Waltin lämnar Löven

I dag (måndag) lämnade Mats Waltin besked till spelartruppen om att han lämnar laget, redan efter en säsong. Anledningen till varför vill han inte gå in på.

– Jag lämnade besked till klubben redan i lördags och i dag (måndag) har jag berättat för spelarna, säger Waltin till VK/Folkbladet Sporten.
Mats Waltin vill inte gå in närmare på orsak till beslutat att lämna Löven.
– Det är skäl jag inte vill gå in på, men jag har inget klart med något annat uppdrag, säger Waltin.

Då blev det så som ryktet sa redan vid jul – tråkigt.

Vad händer nu. Vad kommer det att betyda att Löven återigen måste börja om på tränarfronten. Ja det kan bara framtiden utvisa – men klart är att tränarfrågan måste flyttas upp som absolut prio ett!

29 kommentarer

  1. Enskedelövare

    Så oerhört tråkigt,den bästa tränaren vi har haft sedan ”Virus” och Slettwoll.
    Vad tror du är skälet Gustav?
    Tror du att Wener tar över sysslan som ensam tränare med en assisterande?

    • Gustav Pettersson

      JAg hoppas inte det. Det skulle vara en katastrof. SOm jag ser det har han inte den statusen i spelartruppen.

  2. tjot80

    Sjukt tråkigt… Kändes som att vi äntligen hade en bra tränare och något att bygga vidare på, men men… Kan ju bli bättre också, få väl hoppas…

  3. B-G Wikström

    Så fruktansvärt tråkigt. Bästa tränaren på väldigt länge. Snacka om att han fick laget att lyfta och tro på sig själva. Hur många underlägen hämtades upp i sista perioden ?
    Tusen tack Mats Waltin ! Det känns verkligen tungt att du slutar, men jag vill verkligen önska dig stort Lycka Till med vad du än tar dig för. Och välkommen tillbaka !!!

  4. Söderlöv

    Here we go again…………………. faaaan helt enkelt ju!! När man hade utelämnat hoppet för en gångs skull när det gäller Löven och började se framtiden som verkligt ljus, då hoppar han av som styrt skeppet i rätt riktning!? Botten pluggen åkte rakt ur båten nu, finns det möjligheter till att det kommer in nån som kan plugga igen hålet så vi kan börja styra mot land tro?

  5. Enskedelövare

    Ok Gustav,då hoppas jag på att han inte tar över själv.
    Tråkigt som sagt,nu hoppas vi på att Grönberg blir kvar och löser det här med tränare.
    Kan Mats skäl vara att Grönberg inte förlänger heller?

      • Etunalöv

        Inte likt dig Erik, att hålla inne med en sådan åsikt…
        Nästa fundering är ju om även Grönberg ska kasta in handduken? Hoppas innerligt att han blir kvar, tycker ändock att han gjort det bra. Sedan måste det ju underlätta att kunna börja med tränarrekrytering direkt utan att även denna gång börja med att hitta sportchefen…

  6. Peteranderssonssnus

    Tråkigt. Andreas Appelgren fd Leksand eller Anders Forsberg fd MoDo skulle vara bra alternativ som visar att vi är redo för nästa steg.

  7. Nils

    Så trist! Det enda som kan bli bra utav detta är om Slettvoll erbjuds ett livstidskontrakt!
    Gustav kan du va snäll och ringa Slettvoll och höra efter om han skulle kunna tänka sig att ta över som tränare?

  8. RobZombie

    Jag hoppas att det vi för en gång skull kan ha en diskussion utan att snacka om att Slettvoll ska tillbaka. Visst killen tog oss upp i Elitserien två ggr, men det var 1978 och 2000. Slettvoll VAR en mycket bra tränare. Det har runnit väldigt mycket vatten under broarna sen dess. Och sedan han lämnade Löven 2001 (efter att ha ramlat ur elitserien) så har han fått sparken från de tre tränaruppdrag han har haft. Sista uppdraget var för över 5 år sedan. Så även om han är en pigg gubbe som har många kloka och roliga åsikter så måste vi inse att han är lika aktuell som tränare som att Hans Jax skulle vara aktuell att ta en plats som center i nästa års trupp. SÅ alla ni som tänker ropa efter Slettvoll. Tänk igen. Det är tid att gå vidare!

  9. Kalle

    Är rätt säker på att detta var det bästa som kunde hända klubben Björklöven. Det är få spelare, såväl befintliga som nya, som accepterar det s.k ledarskap som W &W utövar.

    • Jörgen Sällergård

      det är ingen syförening..sist vi hade en tränare som inte va så poppis/kompis va när sasja tränade o då var det på vippen till elitserien… efter det har de bara varit soppa tills nu

  10. Ibrahimovic

    ”- Det är skäl jag inte vill gå in på, men jag har inget klart med något annat uppdrag, säger Waltin.” Ut med språket, det här blir ju bara löjligt…

  11. Robban

    Nu vill man ha en jävligt bra förklaring till varför båda tränarna vill sluta trots en fin säsong sportsligt sett. Vad är felet i klubben? Löven behöver kontinuitet & det här är ett mycket tungt bakslag inför nästa säsong.

  12. Knutte

    Respektive familjer vill nog inte att W/W långpendlar som dom gjort från Mora/Stockholm. Sportchefen har inte heller flyttat på sig.

  13. Tudor

    Inte överraskad, snarare lättad. Det lövenhjärta och klubbkänsla för de gröngula som finns i laget var W oW på väg att krossa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.