Bloggkrönika: ”Nu står Löven i ett vägskäl”

Efter sju raka segrar kom så förlusten. Märkligt nog var det mot nästjumbon AIK, men vi borde egentligen sett det komma redan med tanke på hur matchen mot Almtuna såg ut. Nu är frågan. Var går Björklöven nu?

Det blev en solklar förlust mot AIK på Hovet. Hemmalaget var förtjänta av segern då Björklöven inte kunde kapitalisera på starten i första perioden, då de kom ut som proppmätta stjärnor i andra och fortsatte ta dumma utvisningar i tredje.

Nu står Björklöven i ett vägskäl och kan antingen vara nöjda med vad de presterat och glida med eller ta näste steg och gå mot det omöjliga.

Ni kan ju börja med att kolla så att ni läst och sett allt jag redan matat ut från matchen.’

Björklöven föll trots drömstart

TV- Waltn: Mycket att fundera på

TV – Thörna: ”Alldeles för dåligt”

TV – Andersson: ”Onödig förlust”

4 snabba efter förlusten

Krönika: ”Dags att fixa powerplay nu!”

Jag betar av inställningen i matchen, Björklövens powerplay och matchen i min krönika på webben, men ska jag tillägga något om powerplay så är det intressant att höra att Björklöven verkligen jobbat med detaljerna. Waltin berättar att de jobbat med video nu och analys för hur de ska spela. Jag har själv sett hur de nött på träningarna. Nu är nästa steg enligt Mats att bryta ned i detalj, nöta och ännu mer specifikt kika på vilka som ska spelas. Jag säger: Välj ut en femma specifikt, låt den nöta rejält, lägg allt fokus på den och spela den 1.30 i varje PP.

Går det att vända något som över lång tid varit så dåligt? Waltin har ju skapat diamanter av gråsten tidigare så låt oss se om han kan göra det här.

Tillbaka till vägskälet. Som förening måste Björklöven redan vara nöjda med vad de presterat. Skulle de nu avsluta serien lite svagare och sedan harva sig genom playoff-serien lite sådär och sluta fyra eller femma. Alla skulle ta av hatten efter säsongen. Då är det bara att ta av hatten och sikta framåt. Det andra alternativet är att fortsätta spela som Björklöven gjort i sex av de sju raka segrarna och sedan ta sig till en sjumatchersserie mot ett SHL-lag som oavsett resultat kommer att vara magisk.

Då kommer det att krävas något annat än vad vi sett de senaste två matcherna, det kommer att krävas ett bättre powerplay, det kommer att krävas att laget fortsätter att utvecklas. Det kan ske, men då måste killarna kasta allt som heter att vara nöjd i närmaste papperskorg omedelbart.

* * *

Det har varit många klagomål på domaren på slutet. Därför vill jag berömma David Bergman. Jag håller inte alls med om alla domslut, men han hade kontroll på matchen. Vad skönt det är med en hockeymatch där domaren har kontroll.

Till sist. Bäst på Johanneshovs isstadion var Green Devils. De sjöng, sjöng och sjöng. Trots att Björklöven förlorade ägde de sönder Black Army på deras hemmaplan och där måste jag säga att det är lite skamligt. AIK håller på att hamna i kvalserien och det är 2700 på Hovet. Bry dig om mig minst när jag behöver det som mest. Nej. Det är inte så ramsan går. Hatten av till GD som levererar kväll efter kväll.

7 kommentarer

  1. WN

    All heder till Green Devils (ca 25-30p) men det var ca 200-250 övriga lövare på sittplats brevid/under som även de hejade och sjöng. Är jävligt trött på att att det bara är GD som får cred. Missförstå mig rätt, de förtjänar cred, men även övriga lövare! Alla söderlövare och de som åkt ner från Umeå är också bidragande till den goda stämningen som var. Sittplats får ofta oförtjänt kritik, detta gäller även i T3.
    Trist att vi som var på plats (alla, för vi är ju på samma lag 🙂 ) inte fick se en vinst och ett Löven på tå, det hade vi förtjänat! Men nu är det ny match på tisdag, då kör vi igen!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Du har naturligtvis 100 procent rätt. När jag säger GD menar jag alla Lövenfans som gjorde matchen till en hemmamatch på bortaplan. Inte bara dem som stod just ovanför ”stålkanten” som markerar bortastå,

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Nej, det har förlorats en match, men spelmässigt har Löven gått åt ett klart sämre håll- Nu hittar de antingen tillbaka till spelet de haft efter nyår eller så är det nöjda med vad de presterat och myser på som i senaste två matcherna Två vägar alltså att välja.

  2. Erik

    Bara hoppas vi får tillbaka några backar då tror jag det går åt rätt håll! Shl-hållet. Va på hovet igår, och en mkt pissig match. Men tror på uppryckning. Som du svarade på GD kritikern här ovanför. Självklart förstår man att när du säger GD så menar du alla som står å sjunger och hejar. Kunde varit bättre tryck igår men många deppade ihop tidigt tyvärr.

  3. Enskedelövare

    Jag var på hovet igår och på det förra mötet mellan lagen.
    Trots att vi vann då tyckte jag ändå att spelet var som dag och natt.
    Det visade ett lag i självförtroende och ett lag som visade klass.
    Igår fanns inte den där extra skärpan,samtidigt som vi tog onödiga utvisningar och att AIK var hungrigare.
    Är säker på att vi kommer att studsa tillbaka och vara i form när det börjar hetta till.
    Håller dock med om vårt PP som inte såg bra ut igår,där behöver det nötas en del.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.