Bloggkrönika: Det håller på att hända igen

Att vinna fyra raka matcher mot ett lag i årets allsvenska är nästintill omöjligt. Löven låg under men som vanligt, får jag nästan skriva, vände Löven ett underläge. Denna gång räckte det dock inte hela vägen utan det föll efter straffar. Om inte Kevin Lindskoug återigen stått på huvudet i första perioden. Ja då är jag inte så säker på att Löven hade orkat detta.

På 70-talet var det Mats Abrhamson, 80-talet Göte Wälitalo, 90-talet Jörgen Wikström och på 00-talet Tobias Lundström. Fyra generationer målvakter i Löven som varit ryggraden i Lövens försvar och den där sista utposten som laget alltid har kunnat lita på. Sedan Tobbe Lundström sista match i Löven har Björklöven saknat en sådan målvaktshjälte – men nu håller det på att hända igen.

Återigen bevisade Kevin Lindskoug vilken klassmålvakt han är. När Rögle var som vassast i den första perioden och när Björklövens försvar missade i markeringsspelet, stod han där. Skånepågen som älskar att möta sitt gamla Rögle. Utan han hade det lika gärna kunna vara både två och tre mål registrerade mål för Rögle på resultattavlan. Men så blev ej fallet och istället var det Victor Ekeståhl-Jonsson som kunna göra ett äkta skitmål, från ingenstans. Hockey är inte alltid logiskt.

I den andra perioden gick Rögle ifrån och tog ledningen. 2-1 målet får Harty helt och hållet ta på sig när han åker och stirrar puck i försvarszonen. När sedan gör 3-1 tror de flesta att det är god natt för Löven – men det är något speciellt med årets Löv. De vägrar att ge sig och återigen hämtade de upp ett underläge.

Jag tror det är Kevis vinnarmentalitet som smittar av sig till hela laget. Tron på att ingenting är omöjligt är för tillfället väldigt starkt i laget, trots att de egentligen inte spelar speciellt bra. Om de fortsätter att jobba för att bibehålla denna tro och nu när de har en målvaktsstjärna som lyser så klart som han gör – ja då är en säkrat playoff-plats inom räckhåll.

När dessutom två offensiva spelare är hemma i Umeå och bara väntar på att få spela matcher i egenskap av att få lyfta Lövens offensiv ytterligare kan det bli riktigt trevligt, då det dessutom är fri entré.

Vi kan verkligen inte ropa hej ännu, då serien är så äckligt jämn, men när Löven visar upp den tro de har nu och de åter har en målvaktsstjärna – det som inte har hänt sedan 2008 håller på hända igen.