Därför är Kevin bäst i Allsvenskan

Jag har tidigare salufört Kevin Lindskoug som allsvenskans bästa målvakt den här säsongen. Om vi tar en titt på statistiken får vi förklaringen varför.

Så här ser statistiken ut för målvakterna:

målvakter

 

Vad kan vi då läsa ut av den?

¤ Om vi ser rent till räddningsprocenten har Dan Bakala i Mora bäst procent med sina 92.74, men det är väldigt liten marginal ned till fyra Kevin Lindskoug med sina 92.31. Det ska dock sägas att Johan Holmqvist inte längre står i Allsvenskan så han ska räknas bort. Bara Bakala och Brage har bättre procent.

¤ Sett till målsnittet så släpper Kevin in 2.25 per match vilket bara slås av Jonas Fransson, Västerås med sina 2.08 av de målvakter som är aktiva och som stått minst minst hälften av lagets matcher.

¤ När det gäller att vinna är Kevin trea i statistiken. Både i antal vinster (20) där han har Lars Volden, Rögle (22) och Patrick Galbraith, Karlskrona (25) före sig och i segerprocent är han trea. I den kategorin med 62.50 procent vilket slås av Galbraith (65.79) och Joel Gistedt (66.67) även om den senare stinker i många andra kategorier.

¤ Kevin är också etta i en kategorier. Han har hållit nolla flest gånger med fem nollor.

När man räknar samman alla kategorier och räknar bort Johan Holmqvist som inte spelar i serien längre så är Kevin etta. Han är den som både vinner matcher, nollar lag, räddar bra procent och släpper in få mål per match i snitt.

Känslan har varit att Kevin efter jul varit lite sämre än före.

Så hur ser hans statistik ut efter jul?

360 skott, 34 insläppta
90.56 procent i räddningsprocent
2.62 procnet
En nolla

13 matcher, 3 förluster
77 i segerprocent

Sett till räddningsprocenten har Kevin varit lite sämre, men segerprocenten är egentligen det viktiga och där har han klivit fram i de matcherna där det krävts.

* * *

Vad har vi mer för Björklöven i toppen av statistiktabellerna i Allsvenskan?

¤ Stefan Öhman är sjua i poängligan med 39 (17+22) poäng på 47 matcher, Det gör honom till bästa svensk i poängligan. Leder för Jacob Lagace, Asplöven på 52 (18+34) poäng.

¤ Mark Hurtubise ligger på 20:e plats i poängligan med 32 (14+18) poäng, men då det bara är på 33 spelade matcher är han tvåa av alla, bara Lagace (1.09), snittar fler poäng per match än Mark Hurtubise 0.97 per match.

¤ Emil Lundberg även om han numera spelar med Djurgården delar niondeplatsen i målligan med Stefan Öhman. Den leds av John Henrion, Asplöven med bisarra 30 mål. Dock är Emil Lundbergs snitt 0.52 per match tvåa bakom Henrion.

¤ Stefan Öhman är tvåa i hela allsvenskan i plus/minus med +21, samma resultat som ettan Jonathan Pudas, Karlskrona som har varit inne på nio mål fler framåt. Det troliga är dock att Stefan går förbi med tanke på formen. Mark Hurtubise är fyra i kategorin med +18. Imponerande för den duon utan tvekan

¤ I fjol var Jon Palmebjörk kungen av matchvinnande mål. I år har Björklöven ingen sådan kung direkt. Det är Lucas Sandström, Mark Hurtubise och William Quist som delar 13:e platsen i serien med fyra mål vardera. Greg Squires, Oskarshamn leder statistiken med sju mål.

¤ Emil Lundberg är eller rättare sagt var Björklövens mest effektiva spelare med 17 mål på 72 skott (23.61 procent). Han är trea på den statistiken eller rättare sagt tvåa då Moras Joachim Rodin bara skjutit sju skott. Etta som jag ser det är Jordan Smotherman med sju mål på 29 skott. Bäst av de aktiva i Björklöven just nu är Mark Hurtubise på nionde plats med 14 mål på 89 skott (15.73).

¤ Björklöven har fått mycket skit för sitt tekande i år, men Kim Karlsson har ryckt upp sig och är med sina 55.22 procent 15:e bäst i Allsvenskan. Allra bäst är AIK:s Christian Sandberg med 63.76.

¤ Powerplay är en statistik Björklöven inte vill titta på. Bäst i PP är Stefan Andersson med 14 (4+10) poäng på 19:e plats i serien. Leder gör Västerås Dustin Johner med 24 (15+9) poäng i den spelformen.

¤ Till sist har vi då utvisningsstatistiken. OM vi kollar på totalen så leder Malmös hårding David Liffiton med 118 utvisningsminuter, men i snitt är Jonathan Harty överlägsen med 4,50 minuter per match. Harty har dock missat ganska mycket av säsongen är ”bara” fyra i totalen med 72 utvisningsminuter.

8 kommentarer

  1. Jan-Erik Brännström

    Hej
    Du glömde en viktig sak. Titta på Kevins outfit efter matchen. Så klär sig en lirare med självförtroende. Jag avskyr när tränare och i viss mån spelare, en god tid efter matchslut, ställer sig framför kameran iförda urtvättade overaller. Det har blivit mycket bättre, förmodligen efter order från liga vd:n, men det finns lite mer att göra. Titta på NHL, där släpps inte en spelare ut ur omklädningsrummet utan skjorta, slips och kavaj. Vi måste hålla på vår image. Tack för ordet..

  2. Sjöbba

    Kevin är grym – en kalasvärvning.
    Viss skillnad mot Raycroft kan man konstatera utan djupare analys.

    Vad är oddsen att få behålla Kevin, eller risken att tappa honom?

    En til fråga: Hur många procent roligare är ditt jobb i år, jämfört med samma tid ifjol?

    • Gustav

      Alltså varför är det så dålig respons på kommentarerna från er bloggförfattare? Viss skillnad mot konkurrenten löven4ever

      • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

        Jag har blivit sämre på att svara sista tiden. ber om ursäkt för det. Haft lite mycket att göra. Ska försöka bättra mig.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag tror att Löven får behålla honom. Han har kontrakt med Löven och i SHL är han ingen given förstamålvakt. Jag tror att han vill stå så mycket han kan och med ännu en säsong i Löven kan han nästa år vara en förstamålvakt i SHL och då kan han lämna. När det gäller mitt jobb så är det klart roligare. Så är det. Jag var spyless på förluster efter fjolårets säsong. Det bara sög musten ur en även som journalist att ständigt möta spelare som sportsligt och mentalt inte mår bra.

      • Sjöbba

        Då finns det gott hopp för nästa år – med Kevin i buren.
        Givet att Allsvenskan devalveras och om budgeten tillåter och Walltin är kvar borde vi kunna sikta på att börja nosa på toppen.

        Jag förstår att förra året var drygt. Jag minns några bedrövliga matcher jag såg på Play. Troja borta i januari, det var en lågpunkt. En av flera då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.