Tidernas sämsta värvning

Han kom som en gud men lämnade med svansen mellan benen – så kan vi sammanfatta Jack Combs tid i Löven. Med endast tre matcher har han nu tagit över tronen som tidernas sämsta värvning.

Jack Combs öste in poäng i ECHL och när det blev officiellt att han skulle ansluta till Löven vattnades i alla munnar, problemet var att han inte kunde åka skridskor, aldrig fått en lektion om hur man spelar i defensiven samt att hans lekkamrat Chad Costello stannade kvar. Där har vi receptet till Löven sämsta värvning i historien.

Han hade säkert kunna undvika att få den stämpeln genom att stanna kvar och kämpa vidare, men en poängkung från ECHL accepterar inte att spela fyra-fem minuter per match.

Nåväl, det är bara att lära sig av sina missta ( det går inte att ta hit vad som helst Grönberg och denna värvning får du ta på dig) och gå vidare samt att önska Jack all lycka i framtiden.

Följande skriver Löven på deras hemsida:

Björklövens forward Jack Combs lämnar klubben.

– I en situation med hänvisning till tålamod och konkurrens kontra önskemål om mer istid ser vi detta som den bästa lösningen för bägge parter. Imorgon är sista datum för övergångar i ECHL. Något vi anpassat vår dialog till och därför gett ett kort och snabbt förlopp. Det känns naturligtvis tråkigt när det inte blir som önskat, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg.

– Jack lämnade Umeå redan idag. Han tackar för tiden och önskar klubben lycka till vilket vi också gör, avslutar Fredrik Grönberg.

51 kommentarer

  1. John

    Skulle nog säga att det finns några sämre värvningar, Granberg där 23.59.59 och , ja, vad hette han, den där före detta NHL-spelaren……?

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Håller ej med dig där, Granberg fullföljde säsongen och spelade ganska mycket per match. Zarley Zalapski gjorde 17 matcher och sex poäng som back, problemet var att han fotleder var som filmjölk. Combs och hans tre matcher får ses som tidernas bottenrekord, enligt min mening.

      • Olle

        Det kan ju tänkas att en parameter är att killen bara fick tre matcher på sig att prestera. Jag har svårt att se att Combs använts jättemycket i BP när han lirat i ECHL så det handlar ju lika mycket om att klubben har ett ansvar att använda spelarna i rätt roller.

        Jag kan lova att Combs med lite förtroende och i rätt sammanhang kunnat trycka några puckar. Men allt är ju relativt i förhållande till lön och hur mycket tid som finns till förfogande.

  2. Tyko

    Illa!!! Vad händer nu?? Finns det nåt eller är det juniorerna som ska fylla på vid skador/sjukdomar?? Dom håller ju tyvärr inte. Där rök shl drömmen.

  3. link

    Grönberg har gått på några nitar på forwardssidan. Trygg och Combs var inte bra värvningar. Sedan snuvades han ju också på Alexanders Larsson. Dessutom är det ju lite märkligt om han nu inte såg att DIF:s händer var på väg att lägga beslag på Emil Lundberg.

    Men i mina ögon var Jeff Schultz ett större misstag än Combs. Han måste ha kostat mycket mer. Desstuom beskrevs han ju verkligen som frälsare av ledningen. Var det inte så att man genast tryckte upp t-shirts och grejor? I det här fallet var man ju Grönberg ändå ganska öppen med att han inte riktigt visste vad man skulle förvänta sig.

    • Fakespear

      Löven har haft bra med folk sedan Combs affären blev officiell. Så jag tror ändå Löven tjänat pengar på honom. Och alla nya spelare marknadsförs ganska mycket och blåses upp att vara bättre än de är.

      Tror tyvärr Grönberg inte hade någon aning. Det var nog skadan på Nilsson som gjorde att de valde att värva Emil.

  4. Vinröd

    själv tänker jag på en annan värvning. Mest betald i ett lag men sämst plus minus under två säsonger samt mycket skador. Fastän väldigt fin som person.

  5. Jocke

    En riktig flopp men att han är sämsta värvningen någonsin håller jag inte med om. Var ju en chansvärvning som vad jag förstått inte heller var så dyr, särskilt nu när man får behålla delar av hans ersättning då kontraktet bryts. Att han försvinner påverkar ju knappast laget på något sätt.

    En dålig värvning sätter ju ett negativt avtryck. Combs har inte satt något avtryck alls.

    Håller med link om att Schultz var en betydligt sämre värvning.

