tyvär en dålig känsla för jon. Tycker det går för långsamt, tror säsongen kan vara förstörd. Men jag har ju haft fel förut så man får väl hoppas på det.

  2. NiW

    -”Vi vet att vi har en stark defensiv och att vi kan göra 5-6 mål om så krävs.”
    Eeeh, jaha.. Och hur många matcher denna säsong har Björklöven gjort 5- 6 mål? Och det är många matcher det har krävts. Hade Björklöven kunnat göra ”om så krävs” så hade dom knappast legat där dom ligger idag i tabellen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.