Grönberg: ”Allt är i deras händer”

När en spelare med icke EU-medborgarskap ska spela i under ett förbund anslutet till Internationella förbundet är det en hel del papper som ska godkännas. Precis detta ska nu Jack Combs genomgå.

Först till det enkla. Ett transferkort för spelaren måste lösas. Det är Svenska Hockeyförbundet som sköter det och det ska godkännas av både det svenska och internationella förbundet. Men långbänken i alla fall är när spelaren ska handläggas och godkännas av Migrationsverket. Det är där Jack Combs handlingar för tillfället är.

– Vi har skickat in alla papper till Migrationsverket och nu är allt i deras händer. Jag pratade med dem i både i går på för- och eftermiddagen likväl som i dag och kommer göra så i morgon. Men nu hade de inga besked att komma med, säger sportchef Fredrik Grönberg.

Malmö har det förspänt som har dem i staden och kan stå och banka på dess port.

– Precis, och i Hurtubises fall åkte jag ner till dem för att få honom klar. Jag kan hålla med Sylvegård i att det är lite väl krångligt system i dagsläget.

Vi får se om Jack hinner bli spelklar tills på fredag, om jag skulle sätta pengar på det hela är mitt tips att han blir spelkar på fredag kl 13:53.