Träningsrapport 8/1 och utredning

Björklöven tränande i dag mellan 13:30 och 15:00 – en träning med mycket fart och kamp.

Vi börjar med formationerna:

Målvakter: Kevin Lindskoug och Johan Mattsson

Gröna

Backar: Jonathan Harty, Stefan Andersson

Forwards: Emil Lundberg, Stefan Öhman, Mark Hurtubise

Röda

Backar: Alexander Hellström, Gustav Jonsson

Forwards: William Quist, Kim Karlsson, Jesper Thörnberg

Vita

Backar: Kalle Lundström, Tommy Wargh

Forwards: Felix Maegaard-Scheel, Victor Ekeståhl-Jonsson, Lucas Sandström

Blåa

Backar: Erik Lindahl, Timothy Norlund

Forwards: Henrik Nyberg, Nicklas Johansson, Mats Lavander

Grå

Jon Palmebjörk

Noterbart:

* Första 20 minuterna körde som vanlig Hirsch målvaktsträning med de båda målvakterna och till sin hjälp hade han Emil Lundberg, Mark Hurtubise, Kim Karlsson och Jesper Thörnberg.

* Efter en 10 minuter lång uppvärmning körde en 5 mot 3 spelvändningsövning med fokus på kampen framför mål (vilket var temat för hela träningen). Detta tema körde de fram till träningen var slut 14:40, då det var dags för egen tid.

* Jon Palmebjörk var med under uppvärmningen men klev av när det blev närkampsövningar. Varken Hållberg eller Rasmus Edström var på is.

Reflektioner:

* Dagens avslut stod Henrik Nyberg då han bröt in framför mål och la upp en stenhård puck via kryssribban, tror målburen vibrerar fortfarande.

* Det var länge sedan jag såg så pass håg fart, kamp och känslor på en löventräning.

* Juniorbacken Timothy Norlund ville spela fysiskt, tur att hans ben missade Lucas Sandström när han försökte sämka honom med en open ice-tackling.

***

Björklöven kom mitt under träningen med en kommentar om händelsen i Oskarshamn, följande skriver de på deras hemsida:

”Björklöven har efter anklagelserna om att spelare och ledare från föreningen i samband med matchen mot IK Oskarshamn använt utryck med rasistiska inslag, agerat genom att omgående inleda en internutredning.
Vi ser mycket allvarligt på anklagelserna och har inom föreningen ingen acceptans för utryck och formuleringar med rasistiska inslag. Utredningen kring den påstådda händelsen i syfte att säkerställa en rättvisande bild har varit omfattande. Samtal har hållits med spelare och ledare inklusive huvuddomaren och linjemannen som fanns i den påstådda händelsens närhet. Dessa samtal har skett såväl enskilt som i grupp. Det finns inget i utredningen som på saklig grund stödjer anklagelserna. Björklöven ställer sig öppen för en eventuell extern utredning i frågan genom att vara transparenta och behjälpliga.
Vi anser oss på ett noggrant och kritiskt sätt gått till botten i frågan och att ärendet därmed är utagerat.”

Ett rakt och tydlig besked där de kraftig tar avstånd från rasistiska tillmälen och samtidigt visar de att de har gjort allt i sin makt för att gå till botten med händelsen.

Från Oskarshamn håll är det inte så glada miner efter Lövens utredning, ni kan läsa hela artikeln här (plus)

– Det är upp till dem hur det väljer att hantera ärendet. Vi har lagt det bakom oss och fokuserar framåt, men en sån här sak är inget 20 man hittar på vad de hört ute på isen och Greg skulle inte gå ut med det om det inte finns något där, säger sportchef Roger Jönsson.

 

Etiketter:

6 kommentarer

  1. Löve

    Det är ingenting 20 man hittar på?
    Detta måste ju innebära att dessa tilltal måste ha skrikits ut, eller?
    Annars borde det bara varit ett fåtal personer i S’ s kedja som borde hört det?
    Det konstiga är att varken linjemän eller domare som hört detta.
    tänker bara högt här, skällsord som hänvisar till andra människors ursprung är inte OK!
    Men trotts detta att 20 oik:are men ingen annan uppmärksammat detta låter ju otroligt skumt….

  2. Tyko

    Man måste göra nåt åt 4e kedjan. OIK fick ju tryck varje byte mot dom. Inne på båda målen i 5 mot 5 spelet. Annars lär vi se samma senario mot Västerås.

  3. Thomas

    Det som kan hända är väl att om någon skriker nåt, du hör inte men din kamrat säger vad som skreks, är att du undermedvetet eftetkonstruerar det som precis vad du också hörde. Precis som om någon pekar på en fläck och säger att den liknar Jesus så kan inte din hjärna bryta sig från mönstret den infogas på vad du tidigare inte förstod.

    I en sammansvetsad grupp som ett hockeylag tar det nog inte länge för en sådan uppfattning att sprida sig tills alla övertygat sig själv om att det är sant och sen vill dom hjälpa genom att påstå att dom sett eller hört nåt utan att ens förstå att det aldrig gjort det.

    Med det sagt så menar jag inte att det aldrig hänt utan att det inte behöver ha hänt oavsett hur många i Oskarshamn som påstår som dom gör. Hoppas bara inte att någon feg person kom undan genom att blåneka. Men det känns orimligt att dom inte ens kan namnge vem som skulle ha sagt nåt.

  4. KALLE

    Nu kan har hört när man kallar svensk jävel det är ett rasistiska ord det tycker jag om jag kommer till annat land då och kallar folk för olika saker så är det på hopp vad säger svensk lag om det

  5. KALLE

    Nu får man börja fråga sätta och om det är fel på tränare staben om björklöven om åker ur allsvenskan är slut för mig det blir kval år också så tack jag för mig för i div 1 har jag inte se löven några mer matcher och lämna stad umeå och flytta till en stad har hög div men inte till skelleftå för fy fan för bastuträsk men mitt hjärta kommer alltid att slå björklöven som umeå bo jag är

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.