  6. enrico

    Tidernas sämsta värvning måste ju alltid bedömas utifrån vad de kostat, hur ska man kunna värdera saker utan att veta värdet som betalats?

    Jag menar, mitt sämsta köp nånsin är inte den där bussbiljetten jag köpte i Luleå 1997 men aldrig nyttjade, inte är det heller alla dessa grönsaker jag köpt som jag varit tvungen att kasta när de blivit dåliga, trots att dessa och många andra saker jag köpt har varit HELT VÄRDELÖSA. Mitt sämsta köp genom tiderna har jag svårt att riktigt bedöma, men en projektor för 25000:- eller en brödrost för 1000:- kanske kan ligga närmare att vara dåliga köp, även om båda använts betydligt mer än den där bussbiljetten och alla dessa grönsaker…

  7. Rogerrr

    Lite svårt att säga sämst om en spelare som inte fått spelat. Visst brist på tålamod men kanske måste ge honom en riktig chans också.

  8. mot SHL

    Att detta blev en flopp är ju ingen nyhet men det kan ju inte ens jämföras med Lavander… 3 år med saftig lön, och prestationen behöver vi ju inte ens tala om…

  9. Gustav

    jag tycker att den här artikeln är onödigt hård. man kan nämna något mer positivt än att han inte hade varit största floppen genom tiderna i Björklöven om han hade stannat. lite som att ni hånar både Combs och Grönberg nu…

  10. Coachen

    Har svårt å förstå att Combs begränsade skridskoåkning inte framgått vid scoutingen. Lite kort tålamod från båda parter och sammanfattningsvis tråkig värvning för alla inblandade

    • Anders

      På dig låter det som att Löven skulle ha scoutat honom?
      Det var troligen en video på youtube, eliteprospects och det viktigaste av allt… tcim som gjorde denna värvning.

      Så här går det när man låter småpåvar på tcim tro att de kan något om ishockey. Hoppas detta experiment är slut nu och lyssna aldrig mer på dessa ”kunniga” bakom datorskärmarna, utan lyssna på riktiga kunniga.

      • Per

        Tog väl ca fem inlägg på TCIM för att se ett videoklipp där man direkt såg att Combs skridskoåkning var i klass med Johan Bomans och Brad DeFauws. Det borde också Löven ha vetat om och det tror jag man också gjorde. Det enda konstiga i denna kråksång är att inte Grönberg konsulterat Waltin innan värvningen då det är rätt så uppenbart att Waltin aldrig tänkt spela en långsam spelare som Combs oavsett om han är en galen målskytt och fantastisk poängspelare. Combs var inte sämre än någon kunnat tro utan han är bara ett offer för dålig organisation i Löven där man hellre värvat något snyggt på papperet snarare än något som coachen velat ha. Självklart är inte kritiken riktad mot Waltin som trots allt fått laget att överprestera under tiden Combs varit här. Trots att han inte spelat.

        Förhoppningsvis är vi bättre synkade i framtiden och all heder till Combs som ändå kämpat och försökt fastän han egentligen aldrig haft chansen att slå sig in. Hans färdigheter passar helt enkelt inte in i vårt lag just nu.

        Nu ser vi framåt utan Icings löjliga rubriksättning. Löven har inte varit så här roliga på massor med år så fullt fokus på det som ändå är positivt just nu. Spelet!

  11. Bertil Boo

    Kommer inte sakna Combs. Även om han kanske aldrig fick chans att visa sin kapacitet, tvivlar jag på att han hade mycket mer att komma med än det lilla vi fick se. Men apropå zalapski, killen med det fetaste slagskottet och med en kapacitet som bara skymtade förbi de få gånger han blev förbannad, har han iaf bidragit med den bästa storyn i svensk ishockey: rykten säger att han satt i en soffa och krökade på Blå, med ett damsällskap på varje arm. Foppa som är i stan och luftar sig lite, går på Blå, känner glatt igen Zalapski, går fram pch hälsar, varpå Z, som inte känner igen Foppa, replikerar ”fuck off man, cant you see i’m busy!”. Snopen Foppa avviker med svansen mellan benen.

  12. Jonas

    Tycker Mike Egener är tidernas sämsta värvning, Erik. Kom från en dålig div1 säsong och skulle hjälpa oss att undvika neg. kval. Hade en tidigare känd revbensskada när han värvades och spelade riktigt dåligt dom få matcherna han spelade.

