Junior- och damkollen

Säsongen går med en rasande fart och Lövens representationslag ligger på en stabil playoff-plats – men hur går det för föreningens J18-, J20- och damlag?

Vi börjar med säsongens överraskning, J18-laget. De senaste säsongerna har de alltid tagit sig till J18-allsvenskan (de fem bästa, innan jul, i varje J18Elitserie kvalificerar sig hit) men sedan har de varje år blivit klappsist. Men i år har Mattias Lund fått ordning på mannarna. Det var med nöd och näppe de tog sig till Allsvenskan men väl här har de verkligen överraskad. De ligger i skrivande stund på en fjärdeplats och en direktplats till SM-slutspelet. De ligger före alla övriga Elitklubbar i norrland, till och med seriesuveränen innan jul, Modo. Än återstår mycket (nio matcher) och vi ska inte ropa hej ännu, men väldigt glädjande att de går så pass bra, det bådar gott inför framtiden.

Om vi tittar på den individuella statistiken i laget så återfinns tre spelare på topp tio i den totala poängligan, där Oscar Possler ligger på en tredjeplats, med sina 15 poäng (8+7) på 9 matcher.

Nästa match för laget är på lördag då serietvåan Brynäs gästar T3 Center.

***

Snart börjar det alla i J20-laget har väntat på denna säsong – kvalet till J20 SuperElit. Grundserien har varit en ren och skär transportsträcka där Löven har lånat ut så många spelare som möjligt för att de ska vara så välförberedda inför kvalet som möjligt. Löven kommer bli tvåa i grundserien bakom seriesuveränen Piteå (som dock har använt max antal överåriga i stort sett varje match). Kvalet börjar med ett slutspel mellan de fyra topp-lagen i J20 Elit Norra där de möter varandra hemma–borta, vinnaren i serien går vidare till förkval till play-off till SuperElit, inga överåriga är tillåtna här. Där deltar segrande lag från J20 Elit Region Öst, Väst, Syd och Norr. Hemma/borta i förkvalet fastställs utifrån ranking. Bäst rankade lag spelar b-h-h. Inga överåriga spelare får delta här. Om Löven tar sig hit och går vidare väntar playoff, som ser ut enligt följande:

I Play Off deltar segrande lag från Förkval till PlayOff till J20 SuperElit samt lag 9 och 10 från J20 SuperElit Fortsättningsserien.

Lag 9 från J20 SuperElit Fortsättningsserien väljer först bland segrarna i Förkval till PlayOff.
Lag 9 och 10 från J20 SuperElit Fortsättningsserien spelar b-h-h.
Inga överåriga spelare får delta i Förkval till Play Off.

Vi ska dock ha i åtanke att SHL-klubbarnas J20-lag inte kan åka ur SuperElit. Det betyder att även om Löven missar avancemang till SuperElit så går de upp om A-laget går upp i SHL.

SPELDAGAR FÖR PLAY OFF TILL J20 SUPERELIT 2015/2016

PO 1:1 Torsdag 150326 19.00 Segrare förkval – Lag 9 från J20SE Fortsättningsserien
PO 1:2 Torsdag 150326 19.00 Segrare förkval – Lag 10 från J20SE Fortsättningsserien

PO 2:1 Lördag 150328 15.00 Lag 9 från J20SE Fortsättningsserien – Segrare förkval
PO 2:2 Lördag 150328 15.00 Lag 10 från J20SE Fortsättningsserien – Segrare förkval

PO 3:1 Söndag 150329 15.00 Lag 9 från J20SE Fortsättningsserien – Segrare förkval
PO 3:2 Söndag 150329 15.00 Lag 10 från J20SE Fortsättningsserien – Segrare förkval

Nu när Vännäs HC med god marginal säkrade kontraktet i Hockeyettan ansluter följande spelare till Lövens J20 inför kvalet, som Gustav skrev i går.

