Silly season är här

I går tog hockeysäsongen slut för Björklöven och nu tar en annan säsong vid – nämligen silly season. De kommande veckorna/månaderna ska truppen för säsongen 15/16 spikas.

I dags läget ser det ut enligt följande:

Spelare på kontrakt:
Kevin Lindskoug
Stefan Andersson
Tommy Wargh
Victor Ekeståhl-Jonsson
Kim Karlsson
Mats Lavander
Felix Maegaard-Scheel
Jon Palmebjörk
William Quist
Lucas Sandström
Jesper Thörnberg
Emil Wrenman

Utgående kontrakt:
Johan Mattsson (lån från Djurgården)
Tobias Björklund
Rasmus Edström (lån från Skellefteå)
Jonathan Harty
Alexander Hellström
Per Hållberg
Karl-Johan Lundström
Mark Hurtubise
Nicklas Johansson
Henrik Nyberg
Stefan Öhman
Juniorer som spelat i a-laget med utgående kontrakt
André Ekström
Markus Lindholm
Tom Renström
Erik Lindahl
Gustav Jonsson
Simon Lundström
Timothy Norlund

Ryktas bort:
Kevin Lindskoug (Har SHL-klausul och flera klubbar jagar honom och enligt uppgift har han ett tvåårs-avtal från Leksand att ta ställning till)
Alexander Hellström (Örebro ryktas ha visat intresse)

Ryktas in:
Kirunas målkung Oscar Fredriksson ska enligt uppgift ha varit på tapeten.

På ledarsidan:
Både Mats Waltin och Patric Wener har 1+2-kontrakt. Båda Löven och tränarna själva har fem dagar på sig att bryta kontraktet innan det fortsätter i två år, så kontinuiteten på ledarsidan bestäms inom en väldig snar framtid.

Nåväl, en spännande vår kommer det att bli, en sak som är säker är att efter denna framgångsrika säsong har Björklöven stärk sina aktier på spelarmarknaden, vilket kommer underlätta spelarrekryteringen.

 

20 kommentarer

  1. Hasse Båth

    Leksand låter konstigt när Alsenfeldt är så pass bra.Och Leksand är kanske inte ens i SHL snart

  2. Målis

    Tycker vi har ett bra utgångsläge! Nu blir det de vanliga känslorna när men vill ha truppen spikad snabbt samtidigt som man förstår att det är bra med is i magen.

  3. Is

    Alsenfelt har inte varit lika bra i år som ifjol och lär bli utbytt… Risken är nog stor att Kevin spelar i Leksand om dom håller sej kvar i shl

  4. Tiny

    Behåll juniorerna Simon Lundström och Markus Linholm.
    Båda levererade från första stund och stort med.

  5. peder

    Kevin vill utvecklas ännu mera och vill ha första spaden. Får han första spaden i leksand så lär han få mycket att göra iaf. Hoppas innerligt att han blir kvar i löven

  6. Nils

    Av de spelare med utgående kontrakt, skulle jag endast vilja behålla: Öhman, Hellström, Niclas Johansson och ev hurtubise.
    Önskelista: producerande backar!

  7. tjot80

    Nio forwards klara, Öhman å Mark borde få förlänga om dom vill. Isf elva på kontrakt redan, kan de bli två till, i bästa fall tre? Känns som att de behövs mer tyngd och speed där. Mycke kommer ju hända på backsidan iaf. Intressant!

  8. gustav

    dessa borde behållas i A-laget

    Tobias Björklund (som utfyllnad)
    Jonathan Harty (lagpolis)
    Alexander Hellström (nyckelspelare)
    Mark Hurtubise (nyckelspelare)
    Nicklas Johansson (fjärde)
    Henrik Nyberg (som utfyllnad)
    Stefan Öhman (nyckelspelare)

  9. H stå vänster

    Prio 1: Ledarstaben
    Spelare: Öhman, Kevin. Acke
    Varumärket Björklöven är galet starkt, var är Umeås näringsliv? Bygg vidare på detta, bygg en dynasti…Walin vid rodret, låt oss bli det andra fruktar, inte en klubb likt Asplöven som skapar spelare som andra hämtar. Frågan är: Vad ska vi vara?

