Bloggkrönika: Löven sämst när det gällde

Innan säsongen var Björklöven bespottade och uträknade, de började säsongen tungt men vände till något positivt. Den senaste veckan har de fått staden att drömma – men när det skulle till att avgöras var de som allra sämst.

Björklöven hade två matchbollar, den första spelade de bort hemma mot Hästen. Trots det debaclet hade de en gyllene att avgöra det hela i Ängelholm. Men den chansen tog inte laget utan de vek ner sig fullständigt. Stora arga män hade förvandlats till rädda småpojkar som Rögle fullständigt åt upp.

Trots att det känns väldigt tomt för stunden för alla som följer laget så kan ni alla vara stolta över lagets enorma prestation. För ett år sedan krävde alla allas avgång då de klarade sig kvar via kval. Innan denna säsong var laget uträknat men trots detta tog de sig till slutspelsserien mot alla odds. Fansen krävde förändringar och förändringarna kom. Förändringar som ledde laget till slutspel – men det är klart att det hade känts bättre om laget hade avslutat den matchen på ett bättre sätt.

Anledningen till det är den så pass tunna trupp Björklöven haft att tillgå. Om vi blickar tillbaka till när laget började vinna så var det aldrig några lätta vinster. Laget fick gå väldigt hårt på deras bästa spelare och just det tror jag är anledningen till att avslutningen blev så svag som den blev. Kraften och energin var helt enkelt slut efter 2-0-segern mot Malmö – laget har kämpat stenhårt hela säsongen och när de kunde knäppa Malmö på näsan så blev de där och då mätta på framgångar.

I stället för en fortsatt dröm om SHL får Löven ta sommarlov och fokusera på att på börja lagbygget till kommande säsong. Här har Grönberg (om han blir kvar) en väldigt viktig uppgift. Klart är att Kevin Lindskoug kommer att lämna, vad händer med övriga spelare? Ja, det är frågan, men vad som än händer på spelarfronten får inte Löven vika av från det påbörjade föreningsarbetet. Att inte vika av en tum från det, då kan Umeå återfå drömmen om SHL kommande säsong.

27 kommentarer

  1. Niklas

    Tycker grabbarna gjort fantastiska prestationer efter jul. Jag kan dock inte komma runt det faktum att om domaren dömt rätt i Karlskogamatchen hade Löven hamnat på samma poäng som Malmö men med bättre målskillnad. Det känns inte bra. Läge för att lämna in protest, överklagan etc……?

  2. Sjöbba

    Ja, bensinen tog slut till sist.
    Det är nog en korrekt analys att truppen var för tunn.
    Med Lundberg borta och även Palme och Felix blev det tunt.
    En riktig bra säsong och ett grymt 2015 dock.

    Planen från början var väl aldrig att slåss om SHL-platser. Detta var ändå ett steg i rätt riktning. Bra gjort Grönberg, Walltin och Wener.

    Finns sportchef och tränare kvar till nästa säsong finns det chans att etablera sig som ett topplag i allsvenskan. Det är det naturliga nästa steget, på vägen mot drömmen om SHL.

  3. Enrico

    Rögle slog alla.
    Hästen slog alla utom Rögle.
    Björklöven slog alla utom Rögle och Hästen.

    Malmö slog bara Mora och BIK.
    Mora slog bara BIK.
    BIK fick stryk av alla.

    Löven var ett av de tre bästa lagen i denna serie, men tyvärr räcker det inte då Malmö fick välförtjänta bonuspoäng för att de var bäst i grundserien, samtidigt som den stulna poängen i Karlskoga känns ruskigt tung just nu.

    Vill ändå säga att jag är sjukt stolt lövare, och för första gången på länge är det kul att följa laget efter år mest präglat av ”sportångest”.

    Tack för en underbar säsong!

  4. Niklas

    Grymt jobbat av grabbarna. Kan inte sluta tänka på var de hamnat om domarn dömt rätt i matchen mot Karlskoga. Samma poäng som Malmö men bättre målskillnad. Läge för protest, överklagan, etc…??

  5. Mats

    Har ”bara” 40 mil hem från Ängelholm och visst är det tungt men inte så tungt som efter torsken i Oskarshamn 6jan då negativt kval hägrade. Nej stolt över lagets enorma utveckling. Vilken säsong långt över förväntan tackar tackar Löven.