Markus Lindholm 14 poäng (9+5) på 29 matcher, även 2 matcher med Lövens A-lag.
Tom Renström 14 poäng (6+8) på 31 matcher
Samuel Lundberg 12 poäng (3+9) på 31 matcher
Hampus Åsell 7 poäng (2+5) på 17 matcher
samt att de får tillbaka backen Timothy Norlund, som var utlånad i fyra matcher.

Sedan har de målvakterna Joakim Andersson, som kommit tillbaka från SK Lejon, och Jesper Gustafsson som varit i Teg vid behov (höll nollan i sista seriematchen för Teg)

Utöver dessa förstärkte de upp laget strax efter nyår med Vännäs J20-lags poängkung, Niklas Waara, som även gjort sju matcher i Hockeyettan denna säsong.

Sedan har de en hel hög med spelare i klubben som fått känna på seniorspel i vinter, i Lövens A-lag är det följande:

Simon Lundström (tyvärr skadad säsongen ut) Sex matcher.
Adam Ählström, sex matcher.
Erik Lindahl, tolv matcher två poäng (0+2)
Gustav Jonsson, tio matcher.
André Ekström, 22 matcher.
Niclas Olofsson, två matcher.
Oskar Matushkin (J18), en match.

I Teg har följande fått spela:

Jesper Gustafsson (målvakt) två matcher.
Erik Lindahl, två matcher.
Adam Ählström, två matcher.
Gustav Jonsson, fyra matcher.

***

J18-laget spelar i den högsta serien och J20-laget samt A-laget ser ut att gå mot kval till den högsta serien, och precis det väntar även klubbens damlag. Lördag den 21/2 startar kvalserien till Riksserein dit Löven har tagit sig eftersom Modo vann Hockeyettan för damer, men redan har ett lag i Riksserien. Åtta lag ingår i serien och de ska göra upp om fyra platser. De andra lagen de krigar mot är: Almtuna, Djurgårdens, Färjestad BK, HV 71, Sundsvall Hockey, SDE HF och Södertälje SK.

Löven kommer rustade till kvalserien då de har värvat in, från Modo, ettan, Josefin Lindström, trean, Hanna Hållander och fyran, Gabrielle Wågström i den totala poängligan. I laget finns även bland annat supertalangerna Selma och Selina Aho, systrar till Samuel, Vännäs HC och Sebastian, Skellefteå AIK, samt backklipporna Clara Markeby och Linn Rickmo, bägge med mycket Riksserieerfarenhet.

***

Sist har vi Löven plantskola, U16Elit-laget som krossar allt och alla i deras framfart mot SM-slutspelet. Glädjande, om vi kan säga så, var att Västerbotten misslyckades i TV-pucken, vilket gjorde att de inte fick spela matcher under SHL-klubbarnas scouter. Detta har lett till att det ser ut som att det ”bara” är tre spelare som lämnar klubben till kommande säsong, där målvaktsstjärnan Dennis Wetsergård, klar för Modo, är en utav dem.

7 kommentarer

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Om de slutar 1-2 går de direkt till kvartsfinal, 3-4 till åttondelsfinal, 5-6 förkval till SM-slutspel. Förkval till J18 SM
      I förkvalet deltar lag 5-6 från J18 Allsvenskan Norra och Södra samt seriesegrarna från de regionala J18 Elit fortsättningsserierna, spelas bäst av tre. I åttondelsfinalspelet deltar lag 3-4 från J18 Allsvenskan Norra respektive Södra samt segrarna
      från förkvalet. Lag 3-4 från J18 Allsvenskan Norra respektive Södra väljer motståndare, högst rankade lag väljer först, spelas bäst av tre matcher. I kvartsfinalspelet deltar lag 1-2 från J18 Allsvenskan Norra respektive Södra samt segrarna i åttondelsfinalspelet. Lag 1-2 från J18 Allsvenskan Norra respektive Södra väjer motståndare, högst rankade lag väljer först, spelas bäst av tre. Vinnarna här går till finalhelgen där semifinal och final spelas bara en match.

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Klara är Dennis Westergård och Tobias Aronsson Modo samt Christoffer Björk, Luleå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.