Träningsrapport 20/2 2015

Det var en mycket lugn och kort träning på fredagen innan matchen mot AIK imorgon. Nicklas Johansson är ett osäkert kort. Annars är det ganska klart hur laget ska spela. Här kommer en träningsrapport.

När, var hur?

Björklöven tränade mellan 11.00 och 12.30 enligt istiden, men de blev bara ett kort pass. 10.50-11.15 med bara målvakterna och sedan drygt 25 minuter med alla gemensamt. Sedan nötte vissa spelare extra från 11.40 till 12.10.

Laguppställning:

Målvakter: Kevin Lindskoug, Johan Mattsson.

Grön:  Alexander Hellström, Tobias Björklund – Jon Palmebjörk, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Felix Maegaard-Scheel.

Blå: Karl-Johan Lundström, Samuel Lundberg (J18) – Tommy Wargh, Mats Lavander, Henrik Nyberg

Vit: Stefan Andersson,, Tobias Aronsson (J18) – William Quist, Kim Karlsson,Jesper Thörnberg

Röd: Per Hållberg, Timmothy Norlund – Mark Hurtubise, Stefan Öhman, Lucas Sandström

I grått: Nicklas Johansson & Rasmus Edström

Saknades: Jonathan Harty.

Träningen:

¤ Uppvärvning med mottag, pass, mottag och avslut efter bågåkning

¤ 2 mot 2 spel från röd linje i fart

¤ 5 rw mot 3 inspel i zon och sedan spel med snabbt avslut

¤ 5 mot 2 inspel i zon med spel till snabbt avslut

Noterat:

¤ En lugn, näst intill slapp träning från Lövens sida. Det kändes nästan som en dagen efter match träning även om det var dagen före match.

¤ Trots ett bedrövligt powerplay senast mot Almtuna så körde Löven ingen ren PP-nötning på träningen utan mer generellt inspel i zon med femmorna.

¤ Samuel Lundberg och Tobias Aronsson från J18 tränade med Björklöven. Detta då J20 redan hade åkt till sin match ikväll med bussen när träningen var. Oskar Matushkin ska spela med J20 i helgen, därför var han heller inte tillgänglig. Jag måste dock säga att båda killarna gjorde det bra.

¤ Efter träningen stod Mats Waltin kvar och körde extra med båda J18-backarna. Han var väldigt intensiv och jag kan tänka mig att det var lite häftigt att få köra själv tillsammans med A-lagstränaren. Även intressant att Waltin lägger tid på detta.

¤ Nicklas Johansson körde visserligen i grått efter smällen han fick mot axeln i matchen mot Almtuna, men med tanke på att han var med på de flesta av övningarna och med tanke på att hans skott såg så pass bra ut utgår jag ifrån att han spelar. Rasmus Edström däremot spelar inte. Det gör inte heller Karl-Johan Lundström som är avstängd en match till.

¤ Intressant att Tommy Wargh spelade forward på träningen. En gammal dröm att han ska spela forward, avslöjade Waltin när jag frågade. Han lär dock inte vara aktuell just till den här matchens som forward då Löven har sån backbrist.

9 kommentarer

    • Enrico

      Visst är det märkligt! Tidigare har ju gamla meriter gett både speltid och förtroende i den här klubben. Nu tvingas de tydligen kämpa för att återta sin plats, trots att de är födda i Umeå och sprutade in mål ifjol.

  1. Peter Bäcklund

    Waltin gör verkligen succé! Gillar meningen du skrev: Efter träningen stod Mats Waltin kvar och körde extra med båda J18-backarna. Han var väldigt intensiv och jag kan tänka mig att det var lite häftigt att få köra själv tillsammans med A-lagstränaren. Även intressant att Waltin lägger tid på detta

  2. Coachen

    Lite märkligt att man trots tveksamt pp i tisdags inte avsatte tid för det. Känns som att ett effektivare pp är en förutsättning om vi vill hota i kvalmatcher framöver. Waltins agerande med junisarna ska hyllas!

  3. Rolf

    Gustav, tack för en bra blogg och fantastiskt bra liverapportering som du och dina kollegor har bjudit på hela säsongen.
    Jag har två reflektioner:
    1. Behåll ert liverapporteringsverktyg. Jämfört med andra tidningar är ert verktyg mycket bättre. Man får en bra översikt över laguppställningar, statistik och målskyttar. Sedan är det lätt att scrolla bakåt för att se tidigare händelser. Jämfört med VLT, Länstidningen mfl så är ert verktyg super! Så behåll det även nästa säsong!
    2. Har ni sparat kommentarerna från säsongen som gått? Skulle vara kul om ni kunde göra en genomgång så att man får en inblick i hockeysupportrarnas psyke. Minns där under hösten när var och varannan kommentar var ”Avgå alla” och ”Skeppa Waltin och Wener”. Och nu är ju kommentarerna fyllda av hyllningar. Hade varit kul att nu mot slutet få se hur utvecklingen i kommentarsfälten har gått!

  4. Carl Hammar

    Undrar över statusen på Harty. Kommer han lira snart? Skulle vara schysst om du/ni på bloggen skulle kunna kolla upp det.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Osäkert om han spelar mer i år. Samma skada som tidigare. Höften. Kan kräva operation, men de väntar till efter säsongen då han möjligen kan spela några matcher till den här säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.