  13. Viktor bergström

    Jag tycker att fredrik grönberg har lyckas bra med björklöven den här säsongen
    Jag hoppas att han stannar i björklöven nästa säsong

  14. Simon

    Visst Combs lyckades inte, men han är inte den första och inte den största floppen. Ibland måste man chansa, det kan gå bra det kan gå dåligt, men man vet ju inte förrens man har testat..

  15. Perca

    tidernas sämsta värvning ? nu tror jag bestämt att bloggjesus har varit på lördagsgroggen . Värvningen visade sig vara under förväntan och våran sportchef löste problemet snabbt och smidigt .
    Sånt agerande ska man inte klaga på.
    Blir nästan förbannad när jag läser sågningen , lyft dig några snäpp nu

  16. Mogge

    Är inte sâ insatt i tidigare floppar i Löven. Men min personliga âsikt är att Combs värvades vid fel tidpunkt pâ säsongen. Baserat pâ hans bristande erfarenhet av smâ rinkar sâ hade han behövt mer tid att ställa om. Ett mâl pâ tre matcher är inte sâ illa med tanke pâ speltid. Men en nytti erfarenhet för bâde honom och Grönberg. Hockeyallsvenskan kräver mer av spelarna än de tycks tro, och att omställning tar längre tid än man kan tro. Säkert samma sak för en spelare som gör resan ât andra hâllet. Frân stor till liten rink.

    • Jn

      Målvakterna har Grönberg lyckats med. Men ni har ingen aning vilken hjälp han fått.. Om man tittar nu är det Blixts värvningar som bär Löven fram.. Typ Öhman, Qwist och Kim…

    • Fråga

      Så du menar att hand obefintliga skridskoåkning (nästan sämre än björn lavander som sämst), en värdelös defensiv (schultz var en defensiv konung i jämförelse) och en speluppfattning liknande en anka (Jimmy blixt var peter forsberg)… allt detta har att göra med att rinken blivit lite större?
      Okej, intressant åsikt. Helt befängt och osant, men intressant.

  17. Vinröd

    tänkte på en annan sak. Jag noterade att när combs kom så taggade Nyberg till sig en heldel, han kände konkurrens? Sen vet jag folk som oftast inte går på löven gjorde det p.g.a combs… Plusaffär? Kanske en av dem bästa värvningarna i den aspekten?

  18. Banjo

    Tycker det visar på handllingskraft av Grönberg. Han gör en liten chansning med Combs men gör ganska fort en utvärdering, konstaterar att han itne höjer laget och skickar hem. Helt rätt! Och helt rätt att chansa till att börja med, Kan göra en lång lista på spelare som varit sämre värvningar.

    Lavander, Fredrik Öberg, Zalapski, vet att jag får många emot mig men jag skulle säga att Ric Jackman var en betydligt sämre spelare. Absolut var han en klasspelare men han åkte ju med en skridsko 90 % av tiden. Måste dragi ned moralen väsentligt på övriga laget plus kosta en väldig massa slantar.

  19. Andreas

    Åström: Ett ämne för bloggen som i princip samtliga fans diskuterar just nu är följande. Hur resonerar ledningen kring truppens bredd? Hur kan vi göra oss av med Combs och plötsligt enbart ha 12 forwards plus en junior i truppen inför ett stundande SHL-kval? Det är ju som bekant ytterst sällan ett lag saknar skador. Finns det juniorer av kvalitet att kunna lyfta upp? Kan vi plocka hem Wrenman och finns den tanken? Finns det andra spelare som vi kan tillgå som vi inte känner till? Vore oerhört intressant med svar på dessa frågor Åström.

    • Svar

      Men Combs är ju sämre än de flesta av juniorerna som figurerar i omgivningen kring löven. Att du har många poäng i en liga som är sämre än våran division 1 gör dig inte till en superspelare.
      Snälla sluta titta på elitesprospects och avgöra därifrån xD Tragiskt.

      Combs var ju en sanslöst usel spelare på denna nivå, inte något att hymla om. Det som skrämmer mig är att folk faktiskt påstår att han va bra på AS-nivå… Det var iaf bra att grönis och löven har samma åsikt som de flesta, att combs är en halvkass lirare som inte ska spela ovan division 1 i sverige och att juniorerna man har i j20 och j18 är bättre än combs.

  20. Erik

    Han har ju inte fått chansen??? Tycker det är dåligt. Inte tidernas sämsta nyförvärv. Däremot tidernas sämst skötta affär. Man kan inte värva nån, låta han spela 20-30 byten och sen ge upp. Pissigt.

