Bloggkrönika: ”En riktigt vacker grisseger”

Björklöven tog sin sjunde raka seger under fredagen. Av alla de sju har ingen varit svårare och sällan har Björklöven vunnit en riktig grismatch på ett så vackert sätt.

Karlskoga gjorde verkligen allt för att trassla sönder den här matchen. Det var på domaren, Pierre Schillken, efter varje avblåsning. De var på Björklövenspelarna efter i stort sett varje avblåsning.

De satte en oerhörd press på Schillken vilket ledde till ett oändligt antal långa spelavbrott för domarkonferenser. Det blir väldigt tråkigt för publiken att matchen rycks sönder på det sättet.

Det går att kalla det smart då många lag har svårt att hantera det här. Det är därför Bofors genom åren varit så starka just hemma.

Det är bara att konstatera det Mats Waltin sa: ”Det är alltid så här när man kommer hit”

Normalt finns det en punkt i en match där du kan säga att ”Det där gjorde att laget vann matchen”.

I den här matchen var det inte så.

Att Björklöven dödade nio minuter boxplay i första perioden skulle kunnat var en sån sak. Det var oerhört starkt, men en kombination av att Karlskogas powerplay var riktigt dåligt och att Björklövens boxplay tar steg för steg.

Att Björklöven fick det psykologiska 4-3 målet i andra periodens slut skulle också kunna vara en avgörande faktor, men i och med Karlskogas 4-4 mål så blev det inte så.

Det var Stefan Öhmans 5-5 mål och Mark Hurtubise 6-5 mål som avgjorde. Så enkelt och solklart är det.

Ytterligare en bragdvändning fullbordad av Björklöven den här säsongen. Det går inte att låta bli att imponeras.

Det är alltid två som träter heter det och Björklöven spelade inte rent i den här matchen.

Karl-Johan Lundströms tackling som gav matchstraff var med armarna väldigt högt. Lucas Sandström delade ut två rejäla smällar under matchen som inte var helt rena.

Men bortsett från det klarade Björklöven av på ett bra sätt att spela hockey i den här grismatchen.

Allra bäst lyckades förstås Mark Hurtubise och Stefan Öhman. Fyra assist och ett mål på Hurtubise och fyra mål på Öhman talar sitt tydliga språk. Duon är ren och skär klass. Nu hoppas jag bara att Öhman och Hurtubise får fortsätta spela tillsammans, Gärna med Jon Palmebjörk som tredjelänk. Jag tror att det kan fungera med två rightare ändå. Detta speciellt när Jesper Thörnberg är så bra tillsammans med Kim Karlsson och William Quist. Den formationen är som tre ardennerhästar. Inga spelare syns så mycket på isen som Quist, Karlsson och Thörnberg.

Jag måste också berömma Kevin Lindskoug. Ett tag i tredje perioden höll han Björklöven kvar i matchen. Undra hur många matcher han vunnit i vinter, hur många poäng an plockat.

Inför matchen hade Björklöven en chans att knapra in på Karlskoga. Nu blev det trots den här heroiska insatsen bara ett poäng som de tog sig närmare. Nu blir det fortfarande tufft att sluta topp fem för Björklöven. Det kommer att krävas minst fyra segrar på de fem matcher som är kvar. Är det möjligt? Självklart, men inte lätt.

Sedan har Björklöven ett problem på backsidan. Nu är Karl-Johan Lundström avstängd i nästa match, Rasmus Edström är skadad, likaså Jonathan Harty. Löven är nere på fem backar igen. Frågan är hur mycket Acke, Stefan och Wargh orkar. Det känns som att de spelar hela tiden.

6 kommentarer

  1. John

    Lucas tackling i andra perioden (?) var så ren den kan bli, BIK spelaren ser honom hela vägen och i sista stund vänder han ryggen till, det syns så tydligt, och ändå får han en tvåa, pinsamt!

    • Christoffer

      Jag tänkte med det när jag såg den! Bik-spelaren ser honom HELA tiden men vänder sig om precis när han kommer till sargen. han får ju försöka skydda sig själv lite i alla fall! Tyckte faktsikt det var patetiskts att ta en 2:a där.

    • Löve

      Jag våller med John… bik spelaren ser honom hela vägen och i sista sekunden vänder han ryggen till ligger ned och grinar ett tag tills Lucas åker ut och sen är allt tipp topp. Detta var ett återkommande beteende hela matchen… har aldrig sett en match där så många spelare slänger sig och åmar sig framför domaren. Kan lugnt säga att löven knipit alla 3p om en riktig domare dömt. Bik är ett lag fullt av grisar och misslyckade skådespelare. Skämmes.

  2. Stefan ' Kil '

    Självfallet inte bra med flera backar borta av olika anledningar men laget verkar vara så otroligt vältränat att de har hur mycket ork som helst. Verkar ju också som att Stefan, Acke och Wargh bara blir ännu bättre av att spela mycket. Är såå stolt över hur de lyckas ta ytterliggare 2 poäng i en svår bortamatch trots flera spelare hemma. Älskar Löven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.