Bloggkrönika: Fysik och mod lyfter Löven

Det såg riktigt mörkt ut när Martin Janohls gjorde 1-3 till Almtuna efter endast åtta sekunder in i den tredje perioden. Men det knäckte inte Löven – tvärtom. Efter målet visade laget vad de har tränat på den sista tiden. Anfall. Det gav frukt i kväll.

Jag har tjatat ett tag nu på att Löven måste börja våga sig fram i banan, vilket de gjorde i dag. Men det kom också lite misstag, vilket vi får räkna med. Denna framåtanda ledde till Löven var det puckförande laget och parkerade stundtals länge i Almtuna försvarszon, dock utan att lyckas få pucken i mål. Men då klev en person fram när det som mest behövdes och det var som så många tidigare kaptenen Stefan Öhman. Han visade vägen genom att våga sig in i slottet och med en vacker backhand reducerade han till 2-3. När kaptenen visade att han vågade följde de övriga spelarna efter och som ett brev på posten lyckades Jesper Thörnberg, liggandes på isen, trycka in kvitteringen, mycket tack vare att de fanns två övriga spelare som vågade sig in framför kassen.

Björklöven har sedan de gick på is i höstas kört väldigt hårt för att förbättra den fysiska statusen i laget – den senaste tiden har de kört extremt hårt. Nu i kväll fick spelarna ett härligt kvitto på att hård träning lönar sig. Utan den tror jag aldrig laget hade orkat resa sig från ett tvåmålsunderläge. Men det gjorde det och om de kan lyckas bibehålla detta mod, att våga sig framåt i banan och fortsätta jobba extremt hårt. Ja då är det där playoff-platsen istället för negativt kval mycket väl inom räckhåll.

***

Tyvärr fick Per Hållberg utgå från kvällens match, första rapporten gör gällande en sträckt ljumske. Även Henrik Nyberg har problem. Mest troligt kommer de inte spela mot AIK på måndag, men är nog tillbaka efter nyår.

***

Mer om matchen:

TV: Lindskoug: ”Klart man blir arg

TV: Thörnberg: ”Försökte bara få pucken på mål” 

TV: Presskonferensen efter matchen 

Hjälten: ”Sköt det hårdaste jag kunde” (plus)

Löven vände och vann

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Ray

    Så länge man vinner finns det inget att klaga på!
    Men dom kan betydligt bättre utan att vara grinig. Heja Löven!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.