Andre Ekström kontrakterad och nominerad

Junioren Andre Ekström har gjort 20 matcher med Björklöven den här säsongen och nu från och med den 1 Januari är han även kontrakterad av Björklöven på ett juniorkontrakt.

Det har inte blivit något mål och heller inte någon poäng för den 91 kilo tunge och högerfattade forwarden Andre Ekström den här säsongen.

Han har dock blivit nominerad till guldgallret. Tävlingen där publiken och sedan en jury utser säsongens bästa junior.

Emil Wrenman var finalist i fjol. Ni röstar på Andre Ekström här.

Det är totalt sex juniorer som fått testa på spel i allsvenskan den här säsongen, men bara en har ett juniorkontrakt med laget och det är Andre Ekström.

Hans 20 matcher är två färre än Rasmus Edström, fyra färre än Karl-Johan Lundström, fem färre än William Quist, lika många som Jon Palmebjörk och en mer än Tommy Wargh.

På det sättet har Andre varit en reell del av Björklöven den här säsongen i Allsvenskan.

Med sin fysiska spelstil även i allsvenskan ser han inte ut som en junior på isen. Andre har valt att stanna i Björklöven när de flesta talangfulla i samma kull lämnat klubben.

Att Andre dessutom har gått med obehandlad astma i 4 år men efter stort stöd av Norrlandskliniken äntligen hittat rätt behandling den här säsongen är mindre känt.  

Då känns det säkert ganska bra med ett allsvenskt kontrakt än om så bara för några månader.

Jag har sökt Andre utan framgång, men uppdaterar här när jag nått honom.

3 kommentarer

  1. Gurra

    Mycket bra att ge juniorer chansen ! Och Andre har verkligen visat att han håller för allsvenskan
    och är mkt väl värd ett kontrakt .

  2. KALLE

    Det är redan av gjort att det blir någon söder om dalarna älven för inte kan svenska ishockey förbundet låta någon i norr vinna ett pris som heter första det skulle se att det inte fanns så många lag från den norra delen av sverige det har sett när vissa domaren kommer till umeå och dömmer här uppe

    • Enrico

      Nu är det inte hockeyförbundet som delar ut priset utan en jury, men jag måste i ärlighetens namn säga att den enda tänkbara vinnaren spelar i ett lag söder om dalälven. Robin Kovács kommer att vinna priset med all rätt, och det har inget med geografi att göra, utan helt enkelt prestationer på isen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.