Grönberg: ”Vi har fem namngivna spelare”

Sedan Björklöven gjort sig av med Jack Combs är de nere på 12 forwards i truppen. Björklövens sportchef Fredrik Grönberg känner sig dock lugn med situationen.

Bloggen nådde Fredrik Grönberg på söndagen och han sa så här om uppbrottet med Jack Combs.

– Jack ville etablera sig i Europa. Vi tyckte att det var en spännande spelare och ville ta den chansen, men han behövde mer tid att anpassa sig till hockeyn här än vad vi kunde ge honom. Vi har sett till konkurrenssituationen och det faktum att vi är ett vinnande lag inte kunnat ge Jack den speltid han vill ha.

Min högst personliga tolkning av vad Fredrik säger är att då Jack insåg att han inte skulle få spela så mycket i Björklöven den närmaste tiden och det faktum att fönstret för att gå tillbaka till ECHL stängde i dag så agerade klubben snabbt.

Samtidigt så kan inte Grönberg och Waltin haft så stora förhoppningar på att Combs skulle kunna bli så bra som de vill på den tid som är kvar av säsongen. Därför var det som Grönberg säger:

Hur känner du över att behöva skicka hem en spelare på det här sättet?

– Det känns så klart tråkigt. Det var inte det vi hade tänkt oss när vi tog hit Jack, men när vi nu hade en möjlighet att hitta en annan miljö för honom var det här bästa lösningen för alla parter, säger Grönberg.

Utan Combs är Björklöven nere på 12 forwards i truppen. En situation Grönberg dock känner sig lugn med.

– Vi har fem namngivna spelare, sista års juniorer och första års seniorer som vi kan plocka upp till laget om vi får skador, säger Grönberg.

Vilka spelare är det?

– Markus Lindholm och Tom Renström i Vännäs är två av dem, sen har vi Timothy Norlund som har tränat med oss som ett av de namnen, sedan är det två till (Gustav Jonsson och Joakim Andersson)

Utöver det kan Björklöven även lyfta upp juniorer till A-laget.

– Det är en möjlighet. Där har vi Erik (Lindahl) t.ex som kört mycket med A-laget, men vi inte vill störa dem för mycket i deras kvalspel, säger Grönberg.

Om bloggen förstått det hela rätt är inte Emil Wrenman, Linus Boström och Patrik Nevalainen några av namnen. De har alla tre avtal säsongen ut med nya klubbar.

Edit:

Bloggen har kollat vilka spelare Björklöven har tillgängliga. Dock var tanken att de skulle förstärka J20 till ett kval och inte A-laget.

i Vännäs: Tom Renström, Markus Lindholm, Timothy Nordlund, Hampus Åsell, och Samuel Lundberg.

I Teg: Jesper Gustafsson

I Lejon: Joakim Andersson

Sedan har Gustav Jonsson, Björklövens J20 spelat några matcher med Teg, men han tillhör Löven.

11 kommentarer

  1. Andreas

    Vadå ”sen har vi två till”. Varför säger inte Grönberg vilka dem två är? Varför frågar du inte Gustav vilka dem två är? Varför mörkas dessa två namn?

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Det är Gustav Jonsson som spelar med Teg och Joakim Andersson i Lejon. Det står ju på Björklövens roster vilka det är. Det är ingen som mörkar.

  2. Olle

    Mmmm, det är tur att vi är ett vinnande lag just nu för de namngivna spelare som Grönberg nämner är knappast någonting att komma dragandes med i ett ev. playoff-spel. Vi skickar hem vår tilltänkte superstjärna och lugnar ner situationen med att vi faktiskt har några Vännäs-spelare och ett par juniorpåsar att plocka in om vi vill…

    Tack Grönberg, jag känner mig MYCKET lugnare nu! =)

  3. Tyko

    Gustav Jonsson, spelar inte han i lövens j20 lag??
    Klantigt av grönberg att inte ha några namngivna spelare från teg. Då menar ja dom som har lite rutin. Typ Jens Ledin och Oscar Molin. Finns ju fler där som är bättre än våra juniorer. Undra hur han tänkt eller om det bara är en tabbe han gjort.

  4. andreas

    Hur kan man trösta oroliga med att vi har backup i Vännäs…….

    Fy fan Grönberg….

    Kul skämt……

    Det är över om skador på backsidan kommer..

    Vi har en tunn trupp nu Grönberg.

    • P2

      Kommer det skador på backsidan spelar det ingen roll om Combs är kvar i laget eller inte, de där handlederna folk verkar prata om kommer inte så väl till pass då… Då behöver vi ju folk med kämpaglöd och hjära. Sådana som Acke som täcker skott med ansiktet så behövs.

  5. ADO

    Själv är jag bra sugen på en ny träningsrapport, inte minst med positiva tongångar om att Jon lirar mot Almtuna! 🙂

  6. Målis

    Jag förstår inte att vår sportchef måste svamla så mycket när han intervjuas. Han har väl gjort ett ok jobb men jag hoppas verkligen att han är tydligare när han pratar med spelare och ledare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.