Waltin till SSK

Under dagen avslöjade Länstidningen att Waltin tar över Södertälje med omedelbar verkan, han leder laget redan på dagens träning 10:30.

Mats Waltin har länge ryktas till Modo men det blev Södertälje. Han har skrivit på ett treårs-avtal med klubben och hoppar in redan i dag. Södertälje är i kris och stora förändringar har skett. Ante Karlsson blir assisterande och Jimmy Blixt samt Stefan Svensson får lämna. Jag tror att om det är någon som kan få SSK på fötter är det Waltin.

Värt att nämna att avtalet mellan SSK och Waltin gäller även om det blir division 1 för Södertälje.

– Till att börja med vill jag säga att jag uppskattar Waltins mod, att han har det stora engagemanget för SSK att han väljer att ansluta här och nu. Det kräver sin man och det är också så vi känner – att vi har hittat ”vår man”. Waltin har varit ett namn i svensk hockey i 40 år och den rutin och kunskap han besitter kommer vara till enormt stor nytta för SSK som förening i vad vi har framför oss. Jag har under min tid i klubben lyssnat mycket, tagit in mycket, träffat många människor som både haft, och har ett stort engagemang för SSK. Jag är helt på det fasta att vi, SSK som förening och alla människor som bär upp klubben måste påbörja en helt ny resa. En resa som bottnar i vad vi är, vad vi vill och hur vi ska ha tålamod nog för att uppnå det. Oavsett denna säsongs utgång behöver vi gå till botten i vad denna klubbs rötter består av men resan i sig, den börjar här och nu med Mats Waltins inträde i klubben. Jag vill också ge en stor eloge till Ante Karlsson som stått upp för klubben när det blåst hårt och nu prestigelöst återgår till den viktiga rollen som assisterande tränare, säger klubbchefen Mats Pernhem till klubbens hemsida.

13 kommentarer

  1. Ronny

    Kvalserien till näst högsta serien/HockeyAllsvenskan……det är en tuff serie. Vilka fyra klubbar spelar i näst högsta serien i svensk ishockey tro??
    Björklöven vet hur tuff denna serie är….

  2. Köpinglövet

    Jag fick rätt i mitt påstående att Waltin snart dyker upp som tränare för SSK. Önskar honom lycka till och vill tacka för allt han har gjort för Björklöven

  3. Tobias

    ”Det stämmer garanterat och jag fick in dom uppgifterna redan dagen efter det blev klart att han lämnar Löven, har dock inte hunnit kolla upp dom.”

    Ibland kan jag tycka att det är klädsamt att istället för att bara haka på ett löst rykte, faktiskt ta reda på fakta.

    • Jocke

      Men sluta gnäll så förbannat. Sveriges Radio gick ut med ryktet och bloggaren skriver att han tror att ryktet stämmer, vad är det för konstigt med det? Tycker du att det bara skrivas om redan bekräftade övergångar i denna blogg?

  4. lukas

    Goda nyheter. Hade Waltin gått till Modo hade det nog blivit riktigt dåligt. Trots att Waltin gjorde ett fantastisk jobb denna säsong för Löven och hatten av så tror jag det är bra för Löven att han lämnar OMM Löven kan hitta mer pengar och ta in bättre spelare till nästa säsong.

    Waltins spelsätt tänker jag passar bättre för lag som måste överprestera. Att bara slänga runt med kedjor och backpar kan ju inte vara det ultimata på något sätt om man har högre ambitioner än att spela på motståndares misstag.

    Hoppas det finns ekonomi nästa säsong och att nye tränaren blir en offensiv typ. Med Jon, Stefan A, Stefan Ö?, Mark H?, Kim K, Tommy W mfl så finns offensiv potential tänker jag.

    /lukas

  5. Carl

    Kul för Mats, har absolut inga hard feelings. Alltid kul att se när någon går tillbaka till sina rötter och följer hjärtat.

    Hoppas Mats vänder skutan för SSK, vill absolut ha dom i HA nästa säsong.

  6. knutte

    Lätt som en plätt att räkna ut eftersom han bor där. Frun har tröttnat på att alltid vara ensam i hyddan.

  7. Henrik

    Tack för den här tiden Mats! Lycka till och hoppas att löven går lika bra nästa säsong 🙂

  8. Matte

    Läste på Björklövens hemsida om den information dom går ut med gällande Waltins ”övergång”. Vet inte anledningen eller om det har någon formell betydelse, men det är VD Åkerblom som officiellt kommenterat Kalles avslut och Waltins övergång…borde inte det vara sportchefens uppgift? Känns obehagligt likt förra säsongen när VD (på ett bra sätt!) tog sportchefens roll och förlängde med tre viktiga spelare och agerade utåt mot media – därefter försvann Blixt. Är det samma läge nu? Eller har Grönberg semester, Erik Åström? Eller överanalyserar man helt i onödan..?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.