  6. Ka

    Bra kämpat löven utifrån förutsättningarna!
    Två chanser att avgöra men lyckas det inte har man inget att göta i ett direktkvla till shl. Synd, det fanns en gyllene chans. Se bara på Hästen, debutant som går vidare, stora hatten av.
    Ta lärdom av detta, värva rätt spelare inför nästa säsong, hoppas på en större trupp då löven är skadebenägna, grundträna bättre, tydligen saknas en hel del där, behåll tränatstab och sportchef för kontinuitet.
    Kan inte låta bli att imponeras av Vita hästen, vad har dom som inte Löven har?

    • SkanstullsLövet

      Ingenting, det är en femmatchersserie vi pratar om. Det gäller att ha flyt i rätt läge och det har inte Löven haft. Jag tippar att Hästen får stryk med lätthet mot Modo.

  7. Löve

    För Evigt och för ALLTID! LÖVEN!
    Är otroligt stolt över grabbarna. Att vara nöjd om att man klara sig ovan negativt kval till det vi fått uppleva dessa sista veckor… helt otroligt. Att visa att vi INTE är ett bottenlag i AS kommer att göra det lättare för oss på värvningsfronten. Ser fram emot en ny säsong… Nu börjar sillyn!
    Klart att man hoppas på mer, men går ändå inte att förringa årets framgångar..

    väl kämpat!

  8. Robin

    Vilka kommer till flyget??? De är de minsta man kan göra efter denna supersäsong!!!

    Kl 11 i morn på ume flygplats!
    varje dag livet ut grön ocH Gult!!

  9. Coachen

    Tycker det är aningen för rubrikskapande och onyanserat att skriva att Löven var sämst när det gällde istället för att rubrikmässigt på nåt sätt tacka för den överträffning av målet som har nåtts den här säsongen. Slå in spiken är ju rätt tacksamt men jag hade hoppas på en lite positivare resumé än så. Är ju dock inte förvånad av din rubrikvinkling då jag överlag tycker att dina inlägg har alltför mycket rubrikhysteri över sig… Själv så skulle jag i en rubrik tacka för säsongen som varit, hylla allt å alla å blicka framåt. Saneringen av ekonomin är förhoppningsvis avklarad å satsningen uppåt kan därmed accelerera- vi i publiken ställer redan upp!!

  10. matye

    TACK LYTH!!!! FÖR ATT DU DÖMDE BORT OSS I KARLSKOGA. Målet blev avgörande. Du är och kommer alltid vara hatad i Umeå. Hoppas du inser vilken förbannat dålig domare du är. Hoppas du inser det och slutar döma. Ni som vet se till att detta hamnar i ett forum så han kan se det. Schilken kan också läsa detta. Fyyyyy fan.

  11. Ray

    Vart gick Kevin?
    Varför skriva 2 år om det inte är intressant?
    Hoppas Kevin verkligen får en riktigt chans. Bakom tex Hudashek blir det få matcher.

    Vem får vi istället?
    Khk:s eller Hästens?
    Tar också gärna någon 2 eller 3 från Örebro.

  12. Robban

    Visst var löven sämst när det gällde men sammantaget har laget gjort en mycket fin säsong. Hatten av även för Karlskrona & Vita Hästen som gjort det ännu bättre. Inte så konstigt att Kevin som skåning vill återvända söderut om han får chansen i en bra klubb.

  13. Eric

    Stolt somfan. Nu bygger vi vidare. Hoppas på samma uppdatering från vk under silly och nästa säsong. Bra jobb, även om jag kan tycka att det körts hårt med rubrikerna ibland. Hade vi fått in edblom istället för att tappa Emil och varit lika skadedrabbade som andra lag hade vi spelat några matcher till.

  14. KALLE

    Löven ska ett STORT tack för en bra säsong och vilken två bra tränare löven har walltin och wener kommer ta veckor av att åter hämta sig björklöven bytter alla för mig det är över och kevin lycka till om du lämmar björklöven jag önskar du stannar i löven en har sätt er med och mot vind så är en supporter väntar på nästa säsong tack bjökrlöven nu är tungt mycket tungt

  15. Carl

    Fråga,

    Hur funkar det nu när Kevins kontrakt bryts pga att han går till en SHL-klubb?

    Blir det så att han köps loss på, så att Löven får ekonomisk vinning av det, eller är det en klausul och vi bara får bita i det sura äpplet?

  16. lapplövet

    jag kan bara hålla med om att det känns förtvivlat att vi blev bestulna på ett mål och därmed en poäng som betydde att vi inte gick vidare till spel om en shl plats detta horribla domslut kunde ha kostat en shl plats med massor av sköna slantar men lyth skänker nog oss inte en endaste tanke på vad han ställt till med

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.