Många om bollen

Först Anders Forsberg och Tommy Jonsson – nu är även Leif Strömberg med om att slåss tränarjobbet i Löven. Utöver dessa har även Tony Zabel anmält sitt intresse.

Det var nog väldigt många år sedan Björklöven hade så pass namnkunniga tränarnamn att ta ställning till. Löven är en anrik förening och genom deras påbörjade arbete som gav dem en plats i slutspelet har de nu återigen blivit attraktiva.

Löven diskuterar med en rad olika namn och jag hoppas att de kommer att presentera en tränare i slutet av nästa vecka eller i början av veckan efter det. Även om de har många tänkbara kandidater att ta ställning till får de inte bli en långbänk, varken från Lövens håll eller från tränarna själva. Jag vill se att Löven kommer till ett snabbt avslut så att tränaren så fort som möjligt får börja sitt arbete. Detta av två anledningar.

1. Desto senare en tränare kommer in desto längre halkar man efter i förberedelserna av säsongen. Det är ingen avancerad vetenskap att de lag som rekryterar senast är de lag som får det jobbigast under hösten. Det tar ett bra tag att sätta sin prägel på laget.

2. Spelare fungerar så att de vill veta vem som tränar laget för att det ska vara intressant att skriva på för ett lag. De vill inte riskera att hamna i ett lag som kanske kommer att ledas av en tränare som inte gillar en eller som inte spelaren inte gillar.

Arbetet går för fulla muggar och det är många om bollen – Löven lockar.

14 kommentarer

    • Janne

      Inte Strömberg! Han verkar vara desperat?… allt verkar vara intressant för honom.

      Zabel, vet ej?

  1. Jocke

    Nu är det hybris av skribenten! Här kan man läsa att tränarna står i kö, nästan längre än kön när Apple släpper en ny Iphone… kan man få en känsla av
    Är det någon tränare som sagt att ”Jag VILL ha jobbet som Björklövens tränare!!” ?
    Inte de självklara pk-svaren som alltid kommer när man frågar den typen av fråga..”Björklöven är ett intressant alternativ etc…” Ett sånt svar betyder lika mycket som när Petrus förnekade Jesus tre gånger.
    Det är inte många arbetslösa eller blivande arbetslösa hockeytränare som är så korkade att de säger nej direkt till ett jobb. Det vore ju som att skjuta sig själv i foten när a-kassans dagar börjar ta slut. Ett jobb är ett jobb även tränare i Löven.

  2. Sven

    En så bra tränare som Strömberg som bl a tränat lag med majoriteten NHL-spelare och gjort det bra kan Löven bara drömma om. Ett stort plus för Löven att nämnas i samma mening som Leif Strömberg.

    • Ellge

      Jag hoppas verkligen, verkligen att vi slipper Strömberg som tränare. Jag kan inte med den mannen. Han pratar bara runt i fabler och känns allmänt dryg. Javetint, men hans profil känns så långt ifrån ”mitt Löven” man kan komma. Tycker inte han har fått ut så mycket ur favorittyngda MIF och LIF under dom sejourerna.

      Nä Tommy Jonsson går nog min röst på, eller så vore drömmen Harald Luckner…

    • kaLLe aNKa

      Leif Strömberg var intresserad av jobbet även denna säsongen som var. Men fick inte jobbet, hur gick det utan han?

      jo 6:a och ett bortdömt mål fån direktkval till SHL.

      Anders Forsberg, 48, tränare Modo
      Deklarerad inkomst: 1 631 800 kr. (Tredje högsta lönen i shl bland tränarna)

      Tommy Jonsson, 43, tränare Brynäs
      Ingen uppgift.

      Tony Zabel, 43, assisterande tränare Djurgården
      Deklarerad inkomst: 512 000 kr.

      Fotnot 1: Deklarerad inkomst gäller för inkomståret 2013, om inte annat anges.
      Fotnot 2: Alla inkomster behöver inte komma från respektive persons ishockeyengagemang.

      källa Aftonbladet. (Plus)

      Leif Strömberg, skulle han ha bättre lön än Anders Forsberg? Det har jag svårt att tro, är han en bättre tränare? Det skulle jag ha mycket svårt att tro.

      När man hör gubben kommentera olika matcher på viasat så kan jag bara säga att jag hoppas inte på han som tränare i löven. Nej rätt tränar par för löven hade varit WW. Vem som tar över och vem / vilka tränare kan göra en bättre säsong med löven? Det är frågan som kommer att bli mycket intressant!!

      Som jag ser på det så är det möjligt att intresset ökat runt löven, men inte nog för att behålla det man hade önskat. I alla fall inte dom jag hade önskat.

      1. Kevin Lindskoug ( om han nu slutar)
      2. Mats Waltin (har slutat)
      3. Fredrik Grönberg ( om han nu slutar)
      4. Alexander Hellström ( om han slutar)
      5. Peter Hirsch ( om han nu slutar)

      Sen hoppas jag att kapten Öhman stannar 1 eller 2 år till, han är en mycket viktig spelare/ledare och är långt i från en spelare som Lavander, det trots högre ålder! Han håller jag tummarna för att han ska bli kvar i löven.

      Sen måste man få in spelare som är bra i pp, för det var det som fällde löven i år, enligt mig!

      Lycka till inför nästa säsong.

      Ps. En sak som var och förblir bra med löven oavsätt vem som tränar eller spelar i löven är GD. 😉

  3. Birke Blatter

    Du Sven, eller heter du egentligen Leif. Vi (Björklöven) behöver en tränare som med små medel kan utföra underverk. Lenny Eriksson är ledig, finns det något att fundera över sportchefen – signa honom!

  4. Ray

    Låt Grabbarna välja. Speciellt Öhman är superviktigt för björklöven av dom som saknar kontrakt även Hellström för den delen. Tränare spelar mindre roll, det är laget och Green devils som är framtiden.
    Så enkelt och svårt är det!
    Tillsammans!!

  5. backenlövet

    Känns ju bättre om Löven satsar på en tränare med nån slags anknytning här uppe som t.ex Forsberg istället för Zabel eller Jonsson som kanske sticker så fort de får chansen att kanske träna ett lag söderut (typ waltin), min röst går till Forsberg.

  6. Micke

    Sletvoll har nu anmält sitt intresse. Boork har sagt upp sitt avtal med damkronorna. Roger Melin sägs kunna tänka sig att gå ned i lön, alla tre kan dessutom tänka sig att ta andra uppgifter än att vara huvudcoach, så länge de får vara med i Björklöven. Helt sjukt att det vänt så pass efter en lyckad säsong, alla vill tydligen sola sig i glansen #hybris

  7. Micke

    Tycker Löven ska avvakta NHL slutspelet, har hört att det finns tränare over there som vill ha jobbet #hybris

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.