  21. Hak

    Jag tror värvningen av Fredrik Öberg med lön i SHL nivå gjorde att man kände sig nödgad att neka Pär Arlbrandt! Det måsta vara tidernas största kapitalförstöring i Lövens historia! Pär slog poäng rekord den säsongen i AS, för halva pengen av FÖ lön! Skulle en snickare göra samma bedömningar som dåvarande sportchef skulle det inte finnas hus att bo i! TV4 borde göra samma program som fuskbyggarna för sportchefer

  22. Bullen

    Håller med en del kommentarer ovan. Du framstår som helt okunnig när du skriver sådan här dynga. Bättre att låta bli att skriva isåfall.

    Man skulle nästan kunna tro att du har något emot Grönberg. Men så är det väl inte?

    /Bullen

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Tack för din åsikt! Combs är en gudabenådad spelare i ECHL. Problemet är ett han inte kunde komma till sin rätt i årets Löven. De har hela året haft en kravbild på ALLA spelare att de måste orka med att jobba stenhårt över hela banan och att acceptera sin roll i laget. Combs kunde inte leva upp till detta och att då ta hit en sådan spelare är allt annat än ett godkänt betyg. Det hade varit en sak om de sökte en spelare som de bara skulle ha för att stå i slottet och väntat på att få passningar att nypa dit, då hade han varit klippt och skuren för uppdraget. Friskt vågat hälften vunnit.

      • Bullen

        Ja, fast vad har detta med mitt inlägg att göra? Enda frågan jag ställde var om du har något emot Grönberg.

        Sen var detta en chansning och det är svårt att veta på förhand hur lätt eller svårt en spelare har att acklimatisera sig i ett lag. Det viktigaste var väl att det gick att göra sig av med honom. Det finns ju exempel på tidigare värvningar som det varit svårare med på den fronten.

        Man kan ju inte kräva att varenda värvning ska vara lyckad även om att detta är att önska. Tycker Grönberg har skött detta med bravur med tanke på utgången.

        • Erik Åström (inläggsförfattare)

          Du tyckte jag är okunnig och bara skriver dynga, så därför svarade jag på det. Nej, jag har verkligen inte något emot Grönberg! Men denna värvning får han ta på sig när det var han som tog hit honom. Det är skillnad på sak och person.

          • Bullen

            Jag har aldrig sagt att jag tycker du är okunnig och bara skriver dynga. Tycker du skriver en hel del bra, men refererade specifikt till denna artikel som jag tycker är under din nivå. Bara rubriken säger allt.

            Vad ska han ta på sig? Att vi fick hit en spelare som sedan fick lämna? Vilket negativt avtryck har detta fått? Hur har detta påverkat lagets moral samt klubbens ekonomi? Det är väl åtminstone två aspekter som man måste ta med i bedömningen…

            Alla vet om att det var en chansning som inte gick hem, inte värre än så.

            Följer dina Silly Season som är väldigt intressanta, men att börja skrika om tidernas sämsta värvning är för mig ofattbart.

          • Erik Åström (inläggsförfattare)

            Tack för det.
            Du har rätt i att detta inte påverkar ekonomin, som jag har skrivit i kommentar. Men konkurrenssituationen i laget är nu borta och det är för sent att göra något åt det.

            Om du är kock och det är bestämt att du ska tillaga köttfärssås, samt att du har slagits med näbbar och klor i ett halvår att forma en väldig god sådan, och inköparen kommmer med korv. Då är det svårt för dig att tillaga köttfärssås. Då spelar ingen roll om korven är den mest exklusiva, godaste i världen eller om den är på rea eller inte. Därför får Grönberg ta på sig denna värvning. Om det hade varit korv som stod på menyn, hade det varit en annan femma. Nu var det inte det och det bästa tänkbara, för båda parter, var att gå skilda vägar.

            Ingen är perfekt och man måste få misslyckas för att kunna lyckas.

  23. Mack

    Vill faktiskt försvara Grönberg i ärendet Combs. Det är väl på var och ens ansvar att ta med sig skridskorna när man reser över Atlanten för att representera ett annat lag?

  24. LeifC

    Tidernas sämsta värvning i Björklöven?
    Kom osökt att tänka på Onni Nordström och Bruce Abbey….
    Ha glömt namnet på Abbeys backkompis men han försökte i alla fall göra något vettigt i bland.

  25. lapplövet

    håller med erik att Combs var den sämsta genom tiderna urusel på skridskorna och totalt utan kondition grönberg måste ju känna sig helt kass efter denna värvning men nu är det bara att lägga det bakom sig och gå vidare och inte göra om samma urusla scouting eller obefintliga tycker jag och det med rätta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.