Snack med sportchefen

Från och med i morgon onsdag är det Daniel Johansson som kommer att styra Björklövens sportsliga skepp och kollade läget med honom under dagen.

Hur kommer det sig att du valde Björklöven?

– Jag tycker det blåser positiva vindar i föreningen och jag har under säsongen följt dem och det är något bra på gång. Av de intryck ledningen har gett så känner jag ett stort förtroende till dem och det var mycket smickrande när de hörde av sig.

Du tvekade aldrig att lämna Piteå när du fick frågan?

– Första tanken var om det praktiska gick att lösa, vi har nyligen flyttat upp till Piteå men när min fru, som får dra ett väldigt tungt lass, gav klartecken var det aldrig någon tvekan. Sedan är jag väldigt tacksam över att Piteå gick med på att släppa mig så tidigt, jag har egentligen en månads uppsägningstid.

Du tillträder officiellt tjänsten i morgon men Fredrik Grönberg har aviserat att han kommer vara kvar till den sista april, vem kommer styra skutan?

– Jag kommer att styr från och med i morgon och Fredrik har delat med sig hur långt han kommit med planeringen av kommande säsong  och kommer finnas tillgänglig för hjälp om så önskas och även kunna svara på frågor.

Har du hunnit träffa alla spelare?

– Nej, jag åker ner till Umeå i morgon.

Ni står utan tränare, hur går tankarna där?

– Det är en högt prioriterad fråga, innan vi kan ta spelare utifrån eller förlänga med spelare så vill de ofta veta vem som ska leda laget. Tränarfrågan är som sagt högprioriterad men jag kommer förhasta något utan vill ha en tränare som är rätt för Björklöven?

Vad menar du med rätt för Björklöven?

– Jag vill att tränaren har en klar och tydlig spelidé och har en trygghet i sitt ledarskap, även om resultaten uteblir ska han inte vika undan vår plan på hur vi ska spela. Jag kommer sätta mig till och få en bättre inblick på vilka som Björklöven redan diskuterat och hur långt gånget det diskussionerna är.

Björklöven hade som målsättning denna säsong att bli en etablerad allsvensk klubb, vad vill du se kommande säsong?

– Vi måste vara ödmjuka och jag vill att vi ständig ta små stek i utvecklingen, varje månad och säsong. I början ska vi inte prata så mycket om SHL.

När vi är inne på SHL så kommer utöka med två lag vilket kommer att betyda att allsvenskan dräneras på profiler och det kommer att bli svårare att få drömma om SHL, hur ska ni locka publik om ni hamnar i ett ingemansland?

– Regelverket är som det är och det är inget vi kan lägga fokus på. Vi måste fortsätta att utvecklas oss själv och spela en attraktiv hockey för publiken.

Hur ska ni spela en attraktiv hockey, vad står du för typ utav hockey?

– Jag vill att laget ska ha mycket karaktärer som jobbar hårt och spelar med en hög fart. Vi måste ha spelare som kan spela fran, göra mål och täcka skott med ansiktet. Grunden för att kunna spela med en hög fart är att ha ett bra passningsspel, har vi det kommer motståndarna få det svårt, avslutar Daniel.

 

3 kommentarer

  1. kaLLe aNKa

    täcka skott med ansiktet. 🙂 hittar han det så kan det inte bli annat än bra. 😉

    Såg inte denna intervju då jag skrev tidigare. Men det låter bra med hög fart och täcka skott med ansiktet.

    Hoppas på att vi för se Löven i toppen av hockeyallsvenskan nästa säsong och då redan från början av säsongen och att man tränar bättre under sommaren och att man får mer och bättre träningsmatcher än i fjol. För när man spelade i Malmö den första matchen var man knappast redo för seriestart 🙁 man behöver en bättre start den här gången.

  2. Peter

    Är det första april dag redan?
    Eller har verkligen Björklöven anställt Daniel Johansson som sportchef?

    Är det verkligen sant? Jag hoppas på att illasinnande rykte.

    • Lasse

      Du låter inte direkt konstruktiv . Vad är problemet ?
      Har hört mycket bra saker om Daniel Johansson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.