Träningsrapport 2/2 2015

Björklöven tränade på måndagen. Bara Jesper Thörnberg saknades och vi såg två intressanta nya femmor efter att Emil Lundberg lämnat klubben. Här kommer en träningsrapport.

 När, var hur?

Björklöven tränade enligt istiden 11:00 – till ca 12:00 i A-hallen, T3 Center.

50 minuters träning tillsammans och sedan 10 minuter att nöta själva.

Laguppställningen:

Målvakter,
Johan Mattsson och Kevin Lindskoug

Vit
Backar: Alexander Hellström, Tobias Björklund
Forwards: Felix Maegaard-Scheel, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Lucas Sandström

Blå:
Backar: Rasmus Edström, Karl-Johan Lundström
Forwards: Mats Lavander, Nicklas Johansson, Henrik Nyberg

Grön:
Backar: Per Hållberg, Tommy Wargh
Forwards: William Quist, Kim Karlsson, Mark Hurtubise

Röd:
Backar: Stefan Andersson, Jonathan Harty
Forwards: Jon Palmebjörk, Stefan Öhman, Jack Combs

Saknas:

Jesper Thörnberg (efter supersmällen senast)

Noterbart:

¤ En till början ganska loj träning, men som helt klart tog sig efterhand. Fokus på uppspel och inspel i zon.

– Inledningsvis två avslutsövningar. En väldigt fri över stor isyta, sedan en med traditionell med pass, mottag och avslut efter bågåkning.

– Spelvändningsövningar. Först 3 mot 1, sedan 5 mot 2, sedan 5 mot 5 med 30 sekunder spel efter att ha tagit sig in i zon.

– Fem mot fem spel i korta sekvenser i en zon och avslutningsvis lite powerplay.

Löven fortsätter köra en back och 4 forwards. Steffe A, Combs, Jon, Öhman, Lucas i ena linan, men andra var hela röda femman med Hållberg, Quist, Kim, Hurtubise och Wargh.

¤ Intressant ny formation med Hurtubise med Kim och Quist samt Öhman med Combs och Palme. Enligt Waltin var det det andra träningen i de formationerna.

¤ Det är en del publik på alla Lövens träningar. minst 12-13 personer på plats denna förmiddag. ”Synd att man har ett jobb” sa en av dom när han gick en bit in i träningen.

¤ Waltin var väldigt på inledningsvis och manade på högre tempo och mer skridskoåkning. Efter träningen stod han kvar och instruerade flera spelare saker. Bland annat Stefan Andersson. Han är verkligen aktiv på tränignarna Waltin.

Sedan bjöd han på dagens citat också:

”Nu vänder jag mig till er backar. Vi måste bli tuffare framför kassen. Vi är fortfarande för snälla. Det är för lätt att ta sig fram till vår målvakt. Ingen ska ta sig dit”

Reflektioner:

¤ Jack Combs ser betydligt mer konditionsstark ut. Han verkar ha vant sig lite till den stora rinken. Det känns som att det finns ett oerhört sparkapital där. Även Jon hade bra fart utan att vara helt slut. Intressant at se hur de två funkar med Öhman. Borde fungera bra tycker jag. Dock ingen gris i den linan.

¤ Den hetaste formationen på träningen var Scheel, Ekeståhl, Sandström som gjorde mål i flera moment. Allra hetast ser Scheel ut som bara lyser av självförtroende. Snyggast målet gjorde Sandström med en handledare i skäret rakt upp i bortre krysset.

¤ Det ser fortsatt väldigt bra ut på Lövens träningar rent allmänt. Det har gjort så de 7-8 senaste jag varit på. Det är bättre kvalitet, allt sker mer självklart ute på isen än tidigare på säsongen. Känslan är att Waltin fått ihop laget väldigt bra, vilket vi även ser på resultaten. Återstår att se vilken effekt Lundbergs försvinnande får.

12 kommentarer

  1. Tyko

    Intressanta kedjor. Va Thörnberg och kollade på träningen? Isåfall verkade det positivt eller negativt? Karln har ju ingen rolig historik när det gäller hjärnskakningar.

    • Tyko

      Trist att man aldrig får svar på några frågor i bloggen längre. Varför finns kommentarfunktionen ?
      Annars en jäkligt bra blogg.

      • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

        Ber om ursäkt Tyko. Du är en trogen läsare. Ska ta mig tid och svara på frågor bättre. Jag brukade vara bra på det.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag såg honom inte där, men han kan ju ha stått nere i spelargången. Vi släpps inte ned i båset under träning (vilket jag förstår) så jag satt på läktaren.

  2. Pingback: Träningsrapport 2/2 2015 | Lövenbloggen | KHK Focus

  3. B-G Wikström

    Intressanta kedjor ! Nu är det bara att se framåt, fortsätta med det underbara spelet, den härliga inställningen. Visst kändes det tungt med Emil Lundberg, men nu är det glömt !
    Mycket tuff match borta mot Karlskrona. Trots Lövens storform har jag svårt att se någon poäng där, men man vet ju aldrig.
    Hoppas att det går bra för Jesper Thörnberg, han har varit strålande bra , men också framför allt att han mår bra. Det såg verkligen otroligt otäckt ut det han råkade ut för mot Södertälje.
    Ser fram emot en spännande avslutning på serien !

  4. Jn

    Han har ju en skadefri trupp och ett bra lag där stommen e kvar sedan ifjol.. Det e inte denna ledning som gjort att resultaten kommit. Det är att laget fått vara hyffsat skadefritt, faktiskt hela säsongen.. Annat än hur det var förra året.

    • joz

      Kan man vara mer fel ute än det du nyss skrev? Det är precis den här nya ledningen som lyckats införa professionalism och elittänk i föreningen som saknats i flera flera år. Vi är på rätt spår nu och då ska de som fått det att ske också ha kudos för det. Visst var vi skadedrabbade ifjol men 21 raka förluster!!! och dyngsist i serien säger att saker o ting inte stod rätt till, spelet i år är betydligt mer homogent och det märks att tränarna har en plan som implementeras på isen. Löven har inte varit så här bra på 5-6 år.

  5. Jn

    Nej, det är klart. Det är ju jättelätt att följa sin spelidé utan spelare att tillgå…..
    Man behöver inte ändra något och träningarna kan man även dem köra helt enligt plan..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.