    • Tobbe

      Var är Umeås näringsliv?? Via mitt företag har jag lagt nästan en halv miljon, många företag i Umeå mycket mer, handlar inte om att företag inte vill se och hoppas på bra hockey i denna stad. Men har man en förening som inte tar hand om sponsorer utan bara anser att mycket vill ha mer så tappar företag intresset, som inför denna säsong då man hade mindre pengar in tid föreningen.
      Har inget med truppen eller spelarna att göra, men personligen så känns det tråkigt att klubben tar emot pengarna sen stänger dörren till oss företagare.
      Jag jag håller inte med dig att vi företagare inte hjälper till….

      Men är nöjd med hur truppen och ledarna gjort denna säsong

      • H stå vänster

        Tror du missförstod lite/jag var otydlig (lätt att vara det den tiden;)
        Självklart finns det redan idag företag som, liksom ditt, bidrar starkt ekonomiskt för att klubben ska må bra. Precis som du även beskriver det har jag dock känslan av att man från föreningens sida kan göra ännu mer för att stärka och vidarutveckla det samarbetet över tid. Därför är det viktigt med kontinuitet även kring laget, att man bygger långsiktigt i allt. Tror ingen lövare vill ha tillbaka ekonomi rubrikerna som vi haft tidigare år.

        • Tobbe

          Håller med dig i frågan att vi inte vill ha tillbaka minus siffror, tror dock att ödmjukhet från förenings sida skulle underlätta, man borde känna mer tacksamhet att man får in pengar från företag (inte bara mitt), man överlever inte bara på publik intäkter i dag utan majoritet av inkomsten kommer från företag, är säker på att om björklövens styrelse blir mera ödmjuka mot oss sponsorer så kommer vi att bli mera ödmjuka tillbaka, för vi som upplevade 87 är fortfarande höga tankar och hoppas på mera framgångar:)

  10. Coachen

    Går lite mot strömmen och säger tveksamt om vi ska lägga stora pengar på att ha försöka ha kvar Hurtubise. Tycker han alltför ofta är ojämn och osynlig i täta matcher, att han borde kunna tillföra mer i viktiga lägen. Vet inte om han har monsterlön och kanske kan man hitta en ännu bättre importspelare som tillför ännu mer, om vi nu vill ta nästa kliv. Å Harty som lagpolis, då tar jag hellre Hellström i den rollen. Harty förtjänar inte nytt kontrakt i mina ögon. Kevin, Hellström och Öhman är de tre viktigaste förutom Waltin såklart.

    • Löven104

      Håller med i allt du skriver helt rätt , backsidan är nog viktigast att förstärka .
      Även viktigt att sportchef Grönberg stannar som har gjort ett mycket bra jobb.

    • Hasse Båth

      Håller med dig där.Tycker Hurtubise känns lite trött ibland.Harty är utvisad eller gör en groda.Kanske en bra lagpolis men måste finnas bättre backar på marknaden.

  11. Heja Malmö

    Klockrent, en till anledning att hålla på Malmö. Malmö kanske inte är roligast i världen. Men Leksand bluffade sig upp med skulder man aldrig kunde betala tillbaka och lät lönegarantin betala löner. Min högsta önskan är nu att Malmö går upp och Leksand får sanera ekonomin och börja om i ettan precis som vi. Rätt ska vara rätt.

    • Sven

      Så du jämför Leksand med Malmö då det gäller ekonomisk dopning och tycker Malmö skall ses i ljusare dager i jämförelse? Hur ironisk får man egentligen bli?

  12. Pingback: Lindskoug till Leksand | Lövenbloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.