Jon på is: ”Jag är en bit bort”

Björklöven tränade idag på den ovanligt sena tiden 17.00-19.00 och Jon Palmebjörk var på is igen för första gången på en dryg månad.

Det var dock inga överdrivet positiva besked som kom från Björklövens målspruta.

–  Det är en bit bort. Jag var och gled lite i dag, men det är inte hundra än. Man vet aldrig. Det kan släppa från en dag till en annan, men jag är en bra bit från formen också så även om jag kommer tillbaka så tar det en tid innan jag är bra igen, sa Jon Palmebjörk till kollega Isacson som var på träningen.

Utöver Jon är Mats Lavander magsjuk och Jonathan Harty fortfarande inte tillbaka. Annars är det fullt manskap. Det betyder alltså att Rasmus Edström, Per Hållberg och Nicklas Johansson är helt tillbaka.

Vill ni lyssna på Mats Waltin och vad han säger inför matchen mot Almtuna gör ni det här.

Värt att notera var att dagens träning var den första efter ett litet uppehåll där Björklöven inte tränat på tre dagar. Återstår att se hur det påverkar inför matchen mot Almtuna.

Jag återkommer med en matchguide under morgondagen.

 

2 kommentarer

  1. Kid A

    Hur fungerar det med spelarlöner och sjukskrivning? Får Jon lön från Löven i två veckor och sedan försäkringskassan eller får han ut sin lön från Löven oavsett om spelar eller är skadad? Tänker även på Harty som varit borta länge. Eller finns det någon annan försäkring som kickar in vid skador? Läste om VIKs nyförvärv Oscar Steen som hade försäkringsutbetalningar som upphör om han spelar match nu efter sin långa skadefrånvaro. Vore kul att få utrett så man förstår vilka pengar Grönberg eventuellt får loss ur budgeten. Kämpa Löven!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      I två veckor får klubben betala full lön, men sedan efter två veckor går försäkringskassan in och tar en kostnad upp till ett maxbelopp på 333 000 kronor på ett år. Allt över detta ska klubben stå för. Dock har spelaren bara rätt till 80 procent av sin lön när han är sjukskriven. Så för enkelhetens skull exemplifierar vi. Har Jon 40 000kr i månadslön och är borta i två månader som det verkar bli i det här fallet. Då betalar första Björklöven hela lönen (16 000kr (Alltså 80 procent)) de första två veckorna han är skadad. Sedan betalar Försäkringskassan 41625 kronor den resterande tiden av de två månaderna. Björklöven står för mellanskillnaden upp till 80 procent av lönen, alltså 6375. Dessutom betalar Björklöven fortfarande sociala avgifter för Jon. Så. Hur mycket sparar Björklöven när Jon är skadad två månader om hans lön är 40 000kr? Jo: 57625 kronor jämfört med om han hade spelat. På så sätt sparar klubbar på att ha skadade spelare, men ofta innebär skador flygbiljetter för nya spelare, lånekostnader, licenser och en del annat som tillkommer när nya spelare måste in med kort varsel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.