Bloggkrönika: Det rullar på

Björklöven vann i kväll igen, för sjunde matchen i rad för att vara exakt. Detta trots att de inte alls spelade på topp – men Löventåget rullar på.

Björklöven har under 2015 ständigt hittat vägar till vinna matcher. När ena lagdelen eller inte en kedja är på topp är det någon annan som kliver fram. Grunderna sitter där nu lika säkert som ståtlig fura, likväl som laget stort.

I alla lag finns det toppar, i Björklöven har Kevin Lindskoug varit en vinnande målvakt hela säsongen. Men en topp som med tid har vuxit sig allt högre är Mark Hurtubise. Jösses vad bra han är just nu. I kväll blev återigen poäng från hans sida, för nionde matchen i rad. Under sin tid i Löven har han alltid varit ett vasst offensivt vapen, men jobbet utan puck har han inte riktigt orkat med. Nu är det en helt annan sak. Han jobbar och sliter och ständigt är han passningsbar och gör det lättare för sina medspelare att hitta lösningar i uppspel, spelvädningar och ingångar in i den offensiva zonen. Med den ökade orken har även blivit ett än vassare offensivt vapen. Likt hela laget lyser de av självförtroende, annars hade de aldrig vågat sig på tekningsvarianten som Stefan och Mark körde, jo de sa innan tekningen att de skulle testa den.

Löventåget rullar på i full fart för stunden. Frågan är vart det ska stanna i vår? Jag säger som Stefan Öhman sa till mig efter matchen: Den kommer förhoppningsvis bli lång.

***

Jag följde Hurtubise under matchen och förde statistik på honom, på hur han och laget agerar när han är inne på isen. Siffrorna talar sitt tydliga språk.

Man brukar tala om +/- statistik i hockey, hur många mål man är inne på framåt kontra bakåt i spel fem mot fem. I det hade Mark +2 idag. Om vi bryter när det i antal skott och skottförsök för laget offensivt kontra defensivt hade han +9. Om vi tar det ytterligare en nivå till antalet ingångar i offensiv zon kontra defensiv (hur många Löven tog sig in i offensiva zonen jämfört med Almtuna) hade Mark hela +13. Antalet utgångar han hade ur defensiv zon kontra offensiv var +1.

På utvisningsfronten låg han även väldigt bra till. Där hade han +2 i antalet utvisningar laget fick med sig, kontra mot.

Med dessa siffror ska vi även ta i beräkning att hans kedja startade (tekningar) i den offensiva zonen endast fyra gånger under matchen, varav en gång gjorde han mål. Defensivt fick han starta sju gånger.

Dessa siffror på en speltid på 15:36 min är inget annat än imponerande.

5 kommentarer

  1. Oscar

    Kollar man på snittpoäng per match så är det bara Jacob Legace som gjort fler. 1.08 kontra Marks 0.97. Och 32 poäng på 33 matcher är riktigt bra!

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Sant, han var inte speciellt nöjd med lagspelet överlag, men då är det tur att de har ett offensivt vapen i Mark.

  2. Coachen

    Väntar på att vi ska få till ett effektivt pp, tycker absolut vi har lirarna för det där Mark är en av dom. Måste bli effektivare där framöver i kvalspelet, annars blir det tungt. Palme såg för övrigt pigg och jäkligt spelsugen ut igår tycker jag, kul att se och lovar gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.