Åkerblom positiv till nya avtalet

Under fredagen tecknades ett nytt avtal mellan Svenska Hockeyförbundet och SHL. Från vissa håll rasas det mot avtalet. Fredric Åkerblom var positiv när VK/Folkbladet-sporten nådde honom.

Det nya avtalet innebär att klubbarna numera måste uppvisa ett eget kapital på 4 miljoner istället för ”bara” noll kronor den 1 April som det var tidigare.

Avtalet kräver även att klubbarna ska ha en arenakapacitet på 5000 åskådare varav 3500 sittande, något inte T3 Center uppfyller i nuläget.

Karlskrona som leder allsvenskan rasar mot förslaget. Klubbchefen Rolf Lindberg tycker att ”Det är helt orimligt” enligt aftonbladet.

Karlskrona är långt ifrån att klara kraven. Delvis hade de ett kraftigt negativt kapital i fjol och sedan är deras arena en bra bit från att uppfylla kraven så det är väl lite förståeligt nu när det är så pass bra sportsligt.

Fredric Åkerblom är positiv till avtalet. vad han har att säga kan ni läsa här.

– Spelar du i SHL och omsätter de pengar det handlar om där så är det ett rimligt krav med minst fyra miljoner i eget kapital och en arena i den storleken, säger Fredric Åkerblom bland annat i artikeln.

Personligen är jag kraftigt mot att stänga SHL så som det har gjorts nu när kvalserien slopats, men när det gäller dessa krav på ekonomi och arena håller jag med Åkerblom.

Med de pengar som omsätts av en klubb i SHL är det rimliga krav som ställs. Sedan kan det naturligtvis vara tufft med arenakraven för vissa klubbar, men om det bara finns en vettig handlingsplan så ser jag inte varför liganämnden skulle neka en klubb att spela i SHL på grund av arenan.

7 kommentarer

  1. SkanstullsLövet

    Håller med, om du har en klubb som inte klarar de här kraven kommer det ändå aldrig gå att konkurrera i SHL. Risken är snarare att ekonomin går åt pipan när spelarlönerna går upp mer än intjäningen p g a för dålig kapacitet och klen organisation.

  2. joejjeman

    Helt fel.. Även Grästorp måste få ha en sportslig chans att nå shl.. Ska de då behöva ha en arena som tar fler än hela byn? Nå låt hockey få va hockey..att ta efter NHL är inget for oaa i Sverige…. Hur många lag kör idag med amerikanska smeknamn ala blue goats osv?

    Hockeyn va roligare förr!

  3. Coachen

    Det gynnar ingen om man inte ställer lite krav på de lag som planerar att spela i den högsta ligan. Att leva på lånad tid som klubb, bedriva en verksamhet som är en fasad utåt men i själva verket över tid är ett sjunkande skepp, det syns ju nu i allsvenskan då flera lag har ekonomiska problem. Och att tro att en kommun med skattemedel ska ställa upp och rädda idrottsklubbar och avskriva skulder istället för att prioritera skola och omsorg känns naivt. Nä, ställ krav så att de som satsar stort i god tid vet vad det kostar, då får vi en ekonomiskt hållbarare hockey. Löven har gjort rätt och det känns bra, önskar ju att dock att det fanns mer sponsorpengar i denna stad.

  4. Olle

    Ytterst ett förslag som skall säkerställa fortsatt höga spelarlöner (i många fall orimligt höga) där devisen om att ”ändamålet helgar medlen” får fortsatt gälla – kvittar vart pengarna kommer ifrån. Som fortsatt legitimerar ”rekonstruktioner” och kommunala pengar (varför inga inskränkningar där ?). M.a.o. ett förslag som ytterligare spär på att pengarna betyder mest i strid mot sportens egen värdegrund om att sätta tävlingen